Автор Тема: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara  (Прочитано 116952 пати)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5542
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara
« Одговори #405 на: 22 Јануари 2019, 19:02:51 pm »
Asx не ги бендисуваше? Миислам 16.000 е.

Со 1.6 атмосферец
Samo toj motor go imaat vo ponuda.
Nareden period ke se nudi samo so 2.0 140ks od Outlander, i od MAS trupaat vozila sega zasto znaat deka nema edno da prodadat so toj motor 1.6 oti ke bide nekonkurentno so cena.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3774
« Одговори #406 на: 22 Јануари 2019, 19:45:05 pm »
C3 Aircross, за 16к се зема со турбо бензин и највиско ниво на опрема, или со дизел и средно ниво на опрема.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #407 на: 22 Јануари 2019, 20:15:37 pm »
Јас би заобиколил ASX и S-Cross. ASX-от е веќе многу, многу стар, S-Cross-от ми е негледливо неубав.
Zero
I samiot znaesh deka za vkusot ne se diskutira i deka ne treba da bide klucno pri izborot.
Sx4 sto e dobar paket i dobra cena nema zbor tuka.

So toa nivo na oprema za tie pari u VW mozes samo polo da zemas i toa e prasanje.

Mozeme inaet da terame do utre, ali sekoj so mozok koga bi biral i sprema potrebi bi odbral nesto sto e ponovo na pazar i so podobra vrednost nego li nesto poskapo zaradi ime samo.

Kazi mi alternativen izbor na S-cross?

Не бе друже, каков инат, скраја да е. Јас си кажувам мое субјективно мислење. Мене, лично мене, субјективно ми е страшно важно колата да ми изгледа убаво. Ако не ми изгледа убаво, џабе. Може да ја има целата опрема на светот, пак не би ја земал во предвид. Ти текнува на муабетот - ако не се завртиш да си ја погледнеш колата кога ќе ја паркираш, си ја избрал погрешната кола.

Конкретно, мене, лично мене, новиот SX4 ми е многу неубав. И самото тоа, не би ми дозволило да го купам. Јас си зборувам за мене - ако на твојот пријател му се допаѓа, да си ужива во колата и со мерак да си ја вози.

Јас лично мои 17.000 евра не би ги дал на S-Cross. Не би ги дал на никаков кросовер, ама тоа е веќе сосем друг муабет.
« Последно менување: 22 Јануари 2019, 20:22:36 pm zeroSignal »

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5542
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #408 на: 22 Јануари 2019, 21:06:27 pm »
Pa zatoa za vkusovi ne se diskutira neli :D
Zatoa i navedov deka Vitarata e poubava ali ovaa kako paket e podobra.

Oni si baraa krosover i za tie pari nema podobar paket.

C3kata i site onie brendovi sto prvpat vadat takov model imaat uste furni leb za jadenje pred da sklopat vozilo koe ke vozi kako sto treba.
Suzuki ima tradicija vo pravenje takvi vozila i tuka nema improvizacija.

Moze posle 2 ili 3 generacii.

Edno e na forum da citas, drugo e na net sliki da gledas, treto e da vozis i osetis vozilo.

Jas toj vid na vozilo ne bi zemal zs za mene avtomobilot pretstavuva nesto drugo, ali za 90% od lugeto avtomobilot pretstavuva uste eden predmet koj treba i go olesnuva zivotot nesto kako masina za perenje na primer:D i zatoa koga kupuvaat gledaat da dobinat najfunkcionalno za parite.

Ostanatite 10% se kako nas na forumot, i avgomobilot go gledaat kako del od sebe i svojot izgled, i predmet koj go otslikuva svojot karakter.

Jas iskreno se raduvam koga na pazarot ke izlezat vakvi modeli koj ja butkaat cenata do realnoto nivo i seriozno gi potresuva drugite brendovi.
Site prodavaci ama site koga ke ja spomnevme Vitarata vednas pocnuvaa da ja hejtaat, koincidencija???
Interesno bese sto znaea dosta detali za nejze, kako tezina, motor boja i paketi.
Togas uvidov deka seriozna konkurencija im e.

Najjak muabet mi bese u Porsche za Aronata zs nemaat test vozilo, nemale vozilo da registriraat, mnogu se prodavale, drapaj si mevot, pa ne bi kupil pred da povozam vozilo pa kakvo saka neka bide, plus za da lici na nesto i se priblizi vo opremenost mora minimum 19k da opnes.

Fiat kaj  nema korav musterija u salon, pa jste ne znaat kaj im se test vozilata.
VW u Porsche ponasanje kako da si vlegol u Mercedes ili BMW  da kupuvas, muabeti u stilot nema lager, take it or leave it muabet mislis dnevno po 20 koli prodavaat i luge se tepaat.
Nekoj da te prasa sto ti treba za sto ke se koristi voziloto itn. toa nema sansi, ali za "badmouthing" na drugite brendovi prvi se, mizerija.
Vo US 2-3 pati sum bil vo salon i prodavacite i pokraj toa sto znaea deka ne sum resident ne se otkazaa od prodazbata, u Dodge deckoto dur se rasprasa za kolku bi go odnel voziloto doma i dali bi mozel da go registriram i sl.

