Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 438011 пати)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7145
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
По шо се познава ракијата во шише од Фанта?
- Капачето е од Пепси.

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2684
Имам едно прашање - пред некој ден потпишав договор на нотар за станбениот кредит и хипотеката, се потпишале и инвеститорот и банката.

Сега во листовите за предбележување (за станот, за подземното паркинг место, за подрумот) има забелешка дека на нотар тој и тој, договор за залог-хипотека тој и тој и ги пишува доверител - банката, а  хипотекарен должник - инвеститорот. Мене не ме пишува сеуште.

Белешката ќе се смени кога ќе се исплати целата сума на инвеститорот претпоставувам? Досега го имам платено учеството кон инвеститорот, остана уште станбениот банката да го исплати кон инвеститорот.
Па потоа се оди да се потпише купопродажниот договор и да се солемнизира на нотар, па тој нотар ќе ја смени белешката во катастар?
« Последно менување: 21 Февруари 2026, 12:42:52 pm balanar »

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3542
Ќе се потпише само преддоговор. Солемнизација на главниот договор ќе се изврши само откако зградата ќе добие технички прием.
Во преддоговорот ќе биде наведено кога инвеститорот ќе ја изгради зградата и ќе ја предаде во ваше владение со датум. До тој момент, на недовршен објект не може да се изврши солемнизација на договорот.
По извршувањето на техничкиот прием, ќе следи издавање на имотен лист на ваше име.
Дотогаш, ќе имате само лист за предбележување, кој е воден на име на инвеститорот.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3542
Аирлија нека е  имотните листови.Кој не легализирал гаражите,шупите, подрумите, спратовите има уште време
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 301
Ova e za veke pocnatite postapki sto ne se zavrseni, ne za novi baranja.

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 246
Ova e za veke pocnatite postapki sto ne se zavrseni, ne za novi baranja.

Освен за Чаир и сродните места

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2684
Епа денес исплатен и станбениот кредит кон инвеститорот, за кратко бев и мулти-милионер  ;D

Сакав да прашам - дали некој може да ѕирне барем еден план за ел. инсталација (за една соба) и да ми посочи дали добро ми се опишани?
Ќе споделам и распоред на станот, секако.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7229
Се е до реализација. Ако електричарот не пушти соодветни кабли и сериски ги врзе сите штекери во соби или гинстави на иста фаза плотна, бојлер, рерна, клима...џабе.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11868
  • Архитект
Епа денес исплатен и станбениот кредит кон инвеститорот, за кратко бев и мулти-милионер  ;D

Сакав да прашам - дали некој може да ѕирне барем еден план за ел. инсталација (за една соба) и да ми посочи дали добро ми се опишани?
Ќе споделам и распоред на станот, секако.

Прати ми мене. Пиши ми на ПП.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3343
  • Хюндай Тюсон
На тема уредување ми улета ова. Делува како интересен концепт

https://www.facebook.com/reel/874201922119408

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11868
  • Архитект
Вакво да има кај нас ќе падни продажбата за 80% на станови.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6232
Ќе го наштеловаат кај нас, 60цм како метро пишани ќе се :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2475
Вакво да има кај нас ќе падни продажбата за 80% на станови.

Коа ќе влезат у 32м2 со две спални, дизајнирани за урбано живеење… 😁

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30501
    • CARclub.mk
Нема објект изграден во Скопјево што не се рекламирал со слоганот „Нова димензија на урбаното живеење“.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4101
Сосема точно!

- Нема паркинг а нема ни точак каде да сместиш
- Подрум не се ни помислува, а ако случајно го предвиделе продаден е за магацин пред да се продадат становите
- Фискно стакло у пвце рамка наместо фасада
- Кујна без рерна
- Заедничка када на 4ти спрат во еден стан
- Клима наместо парно

Апсолутно нова димензија.