Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 356632 пати)

Присутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 403
  • Macedonia
Скоро и да немав никакви забелешки за градбата кога го земав клучот од станот. Би ги препорачал и на другите пред останати инвеститори.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
Некој да сподели искуство со живеење на поткровје (плоча, рамен кров) во поновите згради, предност секако што нема никој над тебе, меѓутоа какви се во поглед на екстремни температури надвор (кочан зима, изгор лето), во конкретниот случај станот е повисок за скоро половина метар (стандард 2,90, тука би бил 3,40), благодарам
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4018
3.4m e скоро 1m над стандардните 2.6m.  Имам стара куќа која има тавани од 3.2м и делуваат високи но и даваат чуство на простор. Така да ова ќе делува исто така. За греење ако има парно ќе биде ок.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
Некој да сподели искуство со живеење на поткровје (плоча, рамен кров) во поновите згради, предност секако што нема никој над тебе, меѓутоа какви се во поглед на екстремни температури надвор (кочан зима, изгор лето), во конкретниот случај станот е повисок за скоро половина метар (стандард 2,90, тука би бил 3,40), благодарам

Не сум на поткровје ама сум на последен спрат. Над мене плоча + кров. Не сум имал мака изгор лето/кочан зима. Зимата е топло, летото - со клима како и сите други.

Е сеа јас сум живеел во стан исто со високи тавани и зимно време е зезнато што целата топлина оди нагоре.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20210
Предлог како да се намали галама што доаѓа од тераса на стан?

Гласна е локацијатата ама и самата тераса го појачува звукот.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
Не спуштај на прозоре, Лоретне.  :)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3134
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Скоро и да немав никакви забелешки за градбата кога го земав клучот од станот. Би ги препорачал и на другите пред останати инвеститори.
Со паланчани да си немаш работа..

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда

Ќе ја застаклиш терасата. Јас така направив и звукот драматично се намали.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4018
После сите зградите личат на Бангладеш. Кој како сака заградува, застаклува, клими мести, сателитски антени итн. :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20210

Би сакал да го избегнам ова ама ако мора ќе биде. Звукот е намален дури и кога прозорите на терасата се отворени?

Некоја фирма нуди звучна изолација која би можел да ја поставам по ѕидовите и таванот за да се намали рефлексијата на звук?
« Последно менување: 23 Август 2025, 01:45:10 am DarthJe5us »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
После сите зградите личат на Бангладеш. Кој како сака заградува, застаклува, клими мести, сателитски антени итн. :D

Стакла, не PVC. Во никој случај не влијае на ликот на зградата.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30064
    • CARclub.mk
И мислиш дека стаклата не се гледаат од надвор и дека не влијаат на надворешниот изглед на зградата?

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 258
Najdobro estetsko resenie e ova, 400evra min edna strana mala terasa da zatvoris e, za razlika od obicni roletni, sto investitorive gi vnesuvaat vo dogovorot deka samo taka mozes da zatvoris terasa ova e mnogu poestetsko.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30064
    • CARclub.mk
Најдобро естетско решение е ако во старт сите тераси се вака застаклени. Пеки.