Ова ми личи на ситуација во кафана:
Дечко, абе зошто салатава толку скапа, знаеш ли колку е кило патлиџан на пазар...
Во кафана плаќаш за амбиентот, во плимонт за што? Како што гледаш сигурност и квалитет нема.
во плимонт добивш услуга. ако сакаш сам смени си го. во плимонт добиваш и по квалитетни елементи, а не кинештарија... немање квалитет и сигурност е твој личен заклучок... немој да го наметнуваш како генерален заклучок за сите, затоа што како што ја исчитав цела тема, ниеден не се согласува со тебе.. па ете, ни јас... 20+возила имам направено во плимонт, и одржувано, вакви глупости што ги изнапиша тука, не се дешаваат... до средината од 9 страни, оваа кај што цитирам е 5-та страна, па досега проитав од тебе:
-скапа превара
-скапи делови
-непрофесионални
-лопови на кабли и елементи
-лажговци
-слаби мајстори...
од се ова наведеното, СО НИЕДНО НЕ СЕ СЛОЖУВАМ... си му дал кабел на другар ти што тврдиш дека е исправен. плимонт констатирале дека не е... по мое видување им верувам на нив, затоа што стотици пати сум имал работа со нив, стотици пати сум зборел и слушал, а тебе прв пат... десетици пати со дефекти (техника е, се расипува нели, ништо не е вечно) сум бил кај нив и сервисот излегол онака како што кажале, а нивната востановена пракса е дека СЕКОГАШ ОДНАПРЕД ке ти кажат колку кошта поправката, па ти треба да се согласиш или не.
исто така плимонт е доста стара и успешна фирма, зарем очекуваш дека за ваква глупост (кабелче) некој ке те поддржи и ке рече дека си во право? за јас да би поверувал дека си ти во право, треба да немам ни 2 грама мозок во главата и прво да поверувам дека земјата е рамна...
извини ама 9 страни плукање по фирмава ми е со рамниште на тоа дека си намерно пратен да пљукаш по нив... за ова последнов можеби и грешам, не стојам 100% зад таа теорија, ама само велам дека мене така ми изгледа....
поздрав...