Автор Тема: Проточна чешма бојлер  (Прочитано 28256 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11744
  • Архитект
Одг: Проточна чешма бојлер
« Одговори #60 на: 23 Август 2022, 22:58:16 pm »
Кај мене двата бојлери се нон стоп пуштени.
Јас лично можам и без тој во кујната.

Иначе....
@M3V8
https://www.elipso.mk/prodavnica/bela-tehnika/bojleri/mali-protochni-boljeri/

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
« Одговори #61 на: 23 Август 2022, 23:18:52 pm »
Кујнско бољерче си влече струја и ја зголемува сметката за струја за 10-15 евра ако е постојано уклучено.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
Не тресете зелени, ако тоа кујнско бојлерче троши 1000 денари, големиот  треба да троши 3000 денари.
Не е битно дали е цело време уклучено, битно е колку вода се употребува.
Троши другар троши, неколку пати проверено. Прво мислев дека е до самото бољерче дека беше старо, па купив ново и го користев 3 месеци и ете го више 5 години стои во кутија. За овие 5 години користам проточна чешма од делимано и одлично се покажа.

Едит: Мноооогу е битно дали е цело време уклучено. И друга негативна работа е што брзо се троши топлата вода па пола садови ги миеш со ладна.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #62 на: 23 Август 2022, 23:27:12 pm »
Кујнско бољерче си влече струја и ја зголемува сметката за струја за 10-15 евра ако е постојано уклучено.

Не тресете зелени, ако тоа кујнско бојлерче троши 1000 денари, големиот  треба да троши 3000 денари.
Не е битно дали е цело време уклучено, битно е колку вода се употребува.
Троши другар троши, неколку пати проверено. Прво мислев дека е до самото бољерче дека беше старо, па купив ново и го користев 3 месеци и ете го више 5 години стои во кутија. За овие 5 години користам проточна чешма од делимано и одлично се покажа.

Едит: Мноооогу е битно дали е цело време уклучено. И друга негативна работа е што брзо се троши топлата вода па пола садови ги миеш со ладна.
Епа тоа е Зиле, си трошиш вода, а не дека е цело време уклучен.
Никогаш не ми се потрошила водата од бојлерче, си имам машина за садови :)
И не пунам легени за нозе ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #63 на: 24 Август 2022, 08:22:49 am »
Моето се вклучуваше на секои 40тина минути да си догрее, и нели секако на секое пуштање топла вода одма без промашај си се пушташе да си грее :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2389
« Одговори #64 на: 24 Август 2022, 08:43:00 am »
Фала за советите, гледам што ми го препорача @Busav Антонио и One smart shop, цените се поефтини од големите ланци за бела техника, најверојатно со таква ќе одам, ако се покаже поквалитетна од Делимано ќе бидам задоволен, затоа што Делиманото тера веќе 6-7 години.
Кога сме веќе тука, сакам да ја сменам и чешмата во кујната во новиот стан (само тоа ми беше „старо“ и цело време ми боде очи), исправна е се, само што сакам да земам од оние во форма на буква U (обратно нормално). Значи обична чешма, тука веќе имам бојлерче.
Препорачајте бренд/фирма, од каде, нешто посебно или ново да има што треба да се знае или обрати внимание, благодарам
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5886
« Одговори #65 на: 24 Август 2022, 08:45:57 am »
Росан српски види,тие се така ОК но со цени се малку соленки (50€).Други шо сум зимал до 1500 се чкарт...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #66 на: 24 Август 2022, 09:25:45 am »
Внимавај на висината, некои од таа форма што ја бараш се со висина 40 цм, а бидејќи разликата (ако имаш горни) од долни до горни елементи е 50цм, ќе изгледа глупаво и нема да го личи.

Инаку описов на проточниве кујнски бојлери е страшен, шишале моќност 5.7 кв монофазен со 25А осигурувач, а нормален ел кабел. Ќе се излаже некој ќе стави 1.5мм па ќе пука дома се.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #67 на: 24 Август 2022, 09:36:11 am »
Ако работат двата бојлера 24/7, малото ќе троши повеќе од големото. Потешко се лади 80литра вода, наспрема 5/10литра.
А за проточен, послушај го леонид.
Само не знам дали треба преправки со жиците.  :)
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #68 на: 24 Август 2022, 09:57:52 am »
Моето се вклучуваше на секои 40тина минути да си догрее, и нели секако на секое пуштање топла вода одма без промашај си се пушташе да си грее :)
Исто исто, и новото и старото. А големот бољер 80л се пали 4-5 пати во 12 часа и грее по 2 минути.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #69 на: 24 Август 2022, 13:04:20 pm »
Исто исто, и новото и старото. А големот бољер 80л се пали 4-5 пати во 12 часа и грее по 2 минути.

Исклучете ја сијаличката од термостатот, од неа ви е високата потрошувачка ;D

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #70 на: 24 Август 2022, 14:03:08 pm »
Јас и ставив изолир

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
« Одговори #71 на: 24 Август 2022, 19:38:25 pm »
Сум зел вакво срање, на шипак што ќе се пушти 4-5 пати денеска, поддесено е да се исклучи за 1час и ни пифрева ни догрева. Ќе си го пуштиш пример ко ќе си на работа, или ќе му наместиш кога да се пушти, ко ќе дојш ќе имаш вруќа вода без да се мислиш. Е сега релето е до 2200w, mada kaj mene e 2500w бољерот и не направило проблем.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2389
« Одговори #72 на: 05 Септември 2022, 14:49:01 pm »
Мислам дека Делимано чешмата (проточна) што ја имам е за менување, гледам дека пушта вода на оној спој на средина каде што е греачот и плус малку доле. Оваа чешма е во гарсоњерата што ја издавам, последните 2 години е издавана под кирија, на крајот од месецот си заминува кираџијата и сакам да ја сменам, да не му се јават проблеми на следниот подстанар.
Гледав на Мулер проточни чешми во Техномаркет или имате нешто друго на ум.

Дали така да направам или попаметно е да ставам обична чешма и секако мало бојлерче од 5 л (Горење на пр)?
Што ќе трае повеќе, што се исплати повеќе на подолг рок?
https://www.facebook.com/One-Smart-Shop-2260353937418532/
+38971238810 антонио
Он си ги носи чешмите од мухлер, техномаркет алфи и другите од него зимаат. Ќе ти објасни и за како да ја оддржуваш и се
Кажи му аце рамос ти дал број и ке завршите работа

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

@Busav Фала за контактот, ми ја донесе човекот чешмата на работа и најбитно ми објасни за одржување, многу лесно и едноставно, кога ќе ми текне старата дека ја демонтирав за чистење.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #73 на: 06 Септември 2022, 08:20:07 am »
Мислам дека Делимано чешмата (проточна) што ја имам е за менување, гледам дека пушта вода на оној спој на средина каде што е греачот и плус малку доле. Оваа чешма е во гарсоњерата што ја издавам, последните 2 години е издавана под кирија, на крајот од месецот си заминува кираџијата и сакам да ја сменам, да не му се јават проблеми на следниот подстанар.
Гледав на Мулер проточни чешми во Техномаркет или имате нешто друго на ум.

Дали така да направам или попаметно е да ставам обична чешма и секако мало бојлерче од 5 л (Горење на пр)?
Што ќе трае повеќе, што се исплати повеќе на подолг рок?
https://www.facebook.com/One-Smart-Shop-2260353937418532/
+38971238810 антонио
Он си ги носи чешмите од мухлер, техномаркет алфи и другите од него зимаат. Ќе ти објасни и за како да ја оддржуваш и се
Кажи му аце рамос ти дал број и ке завршите работа

@Busav Фала за контактот, ми ја донесе човекот чешмата на работа и најбитно ми објасни за одржување, многу лесно и едноставно, кога ќе ми текне старата дека ја демонтирав за чистење.
Мило ми е што завршивте работа, многу океј чоече е антонио! Со здравје да се користи

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен pece1976

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #74 на: 07 Септември 2022, 15:06:59 pm »
Поздрав дечки,

И јас сум на ниет да земам проточна чешма MUHLER FWH-3053FW , цркна кујнското бојлерче (нема година дена како е сменет грејачот и чистен каменец) и викам да пробаме ако не со проточна. За Muhler читам добри критики, пишете нешто повеќе од прва рака, вреди или не? Фала!