Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 358910 пати)

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1554
Клабери што ќе кажете за Жикол..
Имал некој дирекно искуство со нив.
Ме интересира нешто плус во врска со квалитет, изработка, време (почитуваат рокови ...) итн
Благодариме однапред

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Некој искуство за зграда од ,, Два брата градители''??

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Jas imam dobri raboti slusano.
Imam i kontakt ako sakas preporaka pisi PP.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
Da ne znae nekoj kade moze da se najdat crtezi od raspored na sobi vo stan vo stara zgrada. Dali imame nekoja databaza kade se cuvaat ovie raboti? Neznam drzaven arhiv? Lupam... Primer kakov e rasporedot na stanovite vo zgradite na partizanska ili slicno.. mene konktetno me interesira za stanovite vo zgradite na staninov vo karpos 4 gradeni 2003ta...

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Стари планови за згради има во Архивот на град Скопје во Тафталиџе шо е. Ама тие се стари - стари. 50 - 60 - 70 ти.

Тие шо ги бараш ти можно е да ги има во Општина. Ама да видиш дали можи да ти дозволат во архива да гледаш и дали воопшто чуваат.
Исто така можи да прашаш во Катастар дали можи да си земиш подлога. Оти можно е и таму да има цртежи од секој стан.
Сега во денешно време електронски има и во општина и во катастар. Како се стига до тие цртежи, незнам.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506

Јас имам лошо искуство со нив за зграда во Ѓорче кај стадионот.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
Стари планови за згради има во Архивот на град Скопје во Тафталиџе шо е. Ама тие се стари - стари. 50 - 60 - 70 ти.

Тие шо ги бараш ти можно е да ги има во Општина. Ама да видиш дали можи да ти дозволат во архива да гледаш и дали воопшто чуваат.
Исто така можи да прашаш во Катастар дали можи да си земиш подлога. Оти можно е и таму да има цртежи од секој стан.
Сега во денешно време електронски има и во општина и во катастар. Како се стига до тие цртежи, незнам.

Fala na info.. ke se rasprasam

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841

Јас имам лошо искуство со нив за зграда во Ѓорче кај стадионот.
Ако е твое лично искуство биди малку подетален те молам :)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
26 godini ziveev vo stan , I so moite I so soprugata sami, pekavme za kuka, napravivme vo pintija na brdce, 305 mnv , nikogas ne bi stapnal vo zivotov vo Stan poveke, ne ni gledam da kupam Stan, nitu da ziveam vo centar, ili poblisku do nego, momentalno sum na 9 km od zoil I ne sum stapnal vo centar nit mi fali, nit zonsko, Nemanje parking, guzva, beton, asfalt cement, nemanje zelenilo, spored mene se e kompromis, malce podaleku da odmoram od buka, od galama, se ti e na 15 minuti so kola , dobijas mir tisina pocist vozduh... Samo plac I kuka ako imas osnovni tehnucki poznavanja za da si ja odrzavas , ako ne znaes da smenis sijalica sedi si u Stan.. Vo zgradata kade sto ziveev posledno GI mrzese da frlaat gjubre dole, pa of 7-mi go frlaa pred kontejner, komsijata na koj my tecese voda ne ja popravase cevkata dodeka od sovetot ne mi ja smenat...nalet

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
Не е толку проблемот до становите, проблемот е до тоа неандерталците што живеат во становите.
Така е и во куќа...
Јас сум поминал триесетина години во куќа, со голем двор...
Мирна улица, ок луѓе... што фајде од тоа кога една пештерска фамилија слезена од планина ти брчат со моторна пила во 5-6 на сабајле, по ладот. Што фајде од дворови, зеленила, кога пештерските кимшии решаваат да собираат шишиња и остали ѓубриња.
Што фајде од двор, две гаражи, кога пред двете гаражи ти паркираат крнтии, истите пештерски луѓе...
Прашај го Марјанот зошто се преселе од совршената идила, куќата...
Така да, независно каде си, да не напалкаш неандерталци е работата, а тоа е реткост денес.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
У кратки црти, многу гадови има во МК што живеат и во стан и во куќа. У зграда неможе да нема некој терсене и што за инат прави зло на другите, неможе. И неможеш никако да искочиш на крај, без да направиш кривично дело, не функционира системот, те не постои системот во МК.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
vo karpos bev do 23 godini, se bese ok so stanarite, se doselija zivotni bukvalno, zgradata pocna da se raspaga, ne plakaat oni do 2-ri po skali idele, zaglavuva vlez so kola, frla uloski vo solja, klimi kapat na terasi, po alista, stava nastresnici, pregraduva terasi ili dodava nesto,rusi vnatresni nosecki zidovi ilistava polukruzen otvor vo nosecki zid na zgrada od 14-kata (plavata kula) i sl, zgradata go izgubi likot
vo kisela voda bese prethodniot slucaj sto go opisav, no vo eden vlez so 3-4 stana na sprat ima povke sansi da se najde ajvan otkolku vo naselba so kuka, sepak mozes da imas maks 3 komsii do tebe i eden karsi so barem 300-500m2 plac, posle toa site se podaleku...
vo kisela voda ima eden fraer u zgrada, na stranata od zgradatana 2-3-ti kat kade sto nema prozori ima staveno platforma i bapnato solaren kolektor!!!
ke go slikam da vidite...se imavo ovaa nasa...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Дали станови, дали куќи, од чурук луѓе нема спас.

Секоја зима кога ќе падне снег од две куќи никако да се фатат за лопата.
Лани исчистив пред нивни двор како патека за тие што одат пешки, син му го вратил назад.
Оваа година бев решен да им го фрлам снегот во двор, ако падне.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Го вратил назад!?

Си му нарушувал зимска идила?

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
Убаво е и стан и куќа, проблемот е што градот не се шири него трупаат згради една до друга, со други зборови ич не ми прави ќеиф што нема урбанистички план за Скопје.

Куќа со голем двор, заграден со растенија за да бидеш изолиран од комшиите, никој нема да ти смета.