Автор Тема: Fiat 500 1.2 Lounge  (Прочитано 18009 пати)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
Одг: Fiat 500 1.2 Lounge
« Одговори #15 на: 14 Мај 2018, 07:23:17 am »
Со здравје да се вози, многу безгрижни километри.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43703
  • Il Moderatore
« Одговори #16 на: 14 Мај 2018, 07:43:58 am »
Ова незгодно за паркирање ми изгледа али ти си знаеш. Со среќа да се вози, добро изгледа внатре а и бојата му одговара.
Напротив. Толку е лесно за паркирање и веднаш имаш осет за неговите димензии, мал круг на вртење (аншлакот му е голем :) ) кај што ти завршува задното стакло (а стаклото практично од предно седиште со рука може да го допреш), отприлика ти е и крајот на колата, за напред исто така, една педа хауба пред предно стакло имаш. Нема некои блајнд спотови, во (големите) надворешни ретровизори све се гледа, ексремно лесно серво (мислиш ако појако го завртиш воланот, сам ќе отиде од крај до крај)... Многу полесно ми е фичко да паркирам него 147-цата...

@zlatkoa Со здравје да се вози, верувам дека освен стандардните FIAT-ови ситни зае*анции од типот тропка подвозје, крцка кога вртиш лево/десно на паркинг, не работи инструмент панел и слично, нема да имаш поголеми проблеми ;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #17 на: 14 Мај 2018, 08:13:09 am »
Честито, кул количе :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #18 на: 14 Мај 2018, 09:33:13 am »
Срце е количево! Многу, многу ми праи мерак. Дефиниција за кул количе!

Сакам кругче! :D

Отсутен ghost555

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 140
« Одговори #19 на: 14 Мај 2018, 13:54:48 pm »
Ова незгодно за паркирање ми изгледа али ти си знаеш. Со среќа да се вози, добро изгледа внатре а и бојата му одговара.
Напротив. Толку е лесно за паркирање и веднаш имаш осет за неговите димензии, мал круг на вртење (аншлакот му е голем :) ) кај што ти завршува задното стакло (а стаклото практично од предно седиште со рука може да го допреш), отприлика ти е и крајот на колата, за напред исто така, една педа хауба пред предно стакло имаш. Нема некои блајнд спотови, во (големите) надворешни ретровизори све се гледа, ексремно лесно серво (мислиш ако појако го завртиш воланот, сам ќе отиде од крај до крај)... Многу полесно ми е фичко да паркирам него 147-цата...

@zlatkoa Со здравје да се вози, верувам дека освен стандардните FIAT-ови ситни зае*анции од типот тропка подвозје, крцка кога вртиш лево/десно на паркинг, не работи инструмент панел и слично, нема да имаш поголеми проблеми ;D ;D

Се зезав  ;D Топ е за низ град, ќе има ситуации еј ене место, вртиш кола имало  ;D ;D ;D

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1310
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #20 на: 14 Мај 2018, 14:15:07 pm »
Кукличе!

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
« Одговори #21 на: 14 Мај 2018, 20:11:00 pm »
Дечки благодарам на сите за убавите зборови и мисли.

Ви посакувам и вие да си купите тоа што ви лежи на душа и да си го паркирате пред прозор дома.

Колава е купена за да се вози низ Скопје. Секој ден од точка А до точка Б.

Од досегашното искуство со возилово, најчесто го загледуваат млади мајки, теткици во многу рана старост (околу климакс) и чат пат по некој буљаш.

Количето е  "симпатично". Интересно е за возење, особено низ скопскиот метеж. Споредено со Цитроен Ц2 што го возев претходно, Фичово е по премиум изработено малку, има добра звучна изолација и еден куп виџети внатре. Цитроенот беше по "картинг" возило и повеќе ми правеше ќеиф. Ова е некако напумпано, кренато, лампион. Фиатот е мноогу по стегнат целосно како возило споредено со Цитроенот. Нема крцкање тропкање и слично.

Несомнено е дека сопругата ќе ми го конфискува набрзо фичово, и дека ќе морам да се служам со нејзиното возило, ама па таа и ми беше стратегијата уште на старт. Веќе се почести фразите од типот "остај ми го фичото" иди ти со другата. Така да, знаејќи го женскиот менталитет, ќе бидне размената.

Стварно незнам како порано иделе до Башка Вода и Дубровник со Фичо и без клима, со 4 души внатре. Ова е ок за низ град, ама за подолга релација ќе мора или со тристач или со пезетка.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8952
« Одговори #22 на: 14 Мај 2018, 21:50:31 pm »
Со здравје да се вози

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
« Одговори #23 на: 15 Мај 2018, 08:57:44 am »
Честито, Нек се угоде

испратено од мојот galaxy S7 edge користејќи тапаталк

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3875
« Одговори #24 на: 15 Мај 2018, 09:03:49 am »
Одлично количе, само онаа футролата за волан некако ми боде очи. Другото се' се вклопува во префинет ЛГБТ пакет. Како што реков почнав да тргам пари у душек. Кажувај кога ќе решиш да го продаваш.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #25 на: 15 Мај 2018, 10:47:53 am »
Па, па па. Да ја носиш на следната парада на гордоста.
Честитќи.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
« Одговори #26 на: 15 Мај 2018, 11:01:08 am »
Честитќи.

Ќе ја донесам. Каде ќе ја одржувате, да дојдам таму директно?

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3176
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #27 на: 15 Мај 2018, 11:06:02 am »
So zdravje da se vozi odlicno kolice i prekrasno izgleda

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #28 на: 15 Мај 2018, 11:26:01 am »
Честитќи.

Ќе ја донесам. Каде ќе ја одржувате, да дојдам таму директно?

Работам во фирмата што ќе мести озвучување. Нема парада годинава туку собир. Најверојатно на плоштад.
Еден у розев работнички комбилизон ако видиш, јас сум. Викај да се избациме.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8689
  • Пичлеме
« Одговори #29 на: 15 Мај 2018, 11:47:39 am »
Тоа си прај искуството со „микрофони“ ;D

zlatkoa собери ме успат и мене, можи да ти прават проблем педериштата ако те видат сам, двајца во вакво возилце е далеку поубедливо :)

Со здравје да се вози.