Еве вака...ќе го напишам мојот последен пост во темава, несакам да се инатам ама сакам да разберет што цел форум сака да ви објасни во врска со хјундаи
Го земав Хјундаи и20 и го споредив со неколку други автомобили
Hyundai i20 -

Има
акциска цена од 8.500 евра, што за мене е премногу за едно хјундаи! Нели сите знаеме дека најголема предност на хјундаи е цената..Опрема нема да правам мубает сеа баш, иако хјундаи со цена од 8.500 евра не нуди ништо освен 4 тркала и волан!
идеме понатаму..
Бидејќи горенаведената цена во ценовникот стои како акциска понуда, решив да ги побарам друите актуелни понуди на некои други марки во мк и нивните цени...стигнав до ова
Fiat Grande Punto -

Поголема кола, повеќе опрема цена поскапа за 150 евра, значи нема разлика!!! реков за опремата нема да зборам, ама така ми се погоди на овој флаер си ја пишува опремата...
Seat Ibiza -

Ист 1.2 мотор опрема таа е одприлика ко на хјундаито да речеме, цената е поголема да, ама со оглед на тоа дека другиве се акциски цени со попусти, јас си израчунав минимум 900 евра попуст секако, така да ќе влезе во ценовен ранг нахјундаиото одприлика +- 300евра
Ford Fiesta -

Ја спомна и гојдо еве ја цената...не зборам ништо повеќе тука..
Toyota Yaris -

Оваа ми е омилена

цената и е 8.990 евра, само што ја даваат за точно 8илјади евра, значи кој и да отиде во салон таа цена ја даваат за оваа кола, што би му дошло поевтина од хјундаито
Е сега едно прашање..покрај толку голем избор на коли во овој ценовен ранг по што хјундаи се двои од другите? Убав за мене не е...мотор некој незнам каков поразличен од другите нема, опрема ни таа што треба да ја има ја нема...ајде Мики маус и ЛП кажете ми зашто јас да го одберам хјундаиво???
*Само да напоменам дека овие цени се сите од веб страните на офивијалните дилери...цената за конкретна понуда е различна, обично пониска!