Автор Тема: Hyundai  (Прочитано 382825 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Hyundai
« Одговори #1275 на: 30 Ноември 2012, 19:49:09 pm »
Не баш, повеќе е Хиундаи е за КИА како Фолксваген за Ауди, отколку Фолксваген за Сеат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1276 на: 30 Ноември 2012, 19:50:29 pm »
Не баш, повеќе е Хиундаи е за КИА како Фолксваген за Ауди, отколку Фолксваген за Сеат.

Грешка си.

Ја ипак мислам дека ВЊ лобито се плаши од вистински предизвик.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1277 на: 30 Ноември 2012, 20:27:07 pm »
Корејскиот предизвик доаѓа од европа. Верувај :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1278 на: 30 Ноември 2012, 20:30:46 pm »
Киа ми е у комшии, пословно, ја гледам секој ден. Двете и триески ми се у комшии приватно, нема споредба. Али со Голф итекако, не за џабе Мартин Винтерком дркаше.....

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1279 на: 30 Ноември 2012, 20:35:16 pm »
Тестираната i30 покажа многу недостатоци, кои ги нема кај ceed-от. Организацијата на целото возило е европско, иако е на истата платформа. Послушан е вкусот на европејците, речиси сигурен сум дека КИА ќе има подобра проѓа од Хјундаи во овој сегмент.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1280 на: 30 Ноември 2012, 20:38:53 pm »
И на Киа и најдоа недостаци   ;)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1281 на: 30 Ноември 2012, 20:40:44 pm »
Тоа што швеѓаните рекоа „важи ќе поновиме тест, ама со ИСТИТЕ КОНТИНЕНТАЛ ГУМИ ДА ТЕСТИРАМЕ“, автоматски потенцираат каде е можниот проблем на конкретниот тестиран автомобил. Не мислам дека има такви недостатоци.

BTW, префрлнео во Hyundai.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1282 на: 30 Ноември 2012, 20:42:39 pm »
Ја барав темава денес у генерални муабети и не ја најдов. :D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1283 на: 30 Ноември 2012, 21:00:39 pm »
Си видел и30 у живо ?

И киата и хјундаито ги имам видено нормално :)
Хјундаито - катастрофа :S ок на изглед од внатре, квалитет никаков ( освен, рака на срце бесшумната рачка, која стварно е бесшумна). Воланот несакам да почнам да го коментирам - тоа со што го обложиле материјалот го нарекуваат кожа??? има филинг на пластика :S катастрофа. Па ја на Томе-колт му дадов 16 ипол пати поквалитетна кожа!!

Да на зборам лоши работи, океј кола е ама неможе да се спореди со СИД у никој случај !
А за голф има уште некоја фурна леб да изеде :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
« Одговори #1284 на: 30 Ноември 2012, 21:19:07 pm »
Куоре, колку те потплати ЛП?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1285 на: 02 Декември 2012, 19:07:16 pm »
Фиц, убаво е да си близок со администрација и модерација, ама посуптилно се праи тоа чоек.

Ко потпарол си им..

:D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #1286 на: 02 Декември 2012, 19:30:50 pm »
Киа ми е у комшии, пословно, ја гледам секој ден. Двете и триески ми се у комшии приватно, нема споредба. Али со Голф итекако, не за џабе Мартин Винтерком дркаше.....

Пошто сум возел и нова i30-ка, и нов Cee'd, според моето мислење, Cee'd-от е драстично пред Хјундаито, иако потекнуваат од иста матична фирма.

Киата има приметливо подобри материјали во внатрешноста, завршната обработка е на подобро ниво, многу повеќе имаат работено на изолација и дампирање. i30-ката оддава чувство на добро Корејско возило, додека Ceed-от оддава чувство на добро Европско возило.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
« Одговори #1287 на: 02 Декември 2012, 20:14:40 pm »
Причината што нашите мислења се поклопуваат е поради тоа што и двајцата им веруваме на светски реномираните автомобилски магазини и новинари. Пошто нема, а гледам и дека ни ти не успеа да најдеш нешто во што Giulietta-та е подобра од голфот, почна да изјавуваш дека сум бил како потпарол. Сега ќе дебатираме за голфот или за мене?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #1288 на: 02 Декември 2012, 20:22:48 pm »
И Хјундаи и КИА се корејски возила, тоа и ке останат...Секогаш кога ке мислат дека се доближиле до европските, европските ке бидат чекор понапред...И се така од почеток...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34292
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1289 на: 02 Декември 2012, 20:37:45 pm »
Па нели Џулиета имаше душа и срце? А Голфот има само мотор, и тоа дизел.

Некако имам чувство дека на форумов, судбината на сите руги автомобилски марки е запечатена, освен на VW. Постојат и други марки, постојат и други гледишта во врска со автомобилите, па и во врска со животот.