Автор Тема: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara  (Прочитано 116975 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Одг: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara
« Одговори #105 на: 29 Ноември 2018, 20:24:19 pm »
Што и да се земе (предлозите), во даден момент ќе зафали гепек. Човечко око е ненаситно :)

Кога бирав кола, ми помина мисла накај Елантрата, демек голем гепек, да не му ја мислам, комоција внатре итн. Но во истиот момент се сетив дека во двор ќе ми биде потесно, за до работа не ми треба толкаво колиште, низ град ќе алувам за паркинг итн.

Затоа постојат додатоци за точаци, тулиња , и сл. гаџети...

Елантра колиште????
Кола од 4 метра ми брка работа (типо 1), ајде и меганот 4,2 метра, некако се јаде и со i30 4,3 метри, ама со кола над 4,5 метри да се гњавам до работа и низ градов?
Затоа колиште :)

Дури еден период разгледував класа помали возила како  поло, 208, клио или фиестата која ептен ми се допаѓаше, но повторно се соочував со достапност на тест возила (или дизел или денес, утре...)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #106 на: 29 Ноември 2018, 20:27:53 pm »
@mkm што товараш ти во ѓепек, чим елантра не е колиште?
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8689
  • Пичлеме
« Одговори #107 на: 29 Ноември 2018, 20:34:52 pm »

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #108 на: 29 Ноември 2018, 20:35:05 pm »
Другар купи си што сакаш. Јас не си го купив тоа што го сакам сакајќи да сум рационален. Сеуште секој ден отварам мобиле де и се чудам како дома да кажам дека сакам друга кола. Затоа терај со срце, заеби разум

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
« Одговори #109 на: 29 Ноември 2018, 20:46:58 pm »
Другар купи си што сакаш. Јас не си го купив тоа што го сакам сакајќи да сум рационален. Сеуште секој ден отварам мобиле де и се чудам како дома да кажам дека сакам друга кола. Затоа терај со срце, заеби разум

hehehe sto sakase ,a sto kupi ?   :o :o

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #110 на: 29 Ноември 2018, 20:52:15 pm »
Сакав ф10 530/535, а купив пасат, да бев помлад ќе си купев 4ка купе. Пријател ми нуди Х6 4.0д за добра цена не знам со која приказна да настапам дома. Си сакам бенве, убаво вози.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #111 на: 29 Ноември 2018, 20:52:58 pm »

Товари фамилија на летување со комплет реквизити или уште бетер на зимување со 4 пара скии, стапои, кондури за скијање, кациги, скијачки одела.... Jumper  не те спасува

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #112 на: 29 Ноември 2018, 21:01:14 pm »
Кои се реквизити за на летување? Шорцеви за бањање и кеш за пиво, друго не ми треба, на одмор одам, шо ќе ми се глупости. Жена ми нешто напна од почетокот за комбинации за излегување, и ги рушив соништата за терање мода и се помири.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #113 на: 29 Ноември 2018, 21:06:35 pm »
Кои се реквизити за на летување? Шорцеви за бањање и кеш за пиво, друго не ми треба, на одмор одам, шо ќе ми се глупости. Жена ми нешто напна од почетокот за комбинации за излегување, и ги рушив соништата за терање мода и се помири.

Деца?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #114 на: 29 Ноември 2018, 21:07:19 pm »
Едно без право на глас 10.5м

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #115 на: 29 Ноември 2018, 21:12:13 pm »

Товари фамилија на летување со комплет реквизити или уште бетер на зимување со 4 пара скии, стапои, кондури за скијање, кациги, скијачки одела.... Jumper  не те спасува
Деца во гепек, реквизити на задни седишта, во екстремни случаи жената во туле и раат ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #116 на: 29 Ноември 2018, 21:29:55 pm »
Сакав ф10 530/535, а купив пасат, да бев помлад ќе си купев 4ка купе. Пријател ми нуди Х6 4.0д за добра цена не знам со која приказна да настапам дома. Си сакам бенве, убаво вози.

„Жено, ѓубре е ова фелерваѓенов, еве сеа дизни треба да мењам и турбина, поскапо од колата ќе ме кошта, ќе ја шиткам да ѝ еам све по список, бенве ќе си купам...“

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5039
  • The Spartan General
« Одговори #117 на: 29 Ноември 2018, 21:32:04 pm »
„Жено, ѓубре е ова фелерваѓенов, еве сеа дизни треба да мењам и турбина, поскапо од колата ќе ме кошта, ќе ја шиткам да ѝ еам све по список, бенве ќе си купам...“

Сеа има нови амортизери среќен е. Нема да му се навалува на Скопје - Велес во кривините.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #118 на: 29 Ноември 2018, 21:34:56 pm »

Сеа има нови амортизери среќен е. Нема да му се навалува на Скопје - Велес во кривините.
Ете, уште муабет за прикаската да ја ували: „ете, ја фарбав, амортизери ѝ купив, гуми бандаши, и пак не ја бива.. не ја бива и тоа е, бенве ќе се купува, нема друго. Ова е дупка без дно!“ :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #119 на: 29 Ноември 2018, 21:38:10 pm »
Ќе ме јаде и тоа малку слободно време што го имам за уживање, со жена кој се разбрал па и јас. 3год ќе си ќутам.