Vcera imav interesen den po salonive.
Mu pomagav na prijatel da si zeme novo vozilo.
Se gledaa vozila od klasata na Vitara.
Striktno benzin.
Do 4.30m dolzina zs ke ja vozi kombinirano so zena mu.
Bea zalnubeni prvicno u Captur, i po test vozenje razocarani, pa vo Vitarata, ja vozele 1.4 Boosterjet.
Vo meguvreme vozevme ASX, Rapid, Tipo, Kona a gledani eden kup drugi kako Arona, 500L.
Rapidot i Tipoto vozeni zs za 16k kolku sto e budzetot se zemaa ubavo opremeni, i ispolnuvaa dosta uslovi kako bagaz, kabina, dolzina itn.
Na kraj izvozevme Vitara so 1.4 i 1.0 Turbo.
Mene 1.4 mi ostavi dosta dobar vpecatok, sparen so 6 brzinski menuvac i lesna karoserija idese ubavo.
Me iznenadi i 1.0 112ks si terase bas solidno i na ugornici so 4ca vozrasni ali pak ke kazam relativno lesna e kolata.
Za 16k se zema dosta dobar paket(2ro nivo) so toj .motor a za 1000evra doplata 1.4 motorot.
Paketot imase greaci na sedista, tempomat avtomatska klima, full elektrika metalik boja i site elektronski pomagala kako i 6 vozdusni pernici.
Plastikite bea poevtini vnatre osobeno na stranicite na vratite i zadnata klupa neudobna, se ostanato vo ramki na konkurencijata koja ni odblizu ne nudese za isti pari tolku oprema.
E sega dodeka se gledaa detalji kako boja nacin na plakanne itn, jas se zavrtev okolu SX4 C -Cross i uvidov deka vnatre e poudobna i so podobri materijali i mu posociv na prijatelov da ja dzirne.
Ispadna 11cm podolga, pogolem bagaznik, poaerodinamicna i mnogu udobna zadna klupa, kako i podostapna za vleguvanje sto im e bitno zs za 2 meseci ke imaat since i SX4 za sekojdnevna upotreba e mnogu poprakticen.
Za 1000evra doplata t.e 17k se dobiva;
istiot 1.0 motor koj odlicno ja dvizese kolata zs bese 30kg poteska od vitarata
Wait for it....
dvozonska klima
Keyless sistem
Ksenon svetla so avtomatsko prilagoduvanje i LED dnevni svetla
Kamera rikverc
Multimedia
17ki alum bandasi
I se ostanato od vitarata so Gl plus paket na oprema.
Vozenjeto poudobno od Vitarata all around podobro vozilo.
120km/h 3000rpm.
Na izgled mozebi Vitarata e podobra, no so ovoj paket na oprema i SX4 ne izgleda loso, pragovi i krovni lajsni aluminiumski, vo kombinacija so dark grey boja sto izbraa mosne dobro sklopeno izleze.
Izborot na boi kaj Vitarat bese podobar.
Konkurencijata vo taa klasa bese daaleku poskapa osven ASX.
Poveketo nemaa test vozilo, Aronata mnogu dobro se prodavala i zatoa nemale, za da lici na nesto treba minimum 19k da se dade.
Konata skapa a ne vozese tolku dobro.
Sportage im bese golem, a disel ne sakaa zs ne vrvat mnogu kilometri godisno a na otvoreno iskacaat 2-3 pati u godinata.
Spored mene dobar izbor e SX4 ako moze da se prifati pokonzervativniot izgled na voziloto.
Opremenosta go pravi dosta dobar izbor i e daleku podobar vo toj pogled od konkurencijata.