Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 356567 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3034
  • Слобода или смрт
Преубо. Розевово цвеќе, што марка/модел е?  :)

Во штип баба ми имаше многу вакви на времето. И она ги викаше бугарки :D

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4018
Ако излегува терасата на прометна улица, посери се во неа.

Aко не е на прометна голема е веројатноста да ти кренат зграда на 6-7 метра од тебе 😀
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2468
Вo штип баба ми имаше многу вакви на времето. И она ги викаше бугарки :D

Изгледа по тебе викала, не по цвеќињата.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3034
  • Слобода или смрт
Вo штип баба ми имаше многу вакви на времето. И она ги викаше бугарки :D

Изгледа по тебе викала, не по цвеќињата.

Може да бидеш забавен понекогаш. Изгледа делува терапијата продолжи така:D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
Си се решил да живееш во стан, кај што единствена "слобода" ти е терасата, и на крај - да ја заградиш...

Sent from my Xiaomi 13T
Како стакло ти влијае на слободата?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3950
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Не знаев дека тераса се заградува со стакло...

За заградување зборам. Преградување и модификување по желба, кој како си сака.

Како и да е, ми се губи поентата на терасата ако направам било што за да ја "затворам". Ама, секој со маката. Тоа е.

На толку бирање, бираш и терасата кај ќе ти биде на крај краева...

Sent from my Xiaomi 13T
« Последно менување: 23 Август 2025, 15:12:10 pm KaZaN »

Отсутен Goku

• Почетник
  • *
  • Пораки: 13
Не сум од Скопје, но размислувам да купам стан таму и да се преселам. Предлог за локација, инвеститор, цена за квадрат за која сум спремен да платам е макс 1700 евра, но предност би одел на поефтина варијанта.
Важно е зградата да има паркинг.
Ќе ве замолам доколку скоро сте купувале, разгледувале и слично за совет.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
A da razmislis uste ednas pred da se preselis vo skopje 🤔

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Многу зависи што конкретно бараш стара градба, нова градба, локација, дали си фамилијарен или самец, колку голем стан ти е потребен. За жал, Скопје моментално е секогаш подобра опција од било кој друг град во Македонија, колку и да не сакаме да веруваме, тоа е вистината.

Со 1700 евра по квадрат можеш да најдеш во Мичурин нова градба, но со вселивост за 2 години. За таа цена може и во Аеродром да најдеш стан. Во Центар за 1700 е многу тешко, иако зависи од квадратурата ако е помал стан со една спална, тогаш е поскап.Поголеми постари градба ке најдеш ама ке треба да вложиш дополнително во него.

Од нова година ДДВ се качува за 5%, што значи и цената на становите автоматски ќе оди погоре. Среќно друже, се надевам ти дадов некаква ориентација на твоето прашање – што побргу купиш, толку повеќе ќе заштедиш.

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
За 1700 кај ФОН можеби. Во Мичурин тешко.

Отсутен Jimny

• Сениор
Има во мичурин и јас се изненадив кај рулет.Ама во градба

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
Ме мрзи да претурам по договори за да видам дали е вметнато или не, ама усмено ни беше кажано дека никој нема да смее да прави било какви измени на зградата од визуелен аспект. Застаклување, додатна клима, соларни панели. Ништо.

А колку клими имате?

Tреба да видам во договорот како е прецизирано, зашто успеав да договорам гратис клими за еден од становите, зашто на цена од квадрат не сакаа да спуштат. За другиот стан, колку ке си платиш/ставиш.

Ме мрзи да претурам по договори за да видам дали е вметнато или не, ама усмено ни беше кажано дека никој нема да смее да прави било какви измени на зградата од визуелен аспект. Застаклување, додатна клима, соларни панели. Ништо.

И сериозно веруваш дека некој ќе го почитува тој договор?!

Не знам, искрено. Компанијата има доста добра репутација, но свесен сум дека по завршувањето на градењето, станбените управители би требало да превземат, а тука е башибозук.

Отсутен Goku

• Почетник
  • *
  • Пораки: 13
Има во мичурин и јас се изненадив кај рулет.Ама во градба
веднаш до рулет? кој е градител?

Отсутен Jimny

• Сениор

А колку клими имате?

Tреба да видам во договорот како е прецизирано, зашто успеав да договорам гратис клими за еден од становите, зашто на цена од квадрат не сакаа да спуштат. За другиот стан, колку ке си платиш/ставиш.

И сериозно веруваш дека некој ќе го почитува тој договор?!

Не знам, искрено. Компанијата има доста добра репутација, но свесен сум дека по завршувањето на градењето, станбените управители би требало да превземат, а тука е башибозук.
eве црно на бело па ти застаклуј ,додуше и тој што гo  составувал договорот и тој како мене у еден здив без точки и запирки  :D :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
1700 Мичурин - сте нашле оглас од 2022 година
2000+ евра стигнаа Ново Лисиче.