Автор Тема: Мојата кола е тапа...!  (Прочитано 230060 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk
Одг: Мојата кола е тапа...!
« Одговори #150 на: 23 Мај 2013, 12:34:54 pm »
Volkswagen Golf VI 2.0 TDI Highline

- Нема Блутут. Тоа е повеќе кривица на импортерот отколку на брендот.
- Управувањето е директно и прецизно, ама без доволно фидбек. Последица на користење електрично (наместо хидраулично) серво.
- На ~20.000 км се искина парчето штоф што го ставаат меѓу возачкото седиште и носачот за местото каде се приклучува каиш, и почна да подкрцнува. Бутнав малку материјалче, звукот го снема. Други звуци нема.
- Кога ми го искршија задниот прозор, малку се издеформира долниот кедер и од тогаш не легнува како што треба. Се изместува за 1мм, и скоро неприметливо е, ама ЈАС го приметувам и ми оди на нерви. Можеби ќе нарачам нов.
- Ми фали моментот со автоматско затворање прозори кога ќе заклучам (го имав во Леонот). Да, знам дека со држење на копчето за заклучување се затвораат прозорите, ама попрактично ми беше само да заклучам и да не се замарам.
- Премногу е исправен наслонот на задните седишта.
- Нема USB. Има влез за SD картица, брка работа, ама USB би било малку попрактично. Како и да е, имам 16 гига картица полна со музика, не ми смета до толку.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #151 на: 23 Мај 2013, 12:42:13 pm »
Gornata plastika na klimata i plastikite okolu radioto si krckaat i gi zabole sto mene mi idat na zivci... duri se smeneti so novi i pak nisto. posle odredena kilometraza (toplo/ladno) se deformiraat na sebe svojstven nacin i nema niakkov rezultat... i da, i mene me nervira sto nema nitu priprema za usb/aux pa moram da snimam mp3ki. ako nekoj uspeal da stai usb/aux na mk5 (RCD 300) nek se javi kje go castam pivo :) Interesna rabota e sto zadnite prozori na kjosevite (kon predni vrati) fakjaat muvla (nemalo do sega skrsen prozor, vadeni kederi ili da ne dihtuvaat kederite)... i najtapa od sve e sto site drugi koli gi sporeduvaat so golf!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #152 на: 23 Мај 2013, 12:45:05 pm »
Лансер од 2008ма е х3 пати полош, а Лансер од 2010 е х2 полош. Корегирај се ЛП, немој вака да се потресуваат форумџии.

Сеј бе ти со прпешката.

Gornata plastika na klimata i plastikite okolu radioto si krckaat i gi zabole sto mene mi idat na zivci... duri se smeneti so novi i pak nisto. posle odredena kilometraza (toplo/ladno) se deformiraat na sebe svojstven nacin i nema niakkov rezultat... i da, i mene me nervira sto nema nitu priprema za usb/aux pa moram da snimam mp3ki. ako nekoj uspeal da stai usb/aux na mk5 (RCD 300) nek se javi kje go castam pivo :) Interesna rabota e sto zadnite prozori na kjosevite (kon predni vrati) fakjaat muvla (nemalo do sega skrsen prozor, vadeni kederi ili da ne dihtuvaat kederite)... i najtapa od sve e sto site drugi koli gi sporeduvaat so golf!

http://www.ebay.com/itm/OEM-USB-Switch-Cable-fit-for-RCD510-RCD300-VW-GOLF-MK6-JETTA-MK5-Sagitar-Vento-/251243268143?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a7f44082f&vxp=mtr

Чекам пиво.
 ::)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #153 на: 23 Мај 2013, 12:48:34 pm »
mene me nervira sto nema nitu priprema za usb/aux pa moram da snimam mp3ki. ako nekoj uspeal da stai usb/aux na mk5 (RCD 300) nek se javi kje go castam pivo :)

Мултимедијалниот уред ти поддржува и CD changer, има кабли CD changer to aux, бутни го кабелот во портот и имаш УСБ, AUX и слот за картички, зависи каков кабел ќе си набавиш.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #154 на: 23 Мај 2013, 13:30:43 pm »
Лансер од 2008ма е х3 пати полош, а Лансер од 2010 е х2 полош. Корегирај се ЛП, немој вака да се потресуваат форумџии.

