Не може никој да ме убеди дека проблемот се автомобилите и домаќинствата што се греат на дрва. Нема никаква здрава логика, загадувањето да е неколку пати поголемо во вечерните и раните утрински часови, кога фрекфенцијата на автомобили е значително намалена, а домаќинствата не се ни греат на дрва. Исто така, цело Ново Лисиче е поврзано на топлификација, на дрва се греат доле у куќите, проблемот е како може загадувањето од домаќинствава што се греат на дрва, да се пренесува у Ново Лисиче, кога во моиве 23 години колку што живеам во Ново Лисиче, ниту еднаш немам осетено ветер од правец Лисиче->Ново Лисиче, значи секогаш, ама баш секогаш фаќа или некој бочен ветер или од Ново Лисиче->Лисиче, како што е и правецот на течението на Вардар.
Друга работа, безброј пати се имам прибирано у 4-5 сабајле и многу убаво се гледало како тоа чадот со никаква боја и мирис од Железара се спушта према Маџари и Ново Лисиче. Додека работев на пумпа на излез од Скопје, имало денови кога навечер на ноќна сум се молел кола да не дојде на пумпа, за да не треба да искочам од внатре, пошто надвор се умираше, гради болеа и многу фино се глеаше од каде доаѓа чадот со никаков мирис и боја.
Трета работа, зашто се збори само за Скопје, јас немам сретнато по медиумите да се зборува за друг град, освен сеа пред некој ден нешто за Битола и Тетово? Дали сте ја отвориле апликацијата и сте погледнале какво е загадувањето во Тетово, Кичево, Битола, Кавадарци, Велес? Зашто сите молчат и никој не ги спомнува причинителите на загадување во тие градови?