nema shansa, ne znam kolku sobira kaj tebe tecnost hladnjakot ama 3 litri voda pomeshani so antifriz ne mozat bigor da napraat ako antifrizot se menja spored preporaka.
jas posto vozam bmw, za bmw znam deka striktno preporacuvaat normlana voda a ne destilirana da se koristi, zatoa sto destiliranata imala pomalku joni i tezzneela da go nagrizi aluminiuumot to est da se jonizira da se vrati vo prvobitna sostojba kako sto si e od ceshma.
Види, ако може да ја сметаме за вода пошто веке е помешана со антифриз, така да штознам дали и може да ја рачунаме за вода.
5 литри собира кај мене сосе расплињачата, 50/50 ми е разреден антифризот со дестилирана вода, г12+ црвен. Моторот ми е целосно алуминиумски.
Додуше страда овој 1.3 мотор од дихтунг на глава, односно честопати и главата е нагризана.
Читајки по нетов од она што го исчитав, проблемот се состоел во користењето на плав антифриз. За алуминиумски мотори требало црвен.
Ете ти велиш дека водата е таа што е клучна.
И на крај испомешано се, незнаеш дали е до самиот антифриз или до водата. Заклучок: Баш ми е гајле, нека има антифриз само за да не замрзне, а ако сака да оди јабана главата, дихтунгот, нека оди. Не вреди да и се умарам, поготово што оправката би ме чинела 50 евра.