Автор Тема: Интернет  (Прочитано 155059 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Интернет
« Одговори #1035 на: 19 Декември 2016, 23:59:04 pm »
И се жалиш уште... ;D

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #1036 на: 20 Декември 2016, 00:31:19 am »
Ако пробам на телеком сервер, не иде преку 10, само на вип и близу серверите вади волкава брзина :D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #1037 на: 20 Декември 2016, 01:06:56 am »
Се отепав од јавување и зборувње со нив. Тоа операторките у ВИП Центарот страшно ми идат на живци, се понашаат како да имаме дома интернет од вчера па ме убедува воа не ми чини, ноа не ми чини, де рестарт на рутерот, де седи цел ден со кабел да провериш дали снемува. Рутер имам и јас после нивното модемче никакво(TP LINK N750) па сменував фирмвер..... Крајно незадоволен. Еве денеска 5 пати снемав интернет за 3 саати колку што сум дома.
Пред да ме префрлат на доксис не ни знаев кој им е број во контакт центарот на Близу зошто никогаш немав проблеми со нетот.
Инаку и јас го имам најскапиот пакет во Велес што може мрежата да издржи(60/1 аплоуд, сите канали и 4 C Картички за телевизори), сега ми понудија да потпишам нов договор со нив за исто пари да имам 100 даунлод и 2-3 аплоуд ама одбив зошто не планирам да продолжувам со вие технички услови.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Одг: Одг: Интернет
« Одговори #1038 на: 21 Декември 2016, 11:14:13 am »
^^
Еве кај мене како се, добро е или лошо е ?
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Според екипите што идеа на терен, тие првите 4 вредности во колоната Power што се над 6, се лоши и секоја вредност над 5 прави проблеми во конекцијата. Кај мене при ладно време (бидејќи свичот или како и да се вика беше надвор) скокаа над 7 и се дешаваше прекин. Успеаа да ги симнат на 2 и нешто, и прекини нема, ама брзината ужасна остана.
Како што знам јас, не се океј. Истотака и апстримот ти е слаб мислам.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk.

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1039 на: 21 Декември 2016, 11:39:19 am »
« Последно менување: 22 Декември 2016, 17:19:57 pm pirat_07 »

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #1040 на: 21 Декември 2016, 13:22:07 pm »
Како што знам јас, не се океј. Истотака и апстримот ти е слаб мислам.

Апстримот константна ми е брзината од 2.00 Mbps. Синока ми снема на кратко, вредностите на Power колоната ми беа во минус.
Еве и сега пред 5 минути ми снема нет на 10 секунди, и еве ги моментално вредностите

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
« Одговори #1041 на: 21 Декември 2016, 14:28:28 pm »
За да ја исклучите варијаблата Локација На Сервер од приказната, користете го speed tester-от на Гугл Фајбер.

http://speedtest.googlefiber.net/

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #1042 на: 21 Декември 2016, 14:33:59 pm »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30067
    • CARclub.mk
Одг:
« Одговори #1043 на: 21 Декември 2016, 15:05:07 pm »
Па кликни Континју де.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг:
« Одговори #1044 на: 21 Декември 2016, 16:06:26 pm »
Retko bezvezen test. Mozda raboti na gogolj fibroz. A mene mi vadi 25/15mbps. A sekoj daunloud mi e nad 60mbps...

Meri izgleda do server nekoj vo sirija... :)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #1045 на: 21 Декември 2016, 17:10:04 pm »

Оптика од t-home.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #1046 на: 23 Декември 2016, 14:33:07 pm »
Вака, пошто многу ми зачести проблемов, почнав да се сомневам дека имам вирус во компјутерот, зашто и порано знаело да ми паѓа брзина на нетот од вирус, не ми губи конекција, али не дозволувало пристап до страни заради претерано ниска брзина и кога и да скенирав во тие моменти, наоѓаше по некој вирус (аваст антивирусен)
Ама во последно време и Авастот почна да не врши работа, ги завршуваше скеновите за 10 минути, па пред една недела симнав Авира кој ми најде 1 вирус.
Вчера земав да симнувам повеке бесплатни антивируси. Додека ги симнував, во мегувреме избришан стариот, конекцијата партал, цело време се гасеше и палеше.
И едвај некако со Малвербејт антивирусен успеав да најдам 3 вируси во Driverpack solution (симнат од замунда пред 2 месеци кога го форматирав за да инсталирам драјвери и ми стоеше во D инсталацијата).
Земав избришав тие фајлови, ја избришав инсталацијата на драјверпак солушн и вчера работеше топ, ниту еднаш не изгуби конекција.
Еве сега во рок од 1 час двапати ми изгуби конекција.
Нерви немам повеќе.... >:(

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #1047 на: 23 Декември 2016, 15:11:00 pm »
За промена, да си видиш со драјверите од мрежната, вифито, рутерот и слично. Три неактивни вируси во драјјверпак ништо не значат, пробај евентуално не со антивирус него руткит скенери евентуално. Извади го дискот, и пробај на друг компјутер да скенираш да не има некој полиморф руткит што успешно се маскира.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #1048 на: 23 Декември 2016, 15:38:31 pm »
Драјверите да ги барам според матичната плоча или да симнам најнова верзија на драјверпак солушн ? Пошто тој драјверпак ми беше 13-ка, а гледам на замунда има и понови верзии.

Можеш во ПП да ми доставиш линк со кој би скенирал дали има руктитс (мада скенира и со малвербејт за руткитс, еве пак пуштив скен, не наога ништо)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #1049 на: 23 Декември 2016, 16:23:18 pm »
Зошто по ѓаволите симињате такви глупости, едноставно идеш на официјалниот сајт и симињаш драјвери. Без вируси и без малвери.