Автор Тема: Мазда 3 или Т-Рок 1.6 ТДИ  (Прочитано 40332 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Одг: Мазда 3 или Т-Рок 1.6 ТДИ
« Одговори #15 на: 03 Март 2020, 15:16:36 pm »
Маздата да беше со појакиот мотор или 1.8 дизелот тогаш би бил подобар избор ама ова 2.0 атмо е пукање во нога. Никогаш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #16 на: 03 Март 2020, 15:21:02 pm »
Се мислев и за Королата 1.2 турбашот...ја испуштив акцијата шо ја имаа (пу)....имам искуство со Тојота...позитивно, сепак некако Маздава ме влече појше...мада сум скептик ради атмосферецот. Возев и Сивик од претходната генерација...1.4. мислам беше со 100 кс атмосферец...док повлечеше....век поминал
Ако поминала сепак отиди си во салон види да не можат да понудат. Сепак е малку чудно во 2020та година на толку избор на фантастични возила до 22000 евра ти да избереш Т-Рок. Корола немој седан бидејќи беше бучна внатре. Хеџбекот веќе и во хибрид 1.8 варијанта се нуди и е фантастичен мотор. Повози го. Понатаму не се плаши од атмосферец кога е 2.0 атмосферецот во маздата. Не споредувај со 1.0-1.2 турбаши кои се многу послаби иако се турбо. Исто така имаш Фокус кој е со фантастична шасија, и мотори и страшно тивок. Е сега од напред изгледот е - тоа што е... Ќе си нарачаш со ЛЕД фарови за малку да е поубав. Сепак удобноста и тишината е тука. Имаш 308 со каков сакаш мотор и опрема и одлична шасија и изглед. И огромен багажник од 470 литри. Потоа имаш и СУВ опции кај некои производители со одлична опрема и мотори како Витара и Спортаж. Избор има колку сакаш.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #17 на: 03 Март 2020, 15:25:34 pm »
Т-рок се разбира особено што внатре имаш многу многу простор како тигуанот само што багажникот е помал. Дали е вклучен ДСГ менувач во понудата?

Т-Рок и Тигуан имаат мноооооооооогу различна просторна понуда.

Го мешаш со Т-Крос. Јас лично бев изненаден од просторот во Т-рок позади и напред. А овие од порше што прават дубари со ставање на нефабрички бандажи на нови автомобили немам коментар.

Од каде тоа?
« Последно менување: 03 Март 2020, 15:34:26 pm zeroSignal »

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #18 на: 03 Март 2020, 15:28:24 pm »
Да видиш дали може да се земе за таа цена А3 1.6тди. Има далеку поквалитетен интериер од сите претходно споменати.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #19 на: 03 Март 2020, 15:34:25 pm »
Zero дај не се бламирај каква различна просторна понуда? T-roc e поширок од некои конкуренти на тигуан

Т-рок се разбира особено што внатре имаш многу многу простор како тигуанот само што багажникот е помал. Дали е вклучен ДСГ менувач во понудата?

Т-Рок и Тигуан имаат мноооооооооогу различна просторна понуда.

Го мешаш со Т-Крос. Јас лично бев изненаден од просторот во Т-рок позади и напред. А овие од порше што прават дубари со ставање на нефабрички бандажи на нови автомобили немам коментар.

Од каде тоа?
Вакви бандажи не постојат за т-рок. Вакви дубари исто правеа пред неколку години кога продаваа основни трендлајн голф 6 и голф 7 со 15-ки алуминиумски бандажи а бандажите уствари немаат никаква врска со vag им лепат само знакче на средина.
« Последно менување: 03 Март 2020, 15:50:02 pm vlatko.klp »

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 790
« Одговори #20 на: 03 Март 2020, 15:38:03 pm »
Ако те собере внатре јас гласам за Мазда 3 !!!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #21 на: 03 Март 2020, 15:41:36 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Meне долнава кола ми е како да е од 2020та, а горнава како од 2002ра, ама мислам дека долната во вакво издание кошта многу повеќе.
Ако се тука некаде ценовно, не би се двоумел.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #22 на: 03 Март 2020, 15:42:53 pm »
Се мислев и за Королата 1.2 турбашот...ја испуштив акцијата шо ја имаа (пу)....имам искуство со Тојота...позитивно, сепак некако Маздава ме влече појше...мада сум скептик ради атмосферецот. Возев и Сивик од претходната генерација...1.4. мислам беше со 100 кс атмосферец...док повлечеше....век поминал
Ostaj ti akcija pojdi do salon probaj si ja srekata.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #23 на: 03 Март 2020, 15:44:07 pm »
Уште еден глас за Mazda3. Види ја каква е... ко Урсула Андрес кога искача од океанот во "Doktor No" :D
T-Roc-от е како школката што ја држи у сцената. :(

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #25 на: 03 Март 2020, 15:45:39 pm »
Zero дај не се бламирај каква различна просторна понуда? T-roc e поширок од некои конкуренти на тигуан

Да не бев пред пола саат во салон, да гледам со другар баш оваа класа на возила, па да се убедувавме на темата.

Не се само надворешните димензии во прашање.

Ако ништо друго, Тигуан со погон на предни има 615 литри багажник, Т-Рок со погон на предни има 445 литри багажник. Тигуан има скоро 10 цм подолго меѓуоскино растојание. Кабината е мислам околу 5 цм поширока внатре, да не праиме муабет за простор за глава, итн. Не дека се тоа драстични бројки на хартија и дека т-рок нуди малку простор, ама далеку се од исти колите.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #26 на: 03 Март 2020, 15:51:26 pm »
Pojdi do Makautostar i povozi go Eclipse Cross, vozi dosta dobro so 1.5 Turbo motorot.
Dobra izolacija ima a na krivini ne se navaluva premnogu ko za takov vid na vozilo, veke koga gledas T rok.

Отсутен BeEmVe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 45
« Одговори #27 на: 03 Март 2020, 15:52:31 pm »
https://www.toyota.com.mk/promocija/corolla-kako-nikogash-dosega/

Гледав, ама Тојотата со опремата шо ми ја нуди Мазда веќе е над 27.000 евра - зборам за 1.8 хибридот...еве да дадат и некој попуст, пак ќе биде 25-26.000.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #28 на: 03 Март 2020, 15:54:04 pm »
Далеку од тоа дека Т-Рок плени со лепота ама за разлика од ова

е како Урсула Андерс и Хали Бери заедно.

Кошмар.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен BeEmVe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 45
« Одговори #29 на: 03 Март 2020, 15:57:04 pm »
Ќе тркнам и до Тојота...да видам дали ќе ми понудат нешто за да ме "вратат во семејството" како бивш тојоташ  :)