Автор Тема: Ново возило до 18000 евра  (Прочитано 64401 пати)

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1406
Одг: Ново возило до 18000 евра
« Одговори #60 на: 26 Јануари 2019, 15:03:07 pm »
Зошто караван, зошто дизел и зошто SUV побогу? Нели кола ќе купуваш?

Отсутен rile

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
« Одговори #61 на: 26 Јануари 2019, 15:07:22 pm »
Сите три се возила, нели? А формата е првенствено компромис на вкус и потреба (барем според мене)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #62 на: 26 Јануари 2019, 16:19:26 pm »
Од 15.000 км колку во град и колкава дестинација дневно?

Отсутен rile

• Јуниор
  • **
« Одговори #63 на: 26 Јануари 2019, 17:00:08 pm »
Од 15.000 км колку во град и колкава дестинација дневно?

Дневно секогаш е различно, меѓутоа одприлика од вкупната годишна километража 50% е град во најголема гужва (16:00), а 50% отворено

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #64 на: 26 Јануари 2019, 17:21:42 pm »
Колкав удел во одлуката на идното возило има сопругата?

Отсутен rile

• Јуниор
  • **
« Одговори #65 на: 26 Јануари 2019, 17:38:43 pm »
Колкав удел во одлуката на идното возило има сопругата?
Имаме ист вкус, не е проблем тоа ;D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #66 на: 26 Јануари 2019, 17:44:18 pm »
Тука си некаде на граница :)

Мене многу ме нервира дизелот за низ град и често ја крадам колата од жената.
Ја имав таа "среќа" да барам кола пред 3 години кога на нашиот пазар не беше во тренд тб па морав да направам компромис и да купам дизел.
Имав ист буџет. Нормално, можеше да се растегне малку но и не мора цел да се потроши :)

СУВ секогаш кошта некое евро повеќе и можам да го оправдам само за низ град ако има често стани седни.
Пример: клио 13.500, каптур 15.500, меган 16.800 (први примероци) сите дизели и средни нивоа на оорема. Ова беше пред 3 години.

Немој многу да се плашиш од потрошувачката, парите се за да се трошат ;D а со тб мислам пораат ќе бидеш.

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 920
  • Virus-Alfa
« Одговори #67 на: 26 Јануари 2019, 17:49:52 pm »
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,23085.0.html

Презадоволен, прекрасна кола, повеке од доволно голема,многу опрема, мала потрошувачка, доволно брза, прекрасно вози, ем како гратис добиваш коментари на секоја слава, како си се заебал, а ти си се потсмишкаш и си велиш , Господе прости им не знаат што зборат :) :) :)

Цената на мојата беше 20.000евра, мислам дека 10% секако можеш да добиеш попуст плус.
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #68 на: 26 Јануари 2019, 17:58:08 pm »
Jimny со фул опрема :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
« Одговори #69 на: 26 Јануари 2019, 18:00:56 pm »
Инаку сме 4-воро члено семејство, значи сум за фамилијарно возило

Jimny со фул опрема :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #70 на: 26 Јануари 2019, 18:03:04 pm »
Не знам што се помешав дека има Џимни со 5 врати :) Тогаш Витара или SX4 за СУВ, Балено Хибрид за хеч.

Отсутен rile

• Јуниор
  • **
« Одговори #71 на: 26 Јануари 2019, 18:06:15 pm »
Тука си некаде на граница :)

Мене многу ме нервира дизелот за низ град и често ја крадам колата од жената.
Ја имав таа "среќа" да барам кола пред 3 години кога на нашиот пазар не беше во тренд тб па морав да направам компромис и да купам дизел.
Имав ист буџет. Нормално, можеше да се растегне малку но и не мора цел да се потроши :)

СУВ секогаш кошта некое евро повеќе и можам да го оправдам само за низ град ако има често стани седни.
Пример: клио 13.500, каптур 15.500, меган 16.800 (први примероци) сите дизели и средни нивоа на оорема. Ова беше пред 3 години.

Немој многу да се плашиш од потрошувачката, парите се за да се трошат ;D а со тб мислам пораат ќе бидеш.
Зошто те нервира дизелот? Не сум пробал турбо бензин, па не знам какови возни својства има. А СУВ сакам за да сменам малку.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
Ново возило до 18000 евра
« Одговори #72 на: 26 Јануари 2019, 18:23:31 pm »
Киа Спортаж.

