Автор Тема: плимонт = скапа превара  (Прочитано 51028 пати)

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 434
Одг: плимонт = скапа превара
« Одговори #90 на: 18 Јануари 2019, 08:41:16 am »
Ги здоболе к...т Плимонт за 3к да те удрат. Направиле како мислат дека е подобро и толку наплатиле. Отидете со другар ти со муабетов таму ако не ви ги вратат парите ја по врат ќе се удрам. Башка предходно го прашале сакаш\неќеш. И сигурно е поквалитетно напраено од тоа што ти си го замислил.

Го прашале сакаш/неќеш за дали да се направи колата, а не било кажано дека ќе ка искасапат инсталацијата. Не може јас бели плочки за во ВЦ да нарачам а некој мајстор да ми стави зелени и да тврди дека белите не чинеле. Ми здосади да се објаснувам веќе, плимонт не изнесе ниту еден доказ ниту аргумент за тоа што го зборува а вие слепо верувате во тоа.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
« Одговори #91 на: 18 Јануари 2019, 08:54:57 am »

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #92 на: 18 Јануари 2019, 09:05:55 am »
Другар, тоа е затоа што се нафатиле кршот што сте им го однеле да ви го прават. фирма со достигнат толкав обем на работа кај нас никогаш не би се нафатиле крпеници да работат. Се нафатиле и виделе неиде и го направиле на пософистициран начин, начин за кој утре се случи проблем да можеш да се пожалиш. Ак сте сакале крпеници сте требале кај Мишо у гаража да одите па да крпите. Во Плимонт не крпат работат. Да не објаснувам какви све случаеви со нив сум имал и за разлика од многу тука кај нас секогаш сум бил советуван за побезболниот начин. Сме имале и проблемчиња, се решавале на нај професионален начин.
Сум им бутал пари во раце, дај ми го најскапото не сакале да ми гарантираат, за поевтиното ми гарантирале, ако ме сваќаш. Не се они од вчера другар, луѓево ги знаат тука.

Не ти одговараат зошто верувал или не немаат време, премногу работат. Последниот пат кога го видов човекот што пишува тука на форум ми кажа дека стварно нема време. Ја носев колата на директорот да му ја прават. Човекот има пари, му требаше колата да оди на пат. Им ја остава вика правете што треба готово да биде. Ако сакаа можеа да го удрат. Добивме анализа дека можно е да е до плинот но можно е и да е до колата, не сакаа беспотребно да зимаат пари го пратија на провекрка за колата. А се тоа што го пратија да проверува многу лесно сами можеа да го решат и да го удрат ако сакаат. Уште многу вакви случаеви.
Може имало некое недоразбирање ама филмови вакви деградирања се непотребни, не сте ни биле да разговарате да видите што е проблем. Јас немам ништо со Плимонт лично, само сум задоволен од нивната услуга години. За смешни суми да ми кажуваш дека праеле превари ми е во најмала рака смешно.

Знаеш што сватив од твојов муабет?
Дека си се осетил деградиран што не било изработено на начинот на кој ти си мислел дека треба да биде изработено со стручната твоја проверка, затоа што се осеќаш по стручен од Плимонт и се што претставува.

А знаеш каков заклучок добив?

Дека друар ти си го пичи количето и го боли цеф. Завршил работа.

Само му одмагаш за недај боже утре ако има шести проблем на криво да го гледаат.
« Последно менување: 18 Јануари 2019, 10:12:19 am Chlink »

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #93 на: 18 Јануари 2019, 10:16:16 am »
Ги направивте плимонт богови, ако не за куќна слава да го земеме денот кога е основана фирмата.
И со ексајд беше иста приказна, и со маршер и со дтуги ќе биде исто. Не може сите да се задоволни од нив и треба да се почитува секое различно мислење од нашето.
Јас на 2 возила сум монтирал кај нив, на првото не бев задоволен, за второто неутрален. На второто го исекоа капакот над мотор без да ми кажат пред да монтираат. Полначката ја барав кај резервоар наместо цврсто монтирана се клатеше цела затоа што со силикон не се работи тоа. Мајсторот дури и сакаше да сече еден од лостовите што ја држат колата цврста и отпорна на свивање ради тоа што беше кабрио. Среќа го разубедив.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #94 на: 18 Јануари 2019, 10:25:50 am »
Имало проблеми и ќе има. Доктори на луѓе работат па грешки прават, се е тоа во ред. Ама обвинувања за превари за ситни пари е озбилна работа.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #95 на: 18 Јануари 2019, 11:06:14 am »
Ги направивте плимонт богови, ако не за куќна слава да го земеме денот кога е основана фирмата.
И со ексајд беше иста приказна, и со маршер и со дтуги ќе биде исто. Не може сите да се задоволни од нив и треба да се почитува секое различно мислење од нашето.
Јас на 2 возила сум монтирал кај нив, на првото не бев задоволен, за второто неутрален. На второто го исекоа капакот над мотор без да ми кажат пред да монтираат. Полначката ја барав кај резервоар наместо цврсто монтирана се клатеше цела затоа што со силикон не се работи тоа. Мајсторот дури и сакаше да сече еден од лостовите што ја држат колата цврста и отпорна на свивање ради тоа што беше кабрио. Среќа го разубедив.

