Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 357861 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
lokacijata e stvar na modata, nije pa ko ofci trcaame po moda za da se catalime... znam narod sto prodale ubavi placovi za da ziveat na Vodno (u suteren stan) :D na vremeto se sekavate kisElavoda bese hit, sea ja spomnue nekoj ? ne :P
itn itn...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Кисела Вода може пред 10-15 години беше хит но цените никогаш не достигнаа ниту приближно слично ниво како оние во центар на пример, така да и те како е битна локацијата.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Локација, распоред на станот, квалитет на градба, тип на зграда дали е со малце или многу станови итн.

Од мое лично искуство повеќето станови во стари градби се подобра основа од повеќето станови во нови градби.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Локација, распоред на станот, квалитет на градба, тип на зграда дали е со малце или многу станови итн.

Од мое лично искуство повеќето станови во стари градби се подобра основа од повеќето станови во нови градби.
Пред се се со помалку станови. Односно новите со малку станови не се воопшто ефтини, дури и се скапи, а често е и пазено да се квалитетни заради тоа што не се бркала цената по квадрат

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Ne be drugar kakov suteren kakve picke materine, da muvlosas sose stan

Отсутен Bo_Rec

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
Здраво,

Би сакал да прашам, дали некој има искуство со становите на Елена Лука во Аеродром (а, може и на другиве локации). Повеќе ме интересира некој да ми каже од прва рака, т.е. што веќе живее таму, но ако и некој друг има некакви сознанија, нека пише. Ме интересира градбата, квалитетот, изолација и сѐ околу тоа. Особено ме интересира поткровје, зашто ми се допаѓа таа идеја (познати ми се сите ризици со топло-ладно и прокиснување), ама пред сè сакам да знам која е висината на таванот на нивните поткровја и како изгледа.

Благодарам!

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
@Bo_Rec На Елена Лука зградите ги гради Жикол (татко и  :)), така да од аспект на квалитет се прилично добри, и во група на сериозни фирми како Голден Арт, Адора, Дабар, а од она што го видов и Офис Ком. Јас гледав кај нив, бев заинтересиран за зградата Конект 5 што тогаш требаше да почнат да ја градат, а за да видам како изгледа готов стан ме одведоа во онаа изградената (заборавив како ја викаа) на Пандил Шишков (до зелената на Дабар) и тоа баш на поткровје. Станот беше ок, ама не беше нешто спектакуларно како што се рекламираат и како што јас мислев дека ќе биде некој премиум, дури имаше и некои ситни пропусти (пред се естетски) ама претпоставувам дека тоа лесно се решава а се почесто е присутно кај новите згради затоа што ретко се наоѓаат добри мајстори (избегаа на запад, логично). Бев со сериозна намера за купување ама малку се разочарав од односот (немаше можност за преговарање за цена од почетно поставените, како и за други работи), а и од цената што ми ја понудија, споредена со Дабар и Офис ком. Се надевам ќе се јави и ќе ти пише некој што живее во нивните станови.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Елена лука само од надвор што има фасада како што треба, се друго е втора класа

Отсутен Bicikle

• Легенда
Lice pic*e prodaje...

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Ја сум бил кај дихтунгот дома (не ме понуди ни кафе одма почна да смука) зградата е убаво направена и мислам дека не е штедено на неа. Голден арт е изведувачот. Во јануари годинава си платив нов стан, требаше за нг да се вселиме, одложија, одам постојано во контрола, удрено е јако на штедење, некој со 8мо го има цртано проектот. Е сега има и разлика во цена, јас платив 620, он мислам 1000+. Сега да можам да го вратам времето ќе си направам куќа.
Живеам моментално под кирија во стан во сред центар кој што гратис да ми го дадат би го одбил (нова градба),  се слуша се и фушарија е градбата. Денес пола саат чекав да се тргне копиле паркирани пред влез и не го дочекав, се откажав.
Совет од мене, бегајте од не проверени изведувачи, доколку имате можност избегајте на страна, направете си куќа и спасете се од проблеми. Томица е еден од паметните што така изигра.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
Malu teshkobe da izvadis dozvola za kukja za u centar, a i skupo ide, treba zagrada da urivash....

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
У центар да живееш повеќе е казна отколку благодет.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
Ја се пријавува доброволно за таква казна xD
Имај си ти куќа в центар, живеј си кај сакаш.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2169
Ја би живеел у куќа наместо во стан. Ама ќуќата да биде спроти Веро у Тафталиџе.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
Менталитетот на еден просечен Македонец, сакам да живеам кај што не е загадено, нема бучава, ама истовремено се што постои да ми биде на 5 минути пешки од зграда.