Автор Тема: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara  (Прочитано 116871 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
Одг: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara
« Одговори #90 на: 29 Ноември 2018, 15:22:00 pm »
води се по златните правила и нема да погрешиш

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
« Одговори #91 на: 29 Ноември 2018, 15:30:53 pm »
Што и да се земе (предлозите), во даден момент ќе зафали гепек. Човечко око е ненаситно :)

Кога бирав кола, ми помина мисла накај Елантрата, демек голем гепек, да не му ја мислам, комоција внатре итн. Но во истиот момент се сетив дека во двор ќе ми биде потесно, за до работа не ми треба толкаво колиште, низ град ќе алувам за паркинг итн.

Затоа постојат додатоци за точаци, тулиња , и сл. гаџети...

Kako ti izgledase za Elantrata , sto mislese imas za nea  ?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #92 на: 29 Ноември 2018, 16:25:58 pm »
Што и да се земе (предлозите), во даден момент ќе зафали гепек. Човечко око е ненаситно :)

Кога бирав кола, ми помина мисла накај Елантрата, демек голем гепек, да не му ја мислам, комоција внатре итн. Но во истиот момент се сетив дека во двор ќе ми биде потесно, за до работа не ми треба толкаво колиште, низ град ќе алувам за паркинг итн.

Kako ti izgledase za Elantrata , sto mislese imas za nea  ?
Додека пробував седење во i30, примерокот во салонот беше без среден потпирач па и актуелните на лагер, па седнав и во Елантрата. За мене (1.78 m) беше со одлична комоција, и се ми беше таман освен дизајнот на шалтаблата кој ми беше малку чуден, но тоа не ми е пресудно.
Не бев многу загреан бидејки сакав турбобензинец (10.000 годишно), но немаше достапни тест возила, освен ibiza 1.2 tsi.
Потоа го пробав 1.4 нa i30, кој не ме воодушеви. Ми понудија да ја пробам Елантрата 1.6, но си реков џабе ќе ја пробувам (муабетот погоре).

Ја имаат неколку члена, кои може поконкретно да ти одговорат...

Пробај, повози ја, и направи си споредба со Киата, која мислам е понова моделска година, ако нешто значи.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #93 на: 29 Ноември 2018, 19:27:23 pm »

Елантра колиште????

Отсутен mkm

• Редовен
« Одговори #94 на: 29 Ноември 2018, 19:30:26 pm »
Kia Sportage или Голф 7 (можда караван?).

Од моето искуство СУВ нема нешто огромен багажник како што си замуслуваат многу луѓе, на хеч е помал нешто, а за караван не знам бидеќи не сум имал.

Или најпрактично - направи гепек тест на сè што би ви требало за една шетња до Зоолошка или некоја друга дестинација до која треба да се стигне со кола, не се раководи од тоа што 2-3 пати во годината ќе идеш на пат, другите 99% од времето ти се побитни.

Е сега, ако си бааааш решен за СУВ нека ти е со среќа Киата, јас возам СУВ но пак не сум сигурен дека би земал, особено не за на пат.

sto suv vozis, zosto - osobeno ne za na pat ?

Subaru Forester - суспензијата е мека и за дупки е ок, ама на поголеми брзини или оштри кривини се навалува, мене не ми е по ќејф, за разлика од хеч.
Форестерот е повеќе правен по амерички отколку по европски вкус. Затоа е мек и плови. Башка тој е off road animal во однос на Sportage-от. Киата е сеед со повисок клиренс. Предвидена за асфалт и нормално да има постабилна вожња

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #95 на: 29 Ноември 2018, 19:35:40 pm »
Ја не знам што толку сте запнале за багажник литри метри сантиметри. Јас секогаш сум имал место, почнувајќи од корса б, поло, бмв, па и во пасатот сега. Годинава на одмор бев со бебе, пак ме собра. Не ми е јасно што превезувате со коливе, глет маса ли, цигли, дрва за огрев. Ако сакате багажник се знае, караван, ни сув ни дебел. Ама караванот не е за по жемски.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен mkm

