Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 372708 пати)

Отсутен GreenVlach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 69
дечки Компанија Јакимовски некој искуство со нив како се што се треба да се зима стан преку нив веќе скроз е се договорено па ми текна да прашам некој нешто да не им чуено за нив. До сега што се распрашав рекоа дека се добри и со квалитет и дека се меѓу постарите компании. Некој имал искуство со нив ?

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2224
Семејна компанија, таткото ја основал сега ја води синот. Работеа изведба на карабина за големи градежни компании, сега градат и сами. Мислам дека се во ред од тоа што го знам како инфо.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11829
  • Архитект
Има некој инфо за зградата позади Мерцедес во Гази Баба на САРА4, како е фирмата со квалитет? Ме заинтересира станче од 33 м2 ама првпат слушам за таа фирма.

Релативно млада компанија. Правеа карабини, ама почнаа нивни згради.

Треба да се припази како се гради и тоа е тоа. Ништо спекталкуларном иначе.

Исто и за компанија Јакимовски. Постари се, ама не дека се wow. Средно - ниска класа.

Присутен Bravo

• Редовен
Има некој инфо за зградата позади Мерцедес во Гази Баба на САРА4, како е фирмата со квалитет? Ме заинтересира станче од 33 м2 ама првпат слушам за таа фирма.

Релативно млада компанија. Правеа карабини, ама почнаа нивни згради.

Треба да се припази како се гради и тоа е тоа. Ништо спекталкуларном иначе.

Исто и за компанија Јакимовски. Постари се, ама не дека се wow. Средно - ниска класа.

Кој е најдобар од големите?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11829
  • Архитект
Голден Арт.
Капитол.

Присутен Bravo

• Редовен

Не дека се лоши ама не се само тие.
« Последно менување: 16 Август 2023, 23:15:37 pm Bravo »

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1889
А карши мерцедес, т.е. зградите до ФОН што се градат, претпоставувам исти се проблемите со локацијата диви депонии?

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1887
Според мене, тука е многу лоша локација за живеење во Скопје.

Лани зимата едно попладне бев до Бриколаж пешки. Смрди на изгорено, зачадено е многу, најверојатно од околните фирми кои се греат или тераат производство на гуми и различен отпад како енергенс, а и од дивата "населба" наспроти Тинекс/Бриколаж.

Башка како отфрлен е тој дел за пешки па сето е глутници од кучиња кои се пуштаат рандом по точаци и луѓе. Ако те нападнат, треба да застани некој со кола да те спаси оти луѓе многу слабо поминуваат (што претпоставувам ќе се смени откако ќе ја пуштат Космос).
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34312
  • Таков е животот... јебига
Некни бев на гости во Аеродром во Голден арт зградите. Ма тоа треба да се евакуира под хитно, се распаѓаат внатре ѕидовите.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.

Лани зимата едно попладне бев до Бриколаж пешки. Смрди на изгорено, зачадено е многу, најверојатно од околните фирми кои се греат или тераат производство на гуми и различен отпад како енергенс, а и од дивата "населба" наспроти Тинекс/Бриколаж.

Башка како отфрлен е тој дел за пешки па сето е глутници од кучиња кои се пуштаат рандом по точаци и луѓе. Ако те нападнат, треба да застани некој со кола да те спаси оти луѓе многу слабо поминуваат (што претпоставувам ќе се смени откако ќе ја пуштат Космос).

Цел појас аеродром - лисиче е лош за живеење. Смрди во летен период, а тек зиме... Најниска точка е, и сакал нејќел таму иде смрдеата. Ама таму иде и 1500е м2 сега.
Епа чорба, Маќедонче.
Никогаш не вели никогаш.

Присутен Bravo

• Редовен

Немој така молим ти се, па тоа е  Ново Ново Лисиче или Нов Аеродром. :-X Има ретарди што становите ги огласуват како во "Аеродром кај Фон".

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.

Немој така молим ти се, па тоа е  Ново Ново Лисиче или Нов Аеродром. :-X Има ретарди што становите ги огласуват како во "Аеродром кај Фон".

Аеродром на води.  :)
Мора да му парираме на белград. Ценовно го стигаме полека.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1887

Имам забележано дека така ги огласуваат становите, но веројатно и ги продаваат. А и тие што купуваат кажуваат дека Аеродром купиле стан :D. Според мене најчесто тука ги продаваат на луѓе што никогаш не живееле во Скопје и на кои станот им треба за децата кога ќе учат факултет во Скопје по 15 години или се гастербајтери па да ги вложат парите во нешто (барем јас знам вакви случаи).

За Космос имало и реклама на некоја телевизија пред некоја година па другар имал прашање од тетка му оти не си купува таму стан, многу било убаво :D Теткава во Скопје има дојдено 5 пати.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14812
Реално се што е после Железничка е на пониска точка и е склона на магла, чад, и сл.
Како што одите надолу така е полошо.
Таква е котлината.

Ќерамидница е главниот загадувач на цел овој регион бидејќи има доста фирмичиња што се греат на се и сешто, има доста депонии и се разбира Вардариште.

Тука се Маџари, Лисиче населбите каде населението реално нема некоја финансиска можност да се грее на нешто поеколошки или си имаат други приоритети (јака кола пример).

Се додека не се урбанизира овој регион како што треба до тогаш ќе има проблем.

Втор муабет е што кај нас под урбанизација се подразбира изградба на зградишта во форма на кинески ѕидови.

Никакви пристапни патишта, никакви нови проектирани улици да го дозволат тој сообраќај итн итн.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5231
Drugiov del od Skopje poaren e.... pPepel e vozduhot sekade

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk