Денес поминав успат да го мањачам малце, прв пат од прва да ми легне возачка позиција, некако се пронајдов одма, седењето, чувството, кокпитот, некако се ти е тука скоцкано не бараш ништо и потпората на седиштата во опрема Тренд ме изненади стварно. А и опремата што ја има генерално. Е сега горење или беко боја има од сите бои на светов ама тоа е. Можам да замислам во Титаниум или ST line како ќе биде. Едвај чекам да регистрираат еден.
Тоа што моментално ич не ми се сфиѓа кај новите модели е екранот кој штрчи, таблет, фаблет како да го наречам, тоа го фураат во многу модели и коли денеска. Па дури и мерцедес. Не знам, подобро ми изгледа да ставам држач на шофершајбна за телефон да го гледам него ли тоа. Решение, вграден екран во самата централна конзола, како кај Мондео рецимо.
Треба да се цели кон темно плава боја и турбо екобустот со 182hp. Но и 150hp ќе завршат работа ако бидеме поскромни.
Тој што ќе биде прв регистриран ќе биде 1.0 Ecoboost 125hp. Моожноо е да уфрлат уште еден после некое време, дизел некој ама тој како што кажа моментално целат само и единствено кон бензинците. Дизелите помалце ги барале после излегувањето на екобустите. Реално а и кој би погледнал дизел со таа потрошувачка, па и кај тој со 150 hp, не заебавај.