Најдоцна до петок го уплаќаш.

Само уште незнаеш.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #73 на: 26 Јануари 2019, 18:27:37 pm »
Mе мрзи да прекуцувам, па еве ти еден убав предлог.
Ја би додал уште 1000 евра на ова се и би ја земал Витарата 4х4 во две бои, со еден куп опрема.

Vcera imav interesen den po salonive.
Mu pomagav na prijatel da si zeme novo vozilo.
Se gledaa vozila od klasata na Vitara.
Striktno benzin.
Do 4.30m dolzina zs ke ja vozi kombinirano so zena mu.

Bea zalnubeni prvicno u Captur, i po test vozenje razocarani, pa vo Vitarata, ja vozele 1.4 Boosterjet.
Vo meguvreme vozevme ASX, Rapid, Tipo, Kona a gledani eden kup drugi kako Arona, 500L.

Rapidot i Tipoto vozeni zs za 16k kolku sto e budzetot se zemaa ubavo opremeni, i ispolnuvaa dosta uslovi kako bagaz, kabina, dolzina  itn.

Na kraj izvozevme Vitara so 1.4 i 1.0 Turbo.
Mene 1.4 mi ostavi dosta dobar vpecatok, sparen so 6 brzinski menuvac i lesna karoserija idese ubavo.
Me iznenadi i 1.0 112ks si terase bas solidno i na ugornici so 4ca vozrasni ali pak ke kazam relativno lesna e kolata.
Za 16k se zema dosta dobar paket(2ro nivo) so toj .motor a za 1000evra doplata 1.4 motorot.
Paketot imase greaci na sedista, tempomat avtomatska klima, full elektrika metalik boja i site elektronski pomagala kako  i 6  vozdusni pernici.

Plastikite bea poevtini vnatre osobeno na stranicite na vratite i zadnata klupa neudobna, se ostanato vo ramki na konkurencijata koja ni odblizu ne nudese za isti pari tolku oprema.

E sega dodeka se gledaa detalji kako boja nacin na plakanne itn, jas se zavrtev okolu SX4 C -Cross i uvidov deka vnatre e poudobna i so podobri materijali i mu posociv na prijatelov da ja dzirne.
Ispadna 11cm podolga, pogolem bagaznik, poaerodinamicna i mnogu udobna zadna klupa, kako i podostapna za vleguvanje sto im e bitno zs za 2 meseci ke imaat since i SX4 za sekojdnevna upotreba e mnogu poprakticen.

Za 1000evra doplata t.e 17k se dobiva;
 istiot 1.0 motor koj odlicno ja dvizese kolata zs bese 30kg poteska od vitarata
Wait for it....
dvozonska klima
Keyless sistem
Ksenon svetla so avtomatsko prilagoduvanje i LED dnevni svetla
Kamera rikverc
Multimedia
17ki alum bandasi
I se ostanato od vitarata so Gl plus paket na oprema.

Vozenjeto poudobno od Vitarata all around podobro vozilo.
120km/h 3000rpm.
Na izgled mozebi Vitarata e podobra, no so ovoj paket na oprema i SX4 ne izgleda loso, pragovi i krovni lajsni aluminiumski, vo kombinacija so dark grey boja sto izbraa mosne dobro sklopeno izleze.

Izborot na boi kaj Vitarat bese podobar.

Konkurencijata vo taa klasa bese daaleku poskapa osven ASX.
Poveketo nemaa test vozilo, Aronata mnogu dobro se prodavala i zatoa nemale, za da lici na nesto treba minimum 19k da se dade.

Konata skapa a ne vozese tolku dobro.

Sportage im bese golem, a disel ne sakaa zs ne vrvat mnogu kilometri godisno a na otvoreno iskacaat 2-3 pati u godinata.

Spored mene dobar izbor e SX4 ako moze da se prifati pokonzervativniot izgled na voziloto.
Opremenosta go pravi dosta dobar izbor i e daleku podobar vo toj pogled od konkurencijata.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #74 на: 26 Јануари 2019, 18:41:45 pm »
Сите три се возила, нели? А формата е првенствено компромис на вкус и потреба (барем според мене)

Ова е тоа што ни треба и на двајцата. Тојота ми јавија дека веќе може да се прават нарачки.