Сеј бе ти со прпешката.
Бар имам кола.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #155 на: 23 Мај 2013, 13:37:12 pm »

Сеј бе ти со прпешката.
Бар имам кола.

И тоа е знак прашалник.
Додека не видам сообраќајна, не верувам.
;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #156 на: 23 Мај 2013, 13:42:35 pm »
Муабетот вришти,еве јас немам кола на мое име(нема ни да имам) и сеа таа кола не е моја?Да според закон не е моја,ама кој го е*е законот. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #157 на: 23 Мај 2013, 13:45:39 pm »
Муабетот вришти,еве јас немам кола на мое име(нема ни да имам) и сеа таа кола не е моја?Да според закон не е моја,ама кој го е*е законот. ;D
Ама ти ваљда си ја возиш. :) :) :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #158 на: 23 Мај 2013, 13:46:40 pm »
Јас си ја возам,одлучувам кога ке се продаде,односно ја продавам(друг само потпишува) итн.итн...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #159 на: 23 Мај 2013, 13:51:02 pm »
Абе и Кими Македонски не беше на негово име па и еба матер ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #160 на: 23 Мај 2013, 13:54:08 pm »
Тоа ќе да е од премногу национална свест.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #161 на: 23 Мај 2013, 14:10:24 pm »

Сеј бе ти со прпешката.

http://www.ebay.com/itm/OEM-USB-Switch-Cable-fit-for-RCD510-RCD300-VW-GOLF-MK6-JETTA-MK5-Sagitar-Vento-/251243268143?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a7f44082f&vxp=mtr

Чекам пиво.
 ::)

nema pivo :)

Compatible:
RCD510
RNS315

inaku radioto e vakvo i nema izlaz za usb. a od toa sto go gledav i po drugi forumi usb ili aux idat u skroz drugi portovi.
http://i288.photobucket.com/albums/ll170/spaced_photo/26022008028.jpg
eve i edno drugo isto RCD 300 - flet kabelot e za cd-charger/aux a plaviot dzek e za usb

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #162 на: 23 Мај 2013, 14:11:30 pm »

Здрав му е опелот, не се секирај :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #163 на: 23 Мај 2013, 14:54:48 pm »
Тапа ви се колите.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #164 на: 23 Мај 2013, 15:18:33 pm »
Volkswagen Golf VI 2.0 TDI Highline

- Нема Блутут. Тоа е повеќе кривица на импортерот отколку на брендот.
- Управувањето е директно и прецизно, ама без доволно фидбек. Последица на користење електрично (наместо хидраулично) серво.
- На ~20.000 км се искина парчето штоф што го ставаат меѓу возачкото седиште и носачот за местото каде се приклучува каиш, и почна да подкрцнува. Бутнав малку материјалче, звукот го снема. Други звуци нема.
- Кога ми го искршија задниот прозор, малку се издеформира долниот кедер и од тогаш не легнува како што треба. Се изместува за 1мм, и скоро неприметливо е, ама ЈАС го приметувам и ми оди на нерви. Можеби ќе нарачам нов.
- Ми фали моментот со автоматско затворање прозори кога ќе заклучам (го имав во Леонот). Да, знам дека со држење на копчето за заклучување се затвораат прозорите, ама попрактично ми беше само да заклучам и да не се замарам.
- Премногу е исправен наслонот на задните седишта.
- Нема USB. Има влез за SD картица, брка работа, ама USB би било малку попрактично. Како и да е, имам 16 гига картица полна со музика, не ми смета до толку.

1. Тешки глупости, за возило со толкава каталошка цена и ниво на опременост. Уште кога ќе ти кажат колку е уствари доплатата, треба све да спалиш. Срамота е!
2. Тоа на Леонот не ти беше така ради алармот?
3. Не е толку исправен, за да пречи, или да е некомотен на подолги релации. Али ипак поради тоа, добиваш поправилна и поискористлива форма на багажниот простор.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.