Kaj nas im kazuvas budget 16k i vednas pocnuvaat da nudat oni sto bi vozele a ne da prasaat sto bi sakal i sto mu treba na prijatelov, mizerija, ne znam moze zs jas doagam od retail pa vrednostite i ocekuvanjata mi se previsoki.

Carsalesman vo US ti e poim za prodavac, dur ima mnogu segi na nivna smetka, kaj nas e sosema nesto drugo, cest na isklucoci.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #409 на: 22 Јануари 2019, 21:36:12 pm »
Значи на запад ништо ново и по 3 години.
Фиат и Голф, истите искуства ги имав :)
Во порше во еден момент ги прашав дали треба во смокинг да дојдам за да ме испоштуваат...

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
« Одговори #410 на: 22 Јануари 2019, 23:09:46 pm »
Jas koga konecno se resiv da go izvozam golfot (nikad ne bi ko kupil nego cisto da vidam zosto tolku luge se letaat po nego) otkako go probav so 3 cilindricniot motor i vednas ja svrtev da vozam nazad u salon pred da pocne da se raspaga kolata od tresenje, vikam okej daj da go probam dizelot.
Tipot od Porshe mu vikam ovoa ne mi prai keif, ako moze da probam dizelot. Krajno arogantno mi odgovori deka nemaat takvo testno vozilo, niti ke imalo, zatoa sto mnogu se troselo. Demek sto ima da probues zimaj odma bolje auto nema...

Na temata,  Suzukito SX4 me ima izvleceno od plaza vo grcka se imav zaglaveno vo pesok so druga kola.
Interesno auto so solidni offroad moznosti za dobra cena, za izgledot podeleni mislenja.

Koga veke sme tuka, moze da se spomne i Mazda CX3.

Отсутен dimitar.s

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 55
« Одговори #411 на: 23 Јануари 2019, 10:41:22 am »
Муабетот на @DENDE-LANCERED е ептен на место. Ама па темава не е за да му се помогне на членот, туку да се просерава и да се каже кој што би купил со туѓиот буџет.

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
« Одговори #412 на: 28 Јануари 2019, 07:54:13 am »
@Hdmiusb до каде е постапката за набавка на ново моторно возило СУВ, има ли попуст после Нова Година?

Poslednite mesec dena i nesto vise, ne bev vo MK. Popust da imase, rabotata e gotova. sega ke pisam post.

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
« Одговори #413 на: 28 Јануари 2019, 08:13:14 am »
Posle eden mesec pauza, zdravo pak na site i fala na site soveti, sugesti ......  Ne bev vo MK zatoa imase pauza od mesec dena.

Sportage e zemen i platen i registriran pred nekoj den.

Malce da objasnam sto kako bese, poso neli se tegnev za popust i cena i ponudi i slicno. I na kraj se toa si se isplakase....

Koga se resev 100% deka ke zemam Sportage 1.6 benzin so BlueFrame boja,  otidov da go vidam Tucsonot so blizok prijatel na gazdite.  I tamu so otvoren muabet dobiv od sam start strasna ponuda i popust.
Ponudata bese sledna:
Tucson 1.6 gdi so oprema Executive. Nesto poveke oprema od Sportage i podobra vnatresna fina izrabotka. Cena bese okolu 22.000 i nesto no ponudata bese za skoro  20.500 evra.
Posle nekoj den imav test voznja i uz muabet dobiv info , deka ako ja platam celata naednas pred nova godina, i zemam od voziloata sto veke se stignata deka ke ima korecija na cena.
Sledniot den, dobiv na mail ponuda 19.000 evra na nego veke letni gumi i plus zimski. Vo slucaj ako gi odbiev zimski cenata ke bese 18.500.

Cenata, ponudata bese odlicna za 19.000 vrv vozilo, no  neznam od koja pricina cenata za osnoven servis bese mng poveke od Kia.
Kia e 5400-500. Dodeka vamu mng poveke.
So ovaa ponuda isprintana, otidov vo Kia. parite u kesa  i rabotata bese jasna, ili vamu ili tamu idat parite  :) Se vidov so odgovorno lice i dobiv druga ponuda, no kolata ke stigne posle 15.januari. Sto mene mi odgovarase bidejki ne bev vo mk.

Ponuda posledna od KIA:   17.800 evra:  1.6GDI so 132 ks BlueFrame boja, namesto poslab paket oprema, go dobiv maksimumot t.e. Advance. Na nego imase letni. No dobiv celosno kasko plateno od nivna strana +prozori+krazba na cela EU + registracija+AOK+zelena karta.
Sledniot den, sumata bese uplatena , se potpisa neso kako preddogovor, deka sum pustil pari. I pred nekoj den dobiv info deka sve e sredeno za kolata uste sobrakajna i nekoi formalnosti.

