Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 558376 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20400
Земав маса од Махагони кружна 120см и клуб маса двете комплет за 450 евра.

Пушти слика од долната страна на масата.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45221
  • Il Moderatore
Зошто да ви одбива?
Тој што го издава станот си плаќа за поправките, апаратите си се негови.
Веројатно они си го платиле мајсторот, па газдаа на станот им одбил (им наплатил помала кирија) следниот месец. Ферски.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

There’s nothing better than driving a car you fixed

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2395
Зошто да ви одбива?
Тој што го издава станот си плаќа за поправките, апаратите си се негови.
Веројатно они си го платиле мајсторот, па газдаа на станот им одбил (им наплатил помала кирија) следниот месец. Ферски.
Во случајот јас бев сам свој мајстор.
Газдарицата ни одби на кирија мајсторска сума. Таа си доби поправена машина јас пониска кирија ;)

Отсутен Rosso Corsa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 100
Планирам да се вселувам во стан, нормално под наем. Во станот нема клима.
Дали е прифатлива солуција, да ја купам јас климата и да ми одбие за наредни две кирии или тој да си ја купи?
И како да го изведеме тоа. Дали треба да го пишува во договорот?
Мислам не сакам да ги оштетам луѓево, ниту тие мене. Па ако некој работи со недвижнини и издавање, нека даде краток совет.

Станот е на локација, која мене ми одговара, па правам се, да биде тој стан а не друг. Но никогаш не сум имал искуство во наем на стан,
Прашањево можеби е безврска али немам воопшто искуство, па замолувам некој да сподели информации. Фала

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7268
Дали договорот е за пред УЈП?

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2939
Ако веќе составувате договор и правите заверка, може и овој момент да го вметнете. Прашање на договор е дали ти ќе ја платиш климата па после ќе ти одбиваат од киријата или они ќе ја стават. Ти ако ја ставаш климата секако ќе си чуваш фискална и гаранција, за недај боже утре ако негираат дека ти си ја ставил климата. Ако луѓето се коректни лесно ќе се договорите.
Своерачен потпис ;)