Автор Тема: Фиат Браво 1.9MultiJet  (Прочитано 74998 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
Одг: Фиат Браво 1.9MultiJet
« Одговори #165 на: 20 Мај 2020, 14:48:22 pm »
Да го проверите компресорот на климата, да не му се отидени лагерите?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5855
« Одговори #166 на: 20 Мај 2020, 14:58:15 pm »
Па ако се лагерите би требало да вади звук како расипан ролер/затегач,вака си работи нормално без шумови.

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #167 на: 20 Мај 2020, 14:59:18 pm »
Отвори прозор, заеби клима....:D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #168 на: 20 Мај 2020, 15:00:27 pm »
Јас типувам на некој сензор со пумпата за висок притисок или евентуално турбото. Во секој случај убаво би било да се уштека на пц и да се вози додека не се појави пак.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #169 на: 20 Мај 2020, 15:12:30 pm »
Ти фали гиф со Ејс Вентура 😁
Јас типувам на некој сензор со пумпата за висок притисок или евентуално турбото. Во секој случај убаво би било да се уштека на пц и да се вози додека не се појави пак.
Па тоа е шо не јавува грешка и сите имаат Делпи дијагностики оф 40€,јас се нафакам да идам било каде на професионална дијагностика за фиат у Мк.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #170 на: 20 Мај 2020, 15:40:41 pm »
Ти фали гиф со Ејс Вентура 😁
Па тоа е шо не јавува грешка и сите имаат Делпи дијагностики оф 40€,јас се нафакам да идам било каде на професионална дијагностика за фиат у Мк.

Пробај би Сервис Илија и Аутомобиле СК во Скопје. Си имаат Examiner, професионална од фабрика.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #171 на: 20 Мај 2020, 17:28:34 pm »
Ќе ги контактирам деновиве.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #172 на: 20 Мај 2020, 19:14:59 pm »
Јас кога имав проблем со сензорот, со тоа што кај мене откажа и колата воопшто не сакаше да вози, не се појави никаква грешка. Сервисерот ја верглаше додека не појави check engine.

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 525
« Одговори #173 на: 21 Мај 2020, 22:55:01 pm »
Штом губи сила, па се враќа од никаде, ништо чудно да отишол МАП сензорот

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #174 на: 02 Јуни 2020, 11:25:10 am »
Најдов во Струмица сервис за Фиат со Ехаминер дијагнистика,му кажувам така и така ми прави колата ја повози и ја стави на дијагнистика,не ми ни кажа колку кошта дијагностика но јас првоат плаќам дијагностика за 5 мин 1200 денара...останав подзинат кога ми кажа.
Дијагностиката покажа Маф сензор или Егр,демек тие сумлат во Егр-от дека заглавувал и предложија механички и софтверски да се исклучи,при што ги прашав дали ќе нема проблем бидејќи имам Дпф филтер и одговорија дека ќе нема проблем,ваше мислење?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #175 на: 02 Јуни 2020, 11:43:38 am »
Извади го ЕГР, расклопи го. Види дали работи.
Исчисти го убаво од гареж. Исчити ги цефките од гареж.
Исчисти ја клапната од гареж.

ЕГР лесно се проверува дали работи.

Доста лесно се демонтира на јтд моторите.
Еве ти видео туторијал.

« Последно менување: 02 Јуни 2020, 12:37:59 pm osmica8 »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #176 на: 02 Јуни 2020, 11:44:13 am »
Гаси тоа лањото ЈЕГЕР, dpf-от остави го. И не само да го изгасиш, туку и бланкинг плејт да му стаиш. Успут, исчисти усис и издув од гареж. Поготово усисната грана. Твојот е 8 вентилски, нема swirl flaps за среќа.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #177 на: 02 Јуни 2020, 12:08:35 pm »
Извади го ЕГР, расклопи го. Види дали работи.
Исчисти го убаво од гареж. Исчити ги цефките од гареж.
Исчисти ја клапната од гареж.

ЕГР лесно се проверува дали работи.

Доста лесно се демонтира на јтд моторите.
Еве ти видео туторијал.

Осмица Егр-от е чистен и немаше гареж,клапна чистена,електроника на  клапна исто,мап и маф сензори исчистени,на бравото е на лошо место поставен Егр-от,воопшто не е погодно за работа,видеото си заборавил да го постираш 😁
Гаси тоа лањото ЈЕГЕР, dpf-от остави го. И не само да го изгасиш, туку и бланкинг плејт да му стаиш. Успут, исчисти усис и издув од гареж. Поготово усисната грана. Твојот е 8 вентилски, нема swirl flaps за среќа.
Симо на усисот имаше малку гареж шо мислам не е страшно толку,многу работа носи,ќе треба да проверам некој туртуал на јутуб да најдам може и јас да ја исчистам кога ќе имам време,алат имам,желба исто 😁.
А овие плочките за Егр-от се продават(освен ибеј) или хоме маде?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #178 на: 02 Јуни 2020, 15:34:35 pm »
Можеш и хоме маде, ич да не му ја мислиш. Само подебело лимче и терај! После нарачај си од Ејеб, за уметнички дојам, да не ти биде со ножици за лим сечено...

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6150
« Одговори #179 на: 02 Јуни 2020, 15:43:28 pm »
А сијаличката?