Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 359030 пати)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
@CakiMaggot По она што го гледам како да ја забавија таа зграда, што беше и логично да се очекува затоа што почна Адора да ја гради па му ја земаа (фирма на хаусмајстор од општина Центар) и сега гледам на по некој спрат уште не ставиле прозори, фасада па ич, за внатре не знам, а почна да се гради 2016 година.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
Jas sum cul samo pofalni zborovi za golden art, adora i nastel deka ne pravat kompromis... za sanik - vlae zgradata samo losi raboti, za alexandria zgradite isto

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Адора и Настел без компромис.
Смешки.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Колку забелешки имаше кумот во Настел зградата во Тафталиџе меѓу тие што се сеќавам е дека крилото од прозор не се отворало повеќе од 60 степени и демек нормално било.

За Порта, првпат посериозно почнав кај нив да распрашувам, ама кога прочитав во преддоговор дека ти следи идеален дел од градежна а не катастарска парцела и дека може он да си тупи со градење  колку сака а ти ако побараш пари назад, ќе ги добиеш кога он ќе најде купец.
Преддоговорот напишан што со мак поддршка што во фонт... а фирма инвестира милиони. Сопствениците на парцелата имаат земено бајаги станови,
Иначе тазе фирма, без проблем во Централен регистер. Зградата заложена во КБ и НЛБ
« Последно менување: 16 Јануари 2020, 21:19:13 pm AllMightyMe »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Настел бе...

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
E ajde osmica i deni pokazete gi gradeznite diplomi i magistraturi vo nasoka skopska urbana mafija pa ke zborime.. ne mesame politika nego odnos kvalitet na zgrada, kompromis vo odnos na statika zelezo i koristeni materijali.. ne pravime muabet koj cul docul za facite azmanov i cifliganec nego neka kaze nekoj od iskustvo dali imalo problemi vo preddogovori, krivi zidovi i slicni prevari :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
Дојди на состанок еден во канцеларија ако сакаш да ти покажам слики од објекти и проекти.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
За што збориме за на Настел кинескиот ѕид? Истиот тој на кој радијаторите се закачени со закачалки на гипс картонот и може да паднат?(тешко е нели држачи долу во плоча да се стават...)
Или за тој Настел каде што пукна една од плочите па се санираше некако(дали е добро незнам не сум стручен околу бетонот) и која сигурно нема исти карактеристики на статика?
На што друго е штедено несакам ни да помислам.

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 412
ти следи идеален дел од градежна а не катастарска парцела

Што значи ова? Можеш да објасниш подетално?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
Ако земиш еден плац.
Квадратурата на целиот плац е катастарска парцела.
Квадратурата на самиот објект е градежна површина.

Треба дворот (парцелата) исто така да е поденакво поделена на сите сопственици.
Не дека некој можи да изгради нешто. Ама ете, нека биди правно средено се.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Дворот после за зонско паркирање на општина го даваш.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
Ако имаше двор ќе беше претворен во паркинг од инвеститорот.
Не е будала да копа подземни нивоа, ако можи на терен да паркира.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Ако имаше двор ќе беше претворен во паркинг од инвеститорот.
Не е будала да копа подземни нивоа, ако можи на терен да паркира.

И тоа што викаш

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Или ќе си направиш паркинг простор за два автомобила и еден мотор за секој стан под 60м2. И за три автомобила и еден мотор за станови над 60м2. Како што и треба во основа да биде еден плац за зграда.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Или ќе си направиш паркинг простор за два автомобила и еден мотор за секој стан под 60м2. И за три автомобила и еден мотор за станови над 60м2. Како што и треба во основа да биде еден плац за зграда.
А оти уличките и тротоарите беспотребно да зјаат празни.