Kolata e odlicna. ja vozev odma na avtopat ima odlicna voznja, odlicna izolacija. Se e na dofat. Sega za sega sum premnogu zadovolen.
Dobiv nekolku soveti od deckite za voziloto, za nacin na vozenje,menuvanje brzini so cel namalena potrosuvacka i slicno....
So nivnite soveti i indikator za menyvanje brzina ekranot kazuva deka gradska potrosuvacka mie 8.6 Litra a na avtopat bese okolu 6.
No prvite 5000km ne treba da ja silam t.e. ne poveke od 3.5 obrti....

Sega se mislam sto sledno :)  Keramicka zastita, zatemnuvanje vozila.... slobodno davajte idei

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #414 на: 28 Јануари 2019, 08:26:49 am »
Паметно.

Ништо не пипај. Само вози. Ќе ставиш затемнети стакла после Април.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #415 на: 28 Јануари 2019, 08:46:19 am »
Sportage e zemen i platen i registriran pred nekoj den.

Со здравје да се вози. Убав СУВ си земал.

Ponuda posledna od KIA:   17.800 evra:  1.6GDI so 132 ks BlueFrame boja, namesto poslab paket oprema, go dobiv maksimumot t.e. Advance. Na nego imase letni. No dobiv celosno kasko plateno od nivna strana +prozori+krazba na cela EU + registracija+AOK+zelena karta.
Sledniot den, sumata bese uplatena , se potpisa neso kako preddogovor, deka sum pustil pari. I pred nekoj den dobiv info deka sve e sredeno za kolata uste sobrakajna i nekoi formalnosti.

Тууу браво. Следен пат идам со тебе у салон. Попустот што ке ми го дадат, разликата во цена ја делиме по пола :D :D :D

Dobiv nekolku soveti od deckite za voziloto, za nacin na vozenje,menuvanje brzini so cel namalena potrosuvacka i slicno....
So nivnite soveti i indikator za menyvanje brzina ekranot kazuva deka gradska potrosuvacka mie 8.6 Litra a na avtopat bese okolu 6.
No prvite 5000km ne treba da ja silam t.e. ne poveke od 3.5 obrti....

Советите дечките што ти ги дале, слободно можеш да ги изигнорираш. Со колата имаш и упатство за користење. Читај го она на англиски, затоа што македонската верзија има толку многу грешки, што наместо масло во моторот, можеш да ставиш течност за брисачи.
Околу првите 5000км, и тоа се глупости. 99% сум убеден дека пишуваше за првите 1000км, но ајде, ете ке оставам 1% дека грешам.

Sega se mislam sto sledno :)  Keramicka zastita, zatemnuvanje vozila.... slobodno davajte idei

УУУуууу, керамика обавезно... О БА ВЕ ЗНО! И тоа под најхитно додека не ти се оштетила бојата... Керамика под хитно пред да ја извозиш по солва, иначе матер ке и ебеш на бојата... Како со ситна шмиргла да си ја поминал. На ново возило керамика е едноставно MUST HAVE!...
После ке сака деконтаминација, па глинирање, па пичке матерне, па керамика. Вака на ново и раат си после долго време!!!
Барај го @dame од форумов, профи е он, нема попрофи керамичар во државава.

Затемнување исто. Задните направи ги ѕифт црни, да личи ако си земал со сина боја. Има да му легне ко бебе у лулка затемнувањето.
Предните минимум 50% за да биде као црна ламја.

Ајде па пиши што си направил, со нетрпение ги чекаме апдејтите и модификациите!
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
« Одговори #416 на: 28 Јануари 2019, 08:54:40 am »
Со здравје да се вози без проблеми да истера милион. Обавезно керамика ставање на ново возило. Јас искрено не би го ни возел на воа време и вие услови на патот без керамика, попара ќе се направи бојата. Секако и затемнување е обавезно а и втор сет на бандажи воопшто не е лоша идеја за да не си ги оштетиш гумите од стави - извади.
« Последно менување: 28 Јануари 2019, 09:01:08 am Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5039
  • The Spartan General
« Одговори #417 на: 28 Јануари 2019, 08:57:07 am »
Со здравје да си го возете по дома. Како што кажаа и колегите погоре, керамика, затемнување, втор сет гуми и банддажи (да не правиш стави извади на алу-фелните ќе ти ги направат партал).
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8689
  • Пичлеме
« Одговори #418 на: 28 Јануари 2019, 09:26:48 am »
Ај честито, за убоо да е :)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
« Одговори #419 на: 28 Јануари 2019, 09:30:36 am »
Нека е за многу години, аирлија нека е. Да ве служи бе грижи и да ве однесе на сите дестинации каде што ќе посакате.

Јас би додал и Осрам Најтбрејкери ако е со халогени фарови.