• Редовен
« Одговори #96 на: 29 Ноември 2018, 19:36:27 pm »
Другар јас ќе бидам краток. Бидејќи темава е Витара или Спортаж, пошто си ги видел и споредил, по муабетива олигледно дека Спортажот ти прави поише мерак. Оди ценкал се, испазари добар попуст, у крајна линија нек ти дадат зимски гуми и лапај го.
И пушти слики
П.С. Што  и да ти е во потесен избор, барај трошковник за сервиси до 100.000км. Верувај ќе бидеш изненаден :)
« Последно менување: 29 Ноември 2018, 19:46:25 pm mkm »

Отсутен mkm

• Редовен
« Одговори #97 на: 29 Ноември 2018, 19:37:36 pm »

Ја не знам што толку сте запнале за багажник литри метри сантиметри. Јас секогаш сум имал место, почнувајќи од корса б, поло, бмв, па и во пасатот сега. Годинава на одмор бев со бебе, пак ме собра. Не ми е јасно што превезувате со коливе, глет маса ли, цигли, дрва за огрев. Ако сакате багажник се знае, караван, ни сув ни дебел. Ама караванот не е за по жемски.

Имам 505л багажник и туле и пак не ме собира  ;D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #98 на: 29 Ноември 2018, 19:38:25 pm »
Имај на ум дека ќе плаќаш одржување и резервни делови како за премиум возило, а ќе возиш основна верзија на ванаби џип.

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
« Одговори #99 на: 29 Ноември 2018, 19:48:45 pm »
Имај на ум дека ќе плаќаш одржување и резервни делови како за премиум возило, а ќе возиш основна верзија на ванаби џип.

??? sto e toa odrzuvanje i rezervni delovi kako za preium vozilo. Aj spored tebe kazi kolku e osnoven servis komplet filtri ulje i rab raka premium cena a kolku e za obicna kola ????

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #100 на: 29 Ноември 2018, 19:51:13 pm »
Калимеро мислам спомна во некоја тема дека предницата била прескапа затоа што работи во осигурање и мислам според пријавите на штети го знае тоа.

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
« Одговори #101 на: 29 Ноември 2018, 19:51:41 pm »
Другар јас ќе бидам краток. Бидејќи темава е Витара или Спортаж, пошто си ги видел и споредил, по муабетива олигледно дека Спортажот ти прави поише мерак. Оди ценкал се, испазари добар попуст, у крајна линија нек ти дадат зимски гуми и лапај го.
И пушти слики
П.С. Што  и да ти е во потесен избор, барај трошковник за сервиси до 100.000км. Верувај ќе бидеш изненаден :)

Da da troskovnik se razbira za site servisi i delovi kaj niv do 100.000 km ili 5-7 god zavisi od garancijata.
Sekako sliki ke pustam i podetalno info odkoga ubavo ke se razvozi.
Ke vidime sto ke ispadne :) 

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
« Одговори #102 на: 29 Ноември 2018, 19:55:03 pm »
Калимеро мислам спомна во некоја тема дека предницата била прескапа затоа што работи во осигурање и мислам според пријавите на штети го знае тоа.

Za prednica tocno neznam kako idat cenite. No veruvam deka novite vezila od ovoj rang a i sedan tuka se cenite ako ne i poskapi na francuzite.
Vo odnost za servis,  Sportage e 5000 den Vitarata e 6000. Elantrata e 7000   asx e 8000 i taka.

za seat ibica sto ja imav bese okolu 4000. za mercedesto okolu 5000. pravime muabet za ovie dve koli stari od 2006ta

Отсутен mkm

• Редовен
« Одговори #103 на: 29 Ноември 2018, 19:59:09 pm »
И пушти слики

Da da troskovnik se razbira za site servisi i delovi kaj niv do 100.000 km ili 5-7 god zavisi od garancijata.
Sekako sliki ke pustam i podetalno info odkoga ubavo ke se razvozi.
Ke vidime sto ke ispadne :) 
Да сите дилери имаат листа на сервиси со цена на чинење до 100.000км. А иначе гаранцијата ако е на пр 100.000км и 5 год значи до 100.00км или до 5 год

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5548
« Одговори #104 на: 29 Ноември 2018, 20:11:35 pm »
Еве ти "скап"сервис од французите,плус 600денари на ова за воздушен
За солен стандард оди имаше низ некоја тема на член на мазда, мислам штопната од криптон му е :Д
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html