Стварно незнам што очекуваш да прават,сигурно не го избушиле капакот без причина.
Престанете да бидете пицајзли на ниски цени,плин за 300-400-500 евра тоа е,како и се друго што е ефтино.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #96 на: 18 Јануари 2019, 11:10:46 am »
Јас не им ја дикрирам цената, не одам јас и да речам стајте ми плин за 150еур, прашам што е препорачано за мојата кола и колку ќе ме чини. Не штедам на моите возила и не практикувам да ги одржувам кај аматери, а нели плимонт се најдобрите.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #97 на: 18 Јануари 2019, 11:14:36 am »
Не викаме дека Плимонт не прават грешки. Сам советуваме дека вакви ствари не се прават на форум. Се оди на лице место и се разговара. Има чекори кои може и треба да се превземат пред да се оди јавно да се објави. Јавното објавување без претходен контакт со фирмата може да резултира со непотребно маткање по судови.

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
« Одговори #98 на: 18 Јануари 2019, 12:00:50 pm »
Имало проблеми и ќе има. Доктори на луѓе работат па грешки прават, се е тоа во ред. Ама обвинувања за превари за ситни пари е озбилна работа.

Превара е превара, било за 100 денари било за 100 еур. Тие што се на власт сега back in the day по малку поткраднувале, препишувале домашно. Или имаш или немаш морал.
А колата дали била крш или не ти не си видел, можеш само да претпоставуваш, да била крш, да не платев 100 еур за моторна инсталација која е ендемски вез ниту една модификација, немаше (со извинување) како тебе да јадам г#мна.
« Последно менување: 18 Јануари 2019, 12:09:18 pm Indigo »

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #99 на: 18 Јануари 2019, 12:09:23 pm »
Ако ти кажат дека чини 1000-1500 евра ќе си отидеш и никогаш веќе нема да се вратиш.
Разгледај ги цените само на деловите на квалитетен плин и се ќе ти стане јасно.
Искрено мислам дека плимонт треба да побара да се избрише темава,џабе се ругани кога кај сите работата е завршена и колите функционираат.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #100 на: 18 Јануари 2019, 12:34:51 pm »
Нека ми кажат дека чини 1500еур, ќе си направам математика дали ми се исплати или не. Ти се јавуваш како дирекно засегнат. Зошто да ја бришат темата? Од каде тоа дека се сите задоволни, не смее ли некој да најде замерка на фирма која зад себе има 15 години работен стаж? Нека избришат слободно, може и бан да стават на членови кои што размислуваат поинаку од останатите.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6436
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #101 на: 18 Јануари 2019, 14:28:28 pm »
Јас мислам треба да се заклучи темава, ги слушнавме и двете страни.

Глупава стана дискусијава, уште поглупави постовите каде некој имал позитивно искуство па сега застанува и ја брани фирмата како да е негова или има корист.

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #102 на: 18 Јануари 2019, 14:42:21 pm »

Превара е превара, било за 100 денари било за 100 еур. Тие што се на власт сега back in the day по малку поткраднувале, препишувале домашно. Или имаш или немаш морал.
А колата дали била крш или не ти не си видел, можеш само да претпоставуваш, да била крш, да не платев 100 еур за моторна инсталација која е ендемски вез ниту една модификација, немаше (со извинување) како тебе да јадам г#мна.
Значи ја со (извинување) јадам гомна. Плимонт ти напрајле превара и те украле 4000 денари. Не реков за колата дека е крш, збориме за плински уред ние тука. Значи сите сме у лево. Ај да кажеше направено лошо, лоша грешка или сл. Ти обвинуваш дека те украле на превара. Уствари чекај, другар ти го украле. Така? Ај бе седни го другар ти нека каже што мисли.

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
« Одговори #103 на: 18 Јануари 2019, 18:04:59 pm »
Значи ја со (извинување) јадам гомна. Плимонт ти напрајле превара и те украле 4000 денари. Не реков за колата дека е крш, збориме за плински уред ние тука. Значи сите сме у лево. Ај да кажеше направено лошо, лоша грешка или сл. Ти обвинуваш дека те украле на превара. Уствари чекај, другар ти го украле. Така? Ај бе седни го другар ти нека каже што мисли.

го немаш видено ни плинскиот уред. како дојде до заклучок дека е крш?  landi omegas evo е името на уредот и до пред некој ден беше во понудата на сајтот на плимонт, иако дечково од плимонт на форум кажува тука дека бил пра-стар и не знам уште што, друг ден истиот уред се нуди на други луѓе како еден од најдобрите.
« Последно менување: 18 Јануари 2019, 18:30:45 pm Indigo »

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #104 на: 18 Јануари 2019, 18:39:07 pm »
Hahaha landi ke bide eden od najdobrite koga ke si go vidam tilot

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk