Автор Тема: Проточна чешма бојлер  (Прочитано 28239 пати)

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
Проточна чешма бојлер
« на: 14 Јануари 2019, 20:00:50 pm »
Дали имате некакви искуства со овие чешми. Одеднаш се појавија еден куп, покрај Делимано што се вртат по пола саат на ТВ и ме интересира дали сте задоволни од овие проточни чешми со бојлер или не ги бива!?  :)
Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
Одг: Проточна чешма бојлер
« Одговори #1 на: 14 Јануари 2019, 20:35:55 pm »
Ne druze.. zemavme od dormeo 6 meseci i rikna :(

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #2 на: 14 Јануари 2019, 20:50:03 pm »
@JR мислиш на делимано? :o
Дормео се перници, душеци, јоргани...

Како рикна? Што му стана?  :-\

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #3 на: 14 Јануари 2019, 21:00:56 pm »
Ne be od delimano se top jas imam ama od ovie bez displej analognite 2999den nikakov problem

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Отсутен The Seventh Son

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 228
« Одговори #4 на: 14 Јануари 2019, 21:04:13 pm »
пошто е како туш водениот млаз треба со малку пуштена чешма да миеш танјири во спротивно прска на сите страни и се се прави вода. За грејачот не знам да кажам пошто нецела година ја имаме чешмата, ама до сега си е ок.........и да додадам понекогаш знае да капни од вентилот малку водичка. Чешмата ми е од делимано

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
« Одговори #5 на: 14 Јануари 2019, 21:04:56 pm »
И јас ја имам ама со дисплеј од делимано. Сега напуни 2 години без никаков проблем. Едино проблем (ако може да се нарече проблем) е ситото што фака бигор по одредено време, па си бара средство за бигор.

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 14 Јануари 2019, 22:25:24 pm »
@ZilePunto дали има разлика и во сметката за струја?  :)

Инаку има и на алиекспрес (нормално  ::) ), ама цените се смешни во однос на нашите.  ;D
За квалитетот не знам какви се, ако има некој што купил од овие нека сподели искуство.  ;)
https://www.aliexpress.com/category/100000054/water-heaters.html

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #7 на: 14 Јануари 2019, 22:51:55 pm »
@JR мислиш на делимано? :o
Дормео се перници, душеци, јоргани...

Како рикна? Што му стана?  :-\

Da delimano so displejot... imase edna god garancija polse 6-7 meseci valjda greacite ne grea ne rabotea ... ja odnesov vo top shop deka pod garancija me matkaa
2-3 nedeli na kraj pobaraa pari za popravka nesto digitalno sto ne bilo pod garancija... se iznervirav ja aknav od zemja i toa e ..

Moja preporaka da ne se koristi non stop vo mesta kade zimno vreme ima mn ladna voda
..
T e mn laden mlaz... toa bese kako odogovr od serviserite mn cesto koristenje vo mesto so mn ladna voda... pa neli za toa e kupena da mi topli voda .. nebitno ic ne za dovolen...

Mozebi bi bila dobra za vikendici :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #8 на: 14 Јануари 2019, 22:52:17 pm »
Предходно имав кујнско бољерче од 5л кое работеше ноонстоп и беше некаде до пола пуштено. Од кога ја земавме делиманото сметка ми се намали за некој си 500 ден.

Друга битна работа што мене не ми се допадна, ама се навикнав, е тоа што ако сакаш по жешка вода мора да ја намалиш чешмата. Значи по мал притисок, по жешка вода. Инаку без проблем водата стига до 55-60 степени.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 14 Јануари 2019, 23:32:49 pm »
@ZilePunto на 55-60 степени ќе се изгориш. Рака не трпи таа температура, висока е веќе.
Па логиката е таа, на помал притисок повеќе ќе се затопли водата, со поголем ќе биде поладна. Навика е, ама на крајот од месецот се заштедува.
Годишно си заштедил 100 евра. Малку ли се?  ;)

@JR уф, мака си имал со неа. Штета.  :(

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #10 на: 14 Јануари 2019, 23:42:06 pm »
@ZilePunto на 55-60 степени ќе се изгориш. Рака не трпи таа температура, висока е веќе.
Па логиката е таа, на помал притисок повеќе ќе се затопли водата, со поголем ќе биде поладна. Навика е, ама на крајот од месецот се заштедува.
Годишно си заштедил 100 евра. Малку ли се?  ;)

@JR уф, мака си имал со неа. Штета.  :(
Види сеа, мене ми е таман 30-35, ама жена ми ја тестира до крај. Нема осет на топло

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5691
« Одговори #11 на: 15 Јануари 2019, 01:25:28 am »
Jas zemav od reklama5 nekoja si no nejm so displej. Eve godina i nesto tera bez nikakov  problem sega za sega. Edino maana e sto e kako sto kaza zile da sakas potopla voda treba da se namali pritisokot a ako ja pustis do kraj mlazot se namaluva toplinata. Mojte ja plakjaat strujata doma i kako sto razbrav namalena e smetkata otkako e montirana cesmata. Stariot saka i uste edna rezerva da zeme neka ima :)
E sega kaj nas e vo dzid ne e onaa sto se montira na umivalnik pa morav da montiram plus dodatok na cevkata bidejki mi doagjase mnogu gore pa sve prskase na strana koga mies sadovi.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10487
« Одговори #12 на: 15 Јануари 2019, 01:34:01 am »
Исто ко Жиле, за разлика од ЈР кај мене нема гајле од ладно, само што тешко иде над 35, али сепак е таман за садови итн. Може ете на ЈР не му се ппгодила, но зтрамота е од топ шоп, сигурно не а да пропаднат ако поправат 10-чешми што се расипале, јас би км пишал на страницата на топ шоп дека немаат никаква поддршка, ќе им се изнајадам бурек за сите ебани 3000 денара.
После изкуството на јр би ти препорачал проточна чешма, но не од топ шоп, може кина е подобра опција
Влатче имаш 2 типа, една ѕидна една како твојата, генерално исти се.

Отсутен The Seventh Son

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 228
« Одговори #13 на: 15 Јануари 2019, 01:54:43 am »
деца во случајов не е притисок и топлина туку проток и температура, како и што

не е густина туку вискозитет

не е ампеража и волтажа туку е струја и напон
итн итн.....
сте бегале од часовите по физика за срамота сте:D

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 583
« Одговори #14 на: 15 Јануари 2019, 02:37:25 am »
И јас ја имам ама со дисплеј од делимано. Сега напуни 2 години без никаков проблем. Едино проблем (ако може да се нарече проблем) е ситото што фака бигор по одредено време, па си бара средство за бигор.

Kako go cistis bigorot?