Моментално сум во Тафталиџе во зграда стара 2 години. Квалитет? Има пукнатини на ѕидовите на повеќе места, онака ради поштовање. Плочките во купатилото се прилично лошо залепени. Паркетот на некои места се раздвојува, значи се одлепува. Звучната изолација е прилично лоша, како муабетот погоре, се слуша се од секаде.
Сум живеел порано во Кисела Вода, позади кулите, во нова зграда. Освен бабиштата од погорниот спрат во 6 на сабајле кога се довикуваа преку тераси, ништо друго не слушнав, нити од горе, ниту од долу, ни лево ни десно.
Брат ми живее во К. Вода во прилично нова зграда, лоша звучна изолација... и да, не ми се допаѓа К. Вода
Појма неам кои се изведувачите на гореспоменатите згради.
Многу лош момент е соседството. И најдобрата зграда да е, обавезно има копита тешки и го ебат цел рает. Или прават ѓубре, или паркираат кај ќе стигнат и те блокираат (како што е погоре спомнато) иако си имаш сопствен паркинг. Плукаат по лифтови, плукаат по скали, тресат чаршави од тераса...
Околу Тутунска Банка, брзината на одобрување на кредит... брзина како во државна фирма, во случајот со кој јас сум запознат, процесот траеше повеќе од 1 месец. Да, банката ги префрла парите на фирмата и ти после си имаш работа со банката.