Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 521694 пати)

Отсутен Angel Skopje

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 272
Ако е во посебен договор, тогаш имаш двојнинтрошоци по нотар и адвокат.

Не церувам дека смее КККС со анекс. Тоа е веќе противзаконски. Парите треба "на рака". Во спротивно, голем ризик.
Видете ја брошурата, па ќе сфатите дали ви се исплати или не. На времето на Ставре, каматите не беа 3% како сега.
КККС се исплати мн повеќе за изградба/доградба на куќа.

Во 2015та година првиот пат ме вратија затоа што ние со Настел си направивме купопродажен каде како купувачи фигурираме и јас и сопругата а тие од банка поима немале и пуштија апликација така во МФ, вториот пат ме вратија да ја тргнеме гаражата бидејќи субвенцијата е за купи куќа купи стан не е за купи гаража  ;D
За разлика во цена немавме потреба да доплаќаме затоа што беше 900 евра со ддв и се си одеше регулар.
Субвенцијата за купување стан сега е до 12 500 евра а за изградба на куќа до 20 000 евра.
Искрено јас тогаш завршив и покрај грешките со 3 одења во Настел и не повеќе од 5 одење во банка и покрај грешките, добив 7500 евра субвенција.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7252
Не го знаев моментот за паркинг место.
Во кое Настел зема за 900е?

Отсутен Angel Skopje

• Јуниор
  • **
Ново лисиче на последна 5ка

Отсутен Kikulec

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 68
Да не знае некој која е процедурата за пренаменување на паркинг место во гаражно место? Се работи за паркинг место во подземна гаража во станбена зграда, коешто сакам да го оградам, т.е. да го пренаменам во затворена гаража.

Отсутен Angelalala

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
Здраво.Моментално разгледуваме стан за купување во Влае-Ѓорче. Еден е во близина на кружниот тек на Партизанска (зградата со белите Ytong тули), инвеститор е Деа-Ком. Вториот е во комплексот Александрија, инвеститор е Саник.

Дали ќе може некој што има искуство или слушнал за искуство на блиски луѓе со овие две фирми, да сподели, бидејќи за Саник имаме нешто читано, но Деа-Ком се нови за нас и навистина се мислиме...

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11894
  • Архитект
Од Саник - подалеку.
Минимално една парцела подалеку.

Овие другиве прв пат ги слушам. Прати некој линк, слики нешто.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Sto e fintata so Sanik? Nekvalitetni gradbi ili muchki pri prodazba ili combo? I jas imam slusano podaleku od Sanik, a nikoj ne znae da objasni zoshto. Site prikazni se imam drugar sto ima drugar, na negov drugar go zeznale

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Новата зграда на Саник во Аеродром е испродадена.

Отсутен Inter1

• Редовен
Niz celo Sk mu se rasprodadeni. Od edna strana site vikaat begajte od Sanik od druga strana site stanovi Sk mu se prodadeni i plus najavuva novi zgradi.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Може клавет дрога во гипсон.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Inter1

• Редовен
Во Саник е забрането седење на бетон :D и шмркање на ѕидови.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Ново лисиче на последна 5ка

Абе...комшија ми си?!

Отсутен Angel Skopje

• Јуниор
  • **
Sto e fintata so Sanik? Nekvalitetni gradbi ili muchki pri prodazba ili combo? I jas imam slusano podaleku od Sanik, a nikoj ne znae da objasni zoshto. Site prikazni se imam drugar sto ima drugar, na negov drugar go zeznale

Значи не ги бива:
Адора
Настел
Голден Арт
Саник
Би-Си
Жикол
ЗСФ
Џеваир
Елена Лука
Бортас
Урбан Гарден