Автор Тема: Интернет  (Прочитано 155277 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Интернет
« Одговори #1020 на: 18 Декември 2016, 19:44:12 pm »
Дали тие што сте биле на Близу, а сега сте на ВИП, дали забележувате дека ви снемува нет доле десно на иконата за мрежа ? Краткотрајно снемување, 2-5 секунди притоа се работи како што треба, само конекцијата на ФБ се губи, чатот, останатото што и да е пуштено, работи. И видео на јутуб не прекинува во тој момент.
Божем го сменија модемот, го сменија конекторот на бандера, ама и понатаму го имам ова.

Го имам и јас тој проблем, ма да теоретски би требало да е до рутерот, не до модемот.

Бонус проблем што се јавува кај мене е брзината на интернетот ми паѓа на 0.7 мбпс после 21:00-21:30 часот. Преку 10 пати пријавен проблемот во Вип, три пати дојдоа екипи со ветувања дека ќе се реши проблемот, и уште си стои.

Ја ебаа работата на цел град приватњаците што им ја шитнаа компанијата на Вип... Додека беше приватна, стакло интернет, прекрасни телевизиски пакети, ефтино... Сега удав скапо, ѓубре конекција, 30% помалку програми за исти пари...

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #1021 на: 18 Декември 2016, 20:07:27 pm »
И јас го имам истиот проблем со Близу/Вип. Одкога ми го ставија тоа новото апаратче за мрежата да биде Dotsis губам интернет на 30-120сек еднаш на секој 60 минути(Просек). Се имам јавено 20 пати во ВИП и одговорот секогаш е рестартирај рутерот.... Пред некој ден им пратив и меил со логови од Internet Connectivity Monitor каде што за 6 часа 17 пати имам снемано интернет па ми се јавија и пратија екипа следниот ден, го сменија апаратчето нивно ама пак е исто. Уз разговор со сервисерите ми кажаа дека се очекува од 1 февруар интернетот и мрежата драстично да се подобрат, моментално вршеле модернизација на истата.
Исто така и брзианта од 60/60 ми ја намалија на 60/1 со новово апаратче така да веројатно после завршување на договорот ќе одам на Телекабел. Барем кај нив нема потпишување на 24 месечни договори и ако не ми се свиѓа нешто одма ќе ги сменам.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1022 на: 18 Декември 2016, 20:17:51 pm »
Модем со вграден ви фи беше и претходниот, и сега овој што го монтираа. Додека беше близу, не беше сјајно, ама далеку подобро него сега.
Иначе сигналот од модемот го добивам преку мрежен кабел пошто пред 2 год кога близу го наместија нивниот модем со вградено ви фи, немав антена и морав со кабел и така си остана. Не ми смета. Кога ова ми го посочија пред некој ден ВИП, дека ви фи било, се губел сигналот, и кога им кажав дека го добивам со мрежен кабел сигналот, настана ''молк од 5 секунди''.

Брзината исто не е константна, те 10, те 18, 25, па пак 10 и така натаму, варира. Што се однесува до каналите, моментално ВИП нуди доста канали. Пример мојот договор од Близу е 1200 денари, додека истите канали ВИП ги нуди во пакетот од 999 денари.

Саше, ке можеш во ПП да ми пратиш линк од програмчето да го инсталирам ?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8001
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #1023 на: 18 Декември 2016, 20:54:12 pm »
Истово и кај мене се дешава. Покрај модемот со вградн вифи имам и уште еден вифи рутер. На вифи рутерот не пага интернет, ама на модемот кога сум конектиран знае да падне па да се врати за 30 сек. Ова почна да се дешава од пред недела дена.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #1024 на: 18 Декември 2016, 21:10:06 pm »
Шит невиден е новиов модем од вип/близо,ја му го врзав мојот стар рутер ама џабе,како шо викаш паѓа нетот и на кабел коа е,треба да им се јавам да дојдат да си средат,предходно беше подобар интернетот.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #1025 на: 18 Декември 2016, 21:48:04 pm »
Истово и кај мене се дешава. Покрај модемот со вградн вифи имам и уште еден вифи рутер. На вифи рутерот не пага интернет, ама на модемот кога сум конектиран знае да падне па да се врати за 30 сек. Ова почна да се дешава од пред недела дена.

