Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 478815 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Со просечна МК плата не се купува ваков стан. Обично се доградува едно сопче во постоечката куќа од дедо што останала.
А се е тоа од дедо Ное.

Колку животи ке ми бидат потребни за да го исплатам ова чудо со просечна МК плата?

Sent from my iPhone using Tapatalk

1500еур е рата.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
@MartinAlfista знам дека бараше со повеќе паркинг места, еве ако не земал до сега, добра цена е за да се пропушти:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ќе го зимав, ама многу горе пети кат...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6295
Џабе ако нема визба, кај на ку%"от да ја клам кацата со расолница,  700кила грозје,  два фрижидери за длабоко и остали зимници и тракатанци.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
@MartinAlfista знам дека бараше со повеќе паркинг места, еве ако не земал до сега, добра цена е за да се пропушти:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Им ѕвонам, не креваат... Спијат изгледа.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
Decki cisto informativno, kako se dvizat stanevite po kvadratura? Mislam ednosoben od tolku do tolku, dvosoben od-do, trosoben i taka natamu...ima nekoja tabela da vidam ili nekoj tocno da znae 😁

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 306
Decki cisto informativno, kako se dvizat stanevite po kvadratura? Mislam ednosoben od tolku do tolku, dvosoben od-do, trosoben i taka natamu...ima nekoja tabela da vidam ili nekoj tocno da znae
Nema veke kriteriumi od kolku do kolku, koga veke dojde vreme da prodavaat 48m2 so dve spalni sobi, deka toa e barano.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Отсутен dudin

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 379
многу варира цената од населба до населба, јас веќе 8-9 месеци барам нормален стан (распоред на соби) со блиску до нормална цена ...

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 979
  • The best or nothing.
Decki cisto informativno, kako se dvizat stanevite po kvadratura? Mislam ednosoben od tolku do tolku, dvosoben od-do, trosoben i taka natamu...ima nekoja tabela da vidam ili nekoj tocno da znae 😁

Не сум градежник ни архитект, но отприлика према неколку Јус станови.

Двособен 55-60м2, каде што, дневната е околу 20м2 и една спална 12 м2. Другото е одвоена кујна, ходник, вц, балкон, и остава (шпајз).
Трособен/трисобен 70-75м2, важи се од погоре, плус уште една соба од 15/17м2 и уште една тераса за една од спалните соби.

Додека новиве згради со 55 м2 се трособни, со соби од 10м2, споена дневна/кујна и мало вц. Дури по ново сега, ни ходник нема, туку мало просторче со плочки во дневна/кујна.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
Taka taka me interesirase,znaci ednosoben stan bi se racunalo do kaj 35/40m2 gore dole 😁

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 979
  • The best or nothing.
Taka taka me interesirase,znaci ednosoben stan bi se racunalo do kaj 35/40m2 gore dole 😁

Спроти силбо, има зграда со еднособни станови од 24м2. Како за азиски пазар праени.  ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308

Спроти силбо, има зграда со еднособни станови од 24м2. Како за азиски пазар праени.  ;D

Гратис столб сред соба.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Porano se znaese 65m2 e dvosoben anad 80m2 e trosoben.
Ova sega e boze mi oprosti vika 45m2 dvosoben fuknal 2 spalni vnatre gz mesto dnevnata tesna dugacka so kujna komplet u sklop.
Inace pomalite stanovi uvek drzat cena dodeka ovie nad 90-100m2 se poevtini plus sve zavisi i od lokacija : cenatar,karposh 1 do 4,kapistec,kozle,vlae se so ceni sacuvaj boze,ajro drom,lisice poevtin,kisela voda,hipodrom,uste poevtin,cair,topansko najevtin i kratovo vinica dzabalk.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
Тоа по скопски стандарди. 65 квадрати стан, двособен (читај: една спална). Живеев во таков стан позади Бисер. Па преградуваа со регал да направат уште една соба оти дневната беше без потреба огромна.

Во Битола од 60 до 70 квадрати се трособни (две спални), а над 80 квадрати се четрисобни.

Зборам за JUS.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
По правило каков е станот се одредува согласно собите за преспивање, како што е западно (OneBedroon, TwoBedroom..) али знаеме дека кај нас бројката е клучна

Онаку низ Аеродром становите од зградите имаат меѓу подобрите распореди, твојов е исклучок изглеа од типичниот распоред.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
По правило каков е станот се одредува согласно собите за преспивање, како што е западно (OneBedroon, TwoBedroom..) али знаеме дека кај нас бројката е клучна

Онаку низ Аеродром становите од зградите имаат меѓу подобрите распореди, твојов е исклучок изглеа од типичниот распоред.

За оваа зграда се работи. Мене ми делува за прилично generic зграда за овој дел од Аеродром.