Автор Тема: Предлог за нова кола до 12-13.000 евра, Citroen C3, Renault Clio или нешто трето  (Прочитано 23161 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2350
И јас и препорачав да го погледне Рио-то, со повисокото ниво на опрема, и предложив обавезно тест возење на секоја кола што ја интересира, да види од прва рака која „и лега“ повеќе. Практично беше решена за С3 и затоа не сакам многу да ја оддалечувам од првичната желба, ама и Рио-то влезе во конкуренција, а не е лошо да види и што понуда има за Фиеста. Ептен се бара кола во оваа класа, инаку јас лично Опелот би го одбрал од сите овие што ги спомнавме
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
И јас би цитроен ц3. Го возев на една промоција кога ги шетаа низ градовите тој мотор со 82кс. Не е без маана колата секако, ама многу многу кул возило. + Одлична прегледност позади. + Многу многу опрема во второто ниво. Јас единствено што би сменил е посилниот мотор блу хди, или турбо бензинецот. (За во град и овој не беше лош воопшто)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
Ја само би го подржал одговорот од клаберот да не се заебава со плин на нова кола, нека си одбере добар мотор до 90кс (ради давачки) пошо коа ќе настега тоа другарките и уклучи клима,  нема баш да им иде песната "Riders on the storm"

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2350
Малку апдејт на темава, во конкуренција останаа Ц3 1,2 со крајна цена 12.500 е, додадено плус нешто опрема (боја, 16" претпоставувам алуминиумски бандажи со Мишелин летни + зимски гуми, електрика на задни прозори, паркинг сензори, бампери, автоматска клима и др), другарката ја возеше колата, и тоа е отприлика. Не и се допаѓа што има гаранција само 2 години.
Останува да се проба Киа Рио 1,25 со повисокото ниво Ex Advance излегува 12.300 плус боја, тука негде би дошло како Цитроенот околу 12.500, освен на лице место ако не се избокса нешто плус опрема или пониска цена. Многу позитивна работа е 7 годишната гаранција. Да не има некој препорака за во Киа, некој човек да се бара, пред се заради покоректен однос а и поразумна понуда да се добие.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
Јас лично киата би ја зел без размислување. Не дека гаранција даваат повеќе, мислам дека помалце проблеми ќе има наредни 5 години со колата. А и сигурно подобро вози киата.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Малку апдејт на темава, во конкуренција останаа Ц3 1,2 со крајна цена 12.500 е, додадено плус нешто опрема (боја, 16" претпоставувам алуминиумски бандажи со Мишелин летни + зимски гуми, електрика на задни прозори, паркинг сензори, бампери, автоматска клима и др), другарката ја возеше колата, и тоа е отприлика. Не и се допаѓа што има гаранција само 2 години.
Останува да се проба Киа Рио 1,25 со повисокото ниво Ex Advance излегува 12.300 плус боја, тука негде би дошло како Цитроенот околу 12.500, освен на лице место ако не се избокса нешто плус опрема или пониска цена. Многу позитивна работа е 7 годишната гаранција. Да не има некој препорака за во Киа, некој човек да се бара, пред се заради покоректен однос а и поразумна понуда да се добие.

Киа е супер со гаранцијата, ама Риото е малку скапо и бучно за мој вкус. Од ceed нагоре се веќе океј. C3 e според мене е подобра кола заради суспензијата, изгледот, итн. Сепак гаранцијата од 2 години е ужасна и смешна. Но, обично има опција за доплата за уште неколку кај некои производители. Исто јас би погледнал Fiesta со 5 години гаранција како подобар избор и од двете, но незнам цената како ќе испадне.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
Не знам кави се новиве Фиести, ама постарите(конкретно 2004-5) беа крш. Се живо и диво од пластика внатре и надво попаѓа. Тоа со Ситроен не ми се десило

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Јас имам од 2008ма Фиеста, не сум забележал таков проблем. Кога ќе ја измијам детално, внатре е како самошто излезена од салон. А од надвор е со гребаници нормално од годините. :)

Новата, е одлична и би ми била со сигурност прв избор во таа класа. И нема апсолутно никаква врска меѓу мојата од 2008ма и новата од 2019та.

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847

Периодов возам Цитроен Ц3, ново пред месец дена го земавме за на работа, и сум ептен разочаран од колата, ваљда многу очекував.
Прво МНОГУ е мала предната врата, и ми е проблем да влезам (196 сум висок а и габаритен), при возење средишниот столб многу ми смета, МНОГУ.
Сите команди идат преку средишниот дисплеј и ме нервира, можеби е навика ама еве после месец дена сеуште не сум се навикнал.
Воланот е премногу извлечен и дури и кога е бутнат према шофершајбна и дигнат најгоре.
Дека е штосна кола штосна е, ама за големи луѓе е непрактична. Фиестата е многу подобар избор според мене.

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 405
Излезе новото Clio, нека иде да го види.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo

Периодов возам Цитроен Ц3, ново пред месец дена го земавме за на работа, и сум ептен разочаран од колата, ваљда многу очекував.
Прво МНОГУ е мала предната врата, и ми е проблем да влезам (196 сум висок а и габаритен), при возење средишниот столб многу ми смета, МНОГУ.
Сите команди идат преку средишниот дисплеј и ме нервира, можеби е навика ама еве после месец дена сеуште не сум се навикнал.
Воланот е премногу извлечен и дури и кога е бутнат према шофершајбна и дигнат најгоре.
Дека е штосна кола штосна е, ама за големи луѓе е непрактична. Фиестата е многу подобар избор според мене.

За девојче го гледаат Цитроенот, така да проблемите со собирање би требало да се непостоечки кај сопственичката. За 12.500 има доста опрема, а и возењето на C3 е сосема соодветно за нивите што некој сака да ги нарече булевари и улици во државава.

Фиестата е повеќе драјвер-фокусд, потврдичка.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071
Комшивкава зема Suzuki Ignis, 1.2 90кс, 4 цилиндра, хибрид, лед светла, радио со ТАЧ, бандаши 16ки (иако многу чудна димензија, тесни, а високи). Многу простор внатре, се поместува задната клупа напред-назад.

Иако пред да се одлучи фаворит и беше КИА Рио.
« Последно менување: 05 Декември 2019, 00:16:09 am AUUU »

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
Clio, segasnovo, plocki morav da menjam na 18.000km.
Sega na 23.000 diskovite se pri kraj.
Eden kvalitet neviden.

Vo ovaa klasa Fiestata e No.1.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
Може е бр.1 ама за тие пари невозможна мисија. Затоа киата е бест бај за парите.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5542
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Clio, segasnovo, plocki morav da menjam na 18.000km.
Sega na 23.000 diskovite se pri kraj.
Eden kvalitet neviden.

Vo ovaa klasa Fiestata e No.1.
Istroseni ili neispravni?
Pod garancija smeneti?
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!