Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 359108 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Тоа е така зошто го сменија ДУП па дадоа од мак 10,5 м висина, П+5+П
И го ебаа едно од најстарите маала во СК.

И објасни после што е историја на СК на некој од Кравари.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
Тоа е така зошто го сменија ДУП па дадоа од мак 10,5 м висина, П+5+П
И го ебаа едно од најстарите маала во СК.

И објасни после што е историја на СК на некој од Кравари.

Додека тие што ги носат ДУП-овите не јадат ќутек по улица за добро утро така ќе биде.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Они само рака креваат, други им ги работат. Башка се знае кои ги номинира, вечните 2 партии. Да не беа партиите слуги, ќе се оградеа од советниците и ќе повокаа на референдум за нови избори или ќе сменеа Закони каде менувањето ДУП ќе беше мн потранспарентно.
Али на крај секогаш имаш "нејќеме зеленило, сакаме станови да им оставиме на децата".

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
Они само рака креваат, други им ги работат. Башка се знае кои ги номинира, вечните 2 партии. Да не беа партиите слуги, ќе се оградеа од советниците и ќе повокаа на референдум за нови избори или ќе сменеа Закони каде менувањето ДУП ќе беше мн потранспарентно.
Али на крај секогаш имаш "нејќеме зеленило, сакаме станови да им оставиме на децата".

Така е. Бидејќи "никој не е крив" сме до овде дојдени.

Скрши му рака на тој што ја кренал, утре ќе се размисли дали пак ќе ја крене.

Од некаде мора да се почне.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
parite pred se, u kapitalizam smeee za bo ra va tee :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Јас станот го купив 640 евра квадрат, 90+ квадрати на 5минути од центар, Железара на ридот. За реновирање дадовме 20 000.
Читам се барало 1400 евра за квадрат. Ај што барале, па некој и дал 1400 евра за квадрат. Не знам што да кажам.
Инаку 90% градежнштво во земјава е перење прљави пари. затоа не подлежат на економските правила за понуда и побарувачка.
Ќе ги стави парите во цигла па ќе чека, него не му се брза, и онака му се украдени тие пари.
Да беа негови и да имаше земено кредит за да ја направи таа зграда, да видам дали ќе држи 1400 евра квадрат во најтешката светска криза од 1929 до денес.
Следно гледам Раштак некој плац за куќа.
Друже но хард филингс ама за 500 еур квадрат имаш стара зграда у чаир и во џорџе петров ... збориме за локации кои се актуелни ... друг муабет е стара зграда вс нова зграда чим 20к отишле за реновирање што подразбира прозори, паркет инсалации бла бла што ти ја кренала цената со платен данок на 900 еур по квадрат.. не е перење пари него комуналиите за центар карпош се поголеми а и дур има народ кој плаќа 1400 еур ке има и газди кои ке нудат станови и по 1700 пр таа кај рамстор у центар :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne se pogolemi komunaliite vo centar i karpos. Isti se. Isti se generalno vo celo Skopje.
Vo Jurumleri i Dracevo se poevtini.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
Јас станот го купив 640 евра квадрат, 90+ квадрати на 5минути од центар, Железара на ридот. За реновирање дадовме 20 000.
Читам се барало 1400 евра за квадрат. Ај што барале, па некој и дал 1400 евра за квадрат. Не знам што да кажам.
Инаку 90% градежнштво во земјава е перење прљави пари. затоа не подлежат на економските правила за понуда и побарувачка.
Ќе ги стави парите во цигла па ќе чека, него не му се брза, и онака му се украдени тие пари.
Да беа негови и да имаше земено кредит за да ја направи таа зграда, да видам дали ќе држи 1400 евра квадрат во најтешката светска криза од 1929 до денес.
Следно гледам Раштак некој плац за куќа.
Друже но хард филингс ама за 500 еур квадрат имаш стара зграда у чаир и во џорџе петров ... збориме за локации кои се актуелни ... друг муабет е стара зграда вс нова зграда чим 20к отишле за реновирање што подразбира прозори, паркет инсалации бла бла што ти ја кренала цената со платен данок на 900 еур по квадрат.. не е перење пари него комуналиите за центар карпош се поголеми а и дур има народ кој плаќа 1400 еур ке има и газди кои ке нудат станови и по 1700 пр таа кај рамстор у центар :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne se pogolemi komunaliite vo centar i karpos. Isti se. Isti se generalno vo celo Skopje.
Vo Jurumleri i Dracevo se poevtini.
К.вода беа 110 еур, а сопиште 25 еур. Секаде се различни, во зависност од Општината. Имаше и КОД дека менувале граници, за помали комуналии

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Ок.
Како шо ќе кажиш.
 ;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Роднина имам во Црниче. Пред 5-6 години требаше да доплати нешто комуналии за ходник(внатрешни скали).
200 евра од квадрат.
(Да бидеме попрецизни, тоа 200 е за стан, скали/ходник/тераса се некој процент од тоа. Ама бројката за станбена површина беше 200)

Почетоков на Сопиште пред 10 години беше 10 евра од квадрат, ако не и помалку.
Со последниот замав на "легализацијата" го претворија во Кисела Вода 1. Комуналиите станаа 25 евра од квадрат. Денес не знам колку се, ама нека нѝ е со среќа на сите нас :D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Гаража у Куманово 7.800,00 ЕУР.

М А Ш А Л А, лон дон !

https://reklama5.mk/AdDetails?ad=3283509

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Pred nekoj den slucajno vlegov u onaa zgradana na BI-SI mislam deka e kaj taftalidze pazarceto karsi siti mall. Toa bre hodnici liftovi perverzija epten dobro napraveno kako da si vo ekskluziven hotel.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885

М А Ш А Л А, лон дон !

Ги згрешуел апојте.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

• Легенда
  • Малерозен дрводарец

М А Ш А Л А, лон дон !

Ги згрешуел апојте.

Не контам баш, лоши се сликите... ама личи на 2 места затворени со врати + уште едно каде што стои таа цурата таму?
Можеби и не е претерано, ако можеш да акнеш 3 возила внатре.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514

М А Ш А Л А, лон дон !

33 квадрати. Ова некој ќе си го опреми гарсоњера за живеење. ;D :D

Pred nekoj den slucajno vlegov u onaa zgradana na BI-SI mislam deka e kaj taftalidze pazarceto karsi siti mall. Toa bre hodnici liftovi perverzija epten dobro napraveno kako da si vo ekskluziven hotel.

Таму е 1350-1400еур/м2... е сега дали и одвнатре е така како што изгледа однадвор ;D

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
Ау, јебОте... не го видов тоа 33м2.
Уште полошо, тогаш.

Линч! :D