Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 304317 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Сопиште.
Рај за живеење.
Долно/Горно Соње.

600м надморска височи. Сонце цело време. Не е загадено.

На 5 мин.

Патишта сега прават.

Башка имаме станови за продавање во зграда со базен.
Милина
:)
Изгорени се становите во банка

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11751
  • Архитект

Отсутен Rosso Corsa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
Прво незнам само кој лудак би купил стан во дивината кај мајчин дом. Кога и сега е тесно таму.
Кај ќе паркирате бе луѓе?

Еве и тоа да се реши.
Купување стан на такви места утре може да ти биде потенцијален проблем. Рачунај дека сте нови и дека старите жители не ве сакаат, особено не ако им го земеш паркинг местото.

Одете во хиподром. Имам колеги од таму.
700 евра м2 и баш е супер. А блиску е до Скопје. Низ мзт и веднаш испаѓа во аеродром.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
Штета што ни таков менталитетот, ама какви населби има/имаше од центарот на СК на само 3-5 км на север.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2423
Прво незнам само кој лудак би купил стан во дивината кај мајчин дом. Кога и сега е тесно таму.
Кај ќе паркирате бе луѓе?

Еве и тоа да се реши.
Купување стан на такви места утре може да ти биде потенцијален проблем. Рачунај дека сте нови и дека старите жители не ве сакаат, особено не ако им го земеш паркинг местото.

Одете во хиподром. Имам колеги од таму.
700 евра м2 и баш е супер. А блиску е до Скопје. Низ мзт и веднаш испаѓа во аеродром.

„Старите жители не ве сакаат“, не знам кој размислува така и што треба да значи ова, поготово во 21 век...
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
А да пробате да најдете некое станче во Влае ?

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
Купив стан во Скопје средина на мај. На 1 октомври се иселив од Македонија. Нема поента да се живее во држава која се самоукинува. 

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6842
  • Бенве сие бенве
Лесно е кога си со бугарски пасош

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
Македонски пасош во компанија која е во топ 3 на листата најдобар работодавач на светско ниво во ИТ индустријата. 

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6842
  • Бенве сие бенве
Алал да ти е, не за пасошот, за успехот.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10184
Купив стан во Скопје средина на мај. На 1 октомври се иселив од Македонија. Нема поента да се живее во држава која се самоукинува.
Смени го потписот...

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
.
.

3. Живеев во Злокуќани, на страна. Слободата која ја дава куќа и двор нема да ја добиеш никаде. Скарата спремена во дворче е поубава од било која кафана, а релаксацијата и психичкото растеретување од секојдневни проблеми со косење трева, навадување, садење цвеќиња, патлиџанче....не се опишува и треба да се искуси.

Точка под реден број 3 пасус први ПРАЈСЛЕС.

Навистина ми е жал што од куќата ќе се селите во стан.

Сељандури староседелци со лопата да ги ринеш. 35 пријави добив зошто сум ставил тараби на оградата, пошто сељаците сакале да ме гледаат што правам во двор и кој имам на гости и како тоа сме си играле мал фудбал во двор. Пошто за ЕП2016-та утакмиците ги гледавме на тераса со отворени врати од дневната соба, ама заедно со нас и на ограда висеа локалците да не пропуштат некој гол. Целото ѓубре, во двор ми го фрлаа, за канти да стават не поднесуваат пријави.

Јас кај мене баш поради вакви пациенти се заградив со ѕидови т.е ѕидини. Ти барем виде. Куќата и дворот ми се позаградени од таа на Бајруш Сејдиу во Куманово. Сега сум раат, по гаќи си шетам во двор (малце геј звучи ова ама јбг)

И јас бев на сто ума, дали да се  „заглавувам“ за стан, или пак да продолжам со помош од моите да ја досредам куќата што стариот ја почна пред 13год.

Не се прај француз, куќата ја почна откако стана директор  :D
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2423
Како што пишав и на почетокот, тешко е да се најде идеална комбинација, ама ме заинтересира понудата на Офис ком во Аеродром и за разлика од сите други исконтактирани фирми, даде и најкоректна цена (во споредба со другите мада и тоа не е баш ниска), овие денови да видам банката што ќе каже, изгледа ќе мора и колата да оди и да се земе нешто поефтино, здравје само па ќе видиме
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11751
  • Архитект
За Офис Ком од мене имаш голема препорака за квалитетот на работата.
За архитектурата не коментирам. Ако ти се допаѓа распоредот, тоа е тоа.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
abe zemi si do centar blizu, kakvo sopiste kakvo madzari, kakvi 5 min. Em kje imas poc nalepnica, em se ti e tuka em nema po 20 km vo eden pravec da vozis.