Автор Тема: Предлог за нова кола до 12-13.000 евра, Citroen C3, Renault Clio или нешто трето  (Прочитано 23159 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Потрошен материјал под гаранција?

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5542
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Da alj na 18000km da otidat plocki?
I na 25k diskovi?

Ima da gi pokrijat pa sto saka neka bide.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
Мислам дека нема да ги покријат, може колата е возена во град со агресивно кочење. Јебига, кола од таа класа мора некаде да се штеди. Со голфот на 80.000км плочките ни до пола не се потрошени, но  голема улога има стилот на возење но и квалитетот се разбира на плочките.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Da alj na 18000km da otidat plocki?
I na 25k diskovi?

Ima da gi pokrijat pa sto saka neka bide.
Нема шанса. На полото така ми одеа исто првите.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3473
Има нова Опел Корса, што изгледа доста добро.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Новата Корса изгледа одлично, ама нема никаков абер кога би стигнала кај нас. Би типувал најмалку 3-6 месеци.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
Stvarno neznam sto delovi stavaat prva ugranja vo koli od taa klasa.
Ama sto e mnogu mnogu e.

Diskovite se ispravni no mnogu istroseni ima ubav zabec.
Ne merea ama verojatno se za menuvanje. Sega menjav letni/zimski gumi i sto da vidat, otisle diskovite uste poveke po pominati 4000km so novite plocki,
Otkako izreagirav mi kazaa deka i drugi se zalele za plockite na kliovcite deka gi menjale dosta brzo.
Aj plocki, ama barem diskovite barem bi trebalo poveke da traat. Neznam dali diskovite ke gi isteraat vtorive plocki vo propisana debelina.

Muabetot mi e i toa treba da se iskalkulira, dokolku e mozno, pri izbor na nova kola.

Отсутен Ivoo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 112
Новата Корса изгледа одлично, ама нема никаков абер кога би стигнала кај нас. Би типувал најмалку 3-6 месеци.
Гледав слики во Ауто Цем веќе има некој примерок стигнат.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Stvarno neznam sto delovi stavaat prva ugranja vo koli od taa klasa.
Ama sto e mnogu mnogu e.

Diskovite se ispravni no mnogu istroseni ima ubav zabec.
Ne merea ama verojatno se za menuvanje. Sega menjav letni/zimski gumi i sto da vidat, otisle diskovite uste poveke po pominati 4000km so novite plocki,
Otkako izreagirav mi kazaa deka i drugi se zalele za plockite na kliovcite deka gi menjale dosta brzo.
Aj plocki, ama barem diskovite barem bi trebalo poveke da traat. Neznam dali diskovite ke gi isteraat vtorive plocki vo propisana debelina.

Muabetot mi e i toa treba da se iskalkulira, dokolku e mozno, pri izbor na nova kola.
Само хјундаи и киа, баталете други коли ;D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
Така е, јас незнам што се чека.

Kia Rio 1.0 turbo 120ks промотивна цена 13.090 еур

http://www.kiamotors.com.mk/Price/rio.pdf

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Гледав слики во Ауто Цем веќе има некој примерок стигнат.

Аууу, браво. Секоја чест. Со оглед на тоа дека во моментов се тераат интернационалните презентации и чуда, браво. Бра-во!

Отсутен Angel Skopje

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 272

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2350
Клиото е поскапо и го надминува буџетот, дури имаше некоја ненормално висока цена за таа класа на кола, не се сеќавам сега, каша попара сум со информации;

Вчера е отидено во Киа моторс и мало разочарување, нема Рио во повисоко ниво на опрема (Ex Advance) и треба да се чека 4-5 месеци. Стоникот исто така влезе во комбинација, кога веќе се беше во Киа, ама и Стоник немаше со повиско ниво на опрема, се чека и он 4-5 месеци. Од никаде и Сеед влезе во конкуренција со некоја комбинација на опрема и го има на лагер ама надминува буџет за некои 1500 евра (ако го спуштат на 14.000 е);

Отидено е и во Сузуки да се види Баленото и шок за мене кога ми кажа, распродадено, нема на лагер и нема ни да има, а убедливо најповеќе и се допаднало (имало едно со натпис продадено во салонот) и многу добра цена од околу 12,600 е. Свифтот бил ок ама помал од Ц3 и Риото;

У главата уште и стои Ц3 и сега дефинитивно е во дилема а сакаше до петок да си купи кола.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1222
Ceed од е тооп, 100пати поубо од ц3
Ако сака поефтино Јарис за 10к има на лагер

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6436
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Во Миркат проверуваат дали имаат во Битола и Охрид Балено останато?