Автор Тема: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI  (Прочитано 20453 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
Одг: Hyundai Tucson 1.6 T-GDI
« Одговори #90 на: 26 Јануари 2021, 11:58:33 am »
Кога сме веќе кај папучарски муабети, имам ќерка од 2,1/2 години, и незамисливо е без количка негде, пошо таа ќе сака да оди пола сат и после треба мкнење враце.
Вака си носам т.з летна(чадор) чико количка секаде, ем не фаќа мн простор ем сегде имаме количка. За 4к мкд си завршив работа.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Одлични се тие чадор количките за тоа.
Друго решени ти е Тротинет.
Ем забава за неа. Ем кога не сака да оди, ја качуваш и ја возиш.
Башка зафаќа минимално место.

Клабери, еден најдобронамерен совет. Не реагирајте долгорочно за краткорочни моменти.

По мене, заодуваче (toddler) не треба да користи количка после макс 2 години.
Јас лично, избегнувам да ја селам цела куќа кога одам на одмор. Тоа не би било одмор, тоа ми било малтретирање. Ај погодете кој ќе треба сето тиа да го спакува, отпакува, спакува и оак отпакува. Губење време непотребно. Јас лично на одмор одам со 1 кеса играчки за на плажа и за секое дете гума за пливање/пловка. Толку.
На желбите им нема крај на децата, а мене времето ми е ограничено.
Не ја гледам поентата на носење на се и сешто со цел на детето да му биде интересно. Тој некој кој треба д му направи да ми биде интересно сме или ние како родители или некое детенце што ќе го запознае таму.
Реалноста е дека одиме на одмор (во случајот они се на одмор, ние не баш :)

Времето е кратко, брзо растат, времето посветете го на нив а не на тоа да влечете тон играчки и дувате/издишувате реквизити. Снимајте и сликајте колку можете повеќе за кога ќе ви речат "ај не замарај, шо знаеш ти" да има што да правите по дома потсетувајќи се на деновите.

Не носиш играчки за децата на плажа. Наоѓаш некое дете чии родители не се договориле и носат се и сешто. Па твоеото си игра со нивните играчки.
И така децата најмалку си играат со своите играчки. Стално туѓите се поинтересни.
Ако нема играчки, ќе си игра со песокот или курето, кој што има.
:)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #91 на: 26 Јануари 2021, 12:36:32 pm »
Трицикл се разбира, полека да учи сака да управува и да врти, транзиција кон точак понатаму. Каква количка на 2.5 години, или таман работа 17кг лубеница во раце да се носи.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #92 на: 26 Јануари 2021, 12:50:32 pm »
abe za 2 god ako preskokna sanki svetov kje se pomestit.
Ako oda so deca kje treba i psihijatarot da go planira so mene, zato karavan ili 7 sedishta xD
Ko ojve na odmor ko pomladi drushtvo, edna drugarka noshese 1 torba (ogromna, okolu 15kg) patlizani i krastajce xD Poarno nekoe dete da leckavme xD

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #93 на: 26 Јануари 2021, 12:58:29 pm »
Трицикл се разбира, полека да учи сака да управува и да врти, транзиција кон точак понатаму. Каква количка на 2.5 години, или таман работа 17кг лубеница во раце да се носи.

Balance bike, не мора ни да го учиш детето, само ќе си научи. Само, да знае добро да оди е прв услов ;D

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2217
« Одговори #94 на: 26 Јануари 2021, 13:04:30 pm »
И нашите по дома вака купуваа поголеми коли за да не сместат децата...

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 859
« Одговори #95 на: 26 Јануари 2021, 13:12:50 pm »
Не се проблем децата, жените се тие што ја пакуваат куќата.
Ама да не правиме проблеми во бракот :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #96 на: 26 Јануари 2021, 13:19:28 pm »
по децава треба да трчаш цел ден, не по жената. По жена и по бус не се трча.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3878
« Одговори #97 на: 26 Јануари 2021, 13:32:14 pm »
Најголем простор во кола сум имал кога имав смао едно дете (караван со туле). После првото дете брзо ќе ти текнат некои битни работи.  Потоа зимо лето, кампуење - скијање, со една кола со три врати, со мотото ако со застава одев 25 дена у Сутоморе, со  Volvo C30 може 12 дена на „наше море“  скијање во Боровец.

