Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 543849 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7260
Поклонете му плац на некој политичар таму и ќе видите како се ќе имате.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Здраво, дали некој сретнал или знае за некаков софтвер каде може да се внесуваат на пример: сметка за струја, за вода, за одржување на зградата, па после за претходно внесените станари истиот пресметува кој колку е должен да плати? Од адора имале нешто такво некој ми спомна но јас барав по нет да најдам нешто слично и никако да најдам. Но да не е ексел..

Додека најдеш софтвер, ќе направиш табела во ексел. Зависи и како ќе го делите трошокот, линеарно или пропорционално.

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 318
  • МАЗДАШ
Додека најдеш софтвер, ќе направиш табела во ексел. Зависи и како ќе го делите трошокот, линеарно или пропорционално.
Пропорционално ке биде, екселот ми е мн осетлив за бришење и ненамерни грешки кај што нетреба, затоа мислев да не има нешто по нетов , па макар и сличен sourcecode па ке го прилагодам. не ми се куца од нула доста ми е тоа на работа за куцанје код :D
Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Екселот има и лок на ќелиите, па само да оставиш за внес слободно а другите со резултат да се лок.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Здраво, дали некој сретнал или знае за некаков софтвер каде може да се внесуваат на пример: сметка за струја, за вода, за одржување на зградата, па после за претходно внесените станари истиот пресметува кој колку е должен да плати? Од адора имале нешто такво некој ми спомна но јас барав по нет да најдам нешто слично и никако да најдам. Но да не е ексел..

da de vkundo dobienata cifra od smetka ja vpises vo eXelot ja podelis na vkupniot broj na clenovi dobivas cena po clen koja za sekoj stan x clenovi aUtomaticeski dobijas na sekoj stan kolku trebit da platit...
« Последно менување: 17 Декември 2020, 10:06:37 am RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Пропорционално ке биде, екселот ми е мн осетлив за бришење и ненамерни грешки кај што нетреба, затоа мислев да не има нешто по нетов , па макар и сличен sourcecode па ке го прилагодам. не ми се куца од нула доста ми е тоа на работа за куцанје код :D

Си користел WordPress?

Ако да - зимај: https://wordpress.org/plugins/tablepress/

Можеш и да ги поделиш по станари, секој своја табела, можеш и во една табела сите - сè според бројот на информации и станари, за да биде попрегледно.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34532
  • Таков е животот... јебига
Уште на некој форум да се пишеше па да предложеа и на него Ексел?

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
sfe sto ti treba slobodno prasaj si druze eXceLL meXcell ... ic ne se stegaj, sakas babite od mifkite odvoeno da gi vodis u statistikaa tuka smee kazi samo :P
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18148
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Или полесна верзија на Ексел кај што споделуваш „жив“ документ и сите промени се гледаат во живо > Google Sheets.

Има и Ексел live варијанта, ама јас го преферирам Sheets поради леснотија на користење.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Клабери,

Дали некој знае што документи се потребни при поднесување на Пријава за данок ба промет на недвижности, дали некој знае каде може да се симне образецот, на страната на Град Скопје дава еррор.
Потоа, дали знаете таа такса од 300 ден, дали можњ да се плати на лице место со картичка или мора во банка?

Мочос грацијас.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Клабери,

Дали некој знае што документи се потребни при поднесување на Пријава за данок ба промет на недвижности, дали некој знае каде може да се симне образецот, на страната на Град Скопје дава еррор.
Потоа, дали знаете таа такса од 300 ден, дали можњ да се плати на лице место со картичка или мора во банка?

Мочос грацијас.

Звучи заебано, ако веќе не си успеал сам да се снајдеш преку сајт.

Не знам да те опраам, ама можам да уфрлам совет да платиш надомест во агенција и да ти го решат барањето веднаш.
https://www.patentcentar.mk

Не знам колку ќе ти наплатат, ама можам да се кладам дека ќе ти излезе поефтино отколку арчење на сопственото време и нерви.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен gug1

• Почетник
  • *
  • Пораки: 46
Клабери,

Мочос грацијас.
Договор од адвокат , имотен лист 2х копии, ти даваат на шалтер да потполниш барање, си плаќаш со картица, не оди пред 2ч, обично после 2 нема гужва, завршуваш за 10 мин.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 641
  • Сузуки Витариче
Работаат и попладне.
Потпис.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Клабери,

Мочос грацијас.
Договор од адвокат , имотен лист 2х копии, ти даваат на шалтер да потполниш барање, си плаќаш со картица, не оди пред 2ч, обично после 2 нема гужва, завршуваш за 10 мин.

Sent from my iPhone using Tapatalk
@gug1
Фала многу. Имам 1 оргинал од имотниот лист, ќе направам и копии за секој случај.

Работаат и попладне.
@savage
Као после 16:30? Озбилно?

Клабери,

Мочос грацијас.

Звучи заебано, ако веќе не си успеал сам да се снајдеш преку сајт.

Не знам да те опраам, ама можам да уфрлам совет да платиш надомест во агенција и да ти го решат барањето веднаш.
https://www.patentcentar.mk

Не знам колку ќе ти наплатат, ама можам да се кладам дека ќе ти излезе поефтино отколку арчење на сопственото време и нерви.

Не ја сфаќам агенцијата, ама за да ме застапува пред институции мора најпрвин полномошно да и дадам.
Дополнително не гледам како би завршил побрзо работа, кога не зависи од нив, туку од слуѓбите на СК. Освен ако не имаат некои "свои" таму.

Инаку го најдов образецот на нивната стара веб страна. Под истото име :)

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 641
  • Сузуки Витариче
Да, мислев на попладне.
Арно ама гледам заради covid скратиле до 16.30

https://skopje.gov.mk/mk/vesti/2019/13032020_skrateno_rabotno_vreme_baraka16/

До кога и дали важи сеуште не знам. Сигурно можеш да се јавиш телефонски и да прашаш.

Јас сум бил попладне и живо пиле немаше.
Тогаш работат само шалтерите, па спремен со документите си одиш таму пополнуваш пријава или што и да е, плаќаш и ти отвораат постапка. Запишуваш мобилен и на него стига инфо кога е завршено или ако треба да доставиш уште документација.
Потпис.