Не верувам дека е до модемот, пошто со стариот модем вграден од Близу, работеше сосема ок. Кога дојдоа Випов, почнаа заебанциите, али засега последниов месец доста зачестија. Исто така и телевизијата почнаа некои канали да зезаат и кога пријавивме пред 1 недела, дојдоа, го сменија модемот како наводно дека подобро работел, сменија и конектори.
Телевизијата се оправи, нема проблеми, ама со нетов останаа и понатаму.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1026 на: 18 Декември 2016, 22:02:11 pm »
Значи срање тешко е секаде, што уопште не е прифатливо нити некое валидно оправдание.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #1027 на: 18 Декември 2016, 23:17:45 pm »
Momentalno koristam internet i tv od blizoo, za 1.100. Plus fiksen,mobilnite i drug tv od vip okolu 1.600.
Razmisluvav da gi spojam site vo eden paket, od onie kombo ama sprema ova sto go kazuvate znaci sega za sega bolje da si ostane baska. Spojuvanjeto bi bilo so cel da dobijam se za oko 2.000.  
Znam deka telekom e podobar ama ne mi se dava poveke pari
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1028 на: 19 Декември 2016, 01:30:01 am »
Мобилните линии што ги даваат во Вип Комбо се срамни за дискусија особено во средниот пакет Во најскапиот се "океј", ако 3 гига интернет може да се нарече океј. Т.е. ако не користиш мобилен интернет можеби можеш да излезеш на крај.

Сфаќам дека во моментов сме во безизлезна ситуација како корисници, не ебат од двете страни и им плаќаме...

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8001
  • Плинаш!!!
Одг: Одг: Интернет
« Одговори #1029 на: 19 Декември 2016, 06:48:55 am »

Не верувам дека е до модемот, пошто со стариот модем вграден од Близу, работеше сосема ок. Кога дојдоа Випов, почнаа заебанциите, али засега последниов месец доста зачестија. Исто така и телевизијата почнаа некои канали да зезаат и кога пријавивме пред 1 недела, дојдоа, го сменија модемот како наводно дека подобро работел, сменија и конектори.
Телевизијата се оправи, нема проблеми, ама со нетов останаа и понатаму.
Кај мене ова се дешава од кога го сменија модемот, а со телевизијата немам проблем.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #1030 на: 19 Декември 2016, 09:10:15 am »
Јас на Близу (ВИП) го имам најголемиот пакет од времето. 150 мбит даунлоад, 2-3 (не сум сигурен колку точно) аплоад, сите аналогни, сите ха-де канали, две телефонски линии, екстра ресивер и екстра картица за телевизор, сите нишани.. Плаќам околу 2200 денари месечно.

Треба да видам и да прекалкулирам дали сеа би ми искочило поефтино ако обновам договор.. Ама не обновувам, за ако треба да ги откачам, да можам да ги откачам.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Одг: Одг: Интернет
« Одговори #1031 на: 19 Декември 2016, 23:30:11 pm »
И јас го имам истиот проблем со Близу/Вип. Одкога ми го ставија тоа новото апаратче за мрежата да биде Dotsis губам интернет на 30-120сек еднаш на секој 60 минути(Просек). Се имам јавено 20 пати во ВИП и одговорот секогаш е рестартирај рутерот.... Пред некој ден им пратив и меил со логови од Internet Connectivity Monitor каде што за 6 часа 17 пати имам снемано интернет па ми се јавија и пратија екипа следниот ден, го сменија апаратчето нивно ама пак е исто. Уз разговор со сервисерите ми кажаа дека се очекува од 1 февруар интернетот и мрежата драстично да се подобрат, моментално вршеле модернизација на истата.
Исто така и брзианта од 60/60 ми ја намалија на 60/1 со новово апаратче така да веројатно после завршување на договорот ќе одам на Телекабел. Барем кај нив нема потпишување на 24 месечни договори и ако не ми се свиѓа нешто одма ќе ги сменам.
Саше, го имав истото на почеток кога сменија доксис. Мајка, шајка секој ден давање. Проблемот беше до Скопје, те немаше доволно јак сигнал и паѓаа апстримите, односно губам интернет.

Провери како се двата канали кај тебе. Кај мене го управија едвај.
Инаку, земи пријава од вип главен салон дека сакаш да поднесеш жалба, наведи дека си немал интернет од xx-xx и изнапиши. Напрај две копии, една у салон една у аек.
Ако случајно не ти дадат, барај ме имам јас дома бланко таква.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk.

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #1032 на: 19 Декември 2016, 23:37:46 pm »
^^
Еве кај мене како се, добро е или лошо е ?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1033 на: 19 Декември 2016, 23:46:18 pm »
^^
Еве кај мене како се, добро е или лошо е ?
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Според екипите што идеа на терен, тие првите 4 вредности во колоната Power што се над 6, се лоши и секоја вредност над 5 прави проблеми во конекцијата. Кај мене при ладно време (бидејќи свичот или како и да се вика беше надвор) скокаа над 7 и се дешаваше прекин. Успеаа да ги симнат на 2 и нешто, и прекини нема, ама брзината ужасна остана.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #1034 на: 19 Декември 2016, 23:51:53 pm »
Еве ми ја брзината моментално