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
« Одговори #98 на: 26 Јануари 2021, 13:55:21 pm »
Alo Mixxer shto stori, ima li za cestitanje ?

Sent from my SM-N980F using Tapatalk

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #99 на: 26 Јануари 2021, 13:56:23 pm »
Клабери, еден најдобронамерен совет. Не реагирајте долгорочно за краткорочни моменти.

По мене, заодуваче (toddler) не треба да користи количка после макс 2 години.
Јас лично, избегнувам да ја селам цела куќа кога одам на одмор. Тоа не би било одмор, тоа ми било малтретирање. Ај погодете кој ќе треба сето тиа да го спакува, отпакува, спакува и оак отпакува. Губење време непотребно. Јас лично на одмор одам со 1 кеса играчки за на плажа и за секое дете гума за пливање/пловка. Толку.
На желбите им нема крај на децата, а мене времето ми е ограничено.
Не ја гледам поентата на носење на се и сешто со цел на детето да му биде интересно. Тој некој кој треба д му направи да ми биде интересно сме или ние како родители или некое детенце што ќе го запознае таму.
Реалноста е дека одиме на одмор (во случајот они се на одмор, ние не баш :)

Времето е кратко, брзо растат, времето посветете го на нив а не на тоа да влечете тон играчки и дувате/издишувате реквизити. Снимајте и сликајте колку можете повеќе за кога ќе ви речат "ај не замарај, шо знаеш ти" да има што да правите по дома потсетувајќи се на деновите.
Потполно се согласувам, од почеток до крај. Но, клаберот чека 3то дете, и ако и другите 2 се помали и мора да седат во седиште, тогаш си треба погабаритна кола, за да ги собере физички трите седишта (или бустер ако е некое поголемо) позади. Погабаритна кола секако дека има и голем гепек, кој може да заврши многу работа, макар и не зимал 100 играчки за на плажа и сл.
И таа ситуација може да трае повеќе од 2 години, па би рекол дека се исплати земање поголемо ауто, поготово ако се шета често надвор од град.
Пишувам во темава за Hyundai Tucscon, кој ако е како Kia Sportage внатре со димензии, мислам дека ќе е мал за 3 детски седишта, или 2 и бустер, но секако треба да се проба.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #100 на: 26 Јануари 2021, 14:26:51 pm »
За 3 деца најдобар компромис а да не е бмв Х7 што кошта милиони, е да си земеш шкода кодиак со 7 седишта.  Има ненормално многу простор, се имам возено неколку пати 4 возрасни и 3 деца топ е џипчето со простор, милина за возење.

Отсутен GixxerMKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 150
« Одговори #101 на: 26 Јануари 2021, 17:16:50 pm »
Имав многу работа денеска не отидов, утре одам од сабајле па ќе знаеме.

Децата ми се 10 години, година и четири месеци и третото треба да се роди крај на април. Патуваме често со колата и правиме големи тури, иначе за до Охрид не размислувам, ќе ставам туле и чао, ама за роуд трип од 7000км нема поента...

Ако ја дадам Хондата и земам поголем џип како Кодиак (иначе ми се свиѓа ептен) ќе треба да доплатам многу повеќе пари, а немам потреба да се задолжувам во моментот. Не ми се брза, и да се роди бебето, а да не ја дадам не дека нема да се снајдам, само сакам со време да си ги знам опциите.

Искрено уште се мислам, ќе видиме што ќе излезе на крај, фала на сите за советите и извинете за хајџек на темава само сакав да го прашам сопственикот за негово искуство.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #102 на: 26 Јануари 2021, 18:04:14 pm »

иначе за до Охрид не размислувам, ќе ставам туле и чао

Отсутен GixxerMKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 150
« Одговори #103 на: 26 Јануари 2021, 18:18:11 pm »

иначе за до Охрид не размислувам, ќе ставам туле и чао

Ќе го немам тулето до Гостивар

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1480
« Одговори #104 на: 26 Јануари 2021, 18:21:13 pm »
Ова доле е всушност аца лукас мод, и при било која песна од Аца лукас, колата достигнува 260+, иначе 250 иде  ;D ;D ;D

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.