Да грешка нема,чек енџин исто нема,снага снемува,најчесто се случува кога не ја “напињам“1,2,3,4 брзина,пример возам 2,3 брзина во град онака лагано на 2000грм и одеднаш стискам гас и ништо не се дешава,не оди,пред тоа да се случи осеќам и како "затајува" гаста дел од секундата и наеднаш повлекува,кога веќе не прима гас и кога ја гасам колата во таква состојба затресува цела кола,како замаецот да е отиден и како да е без држачи на мотор\менувач едноставно земјотрес да има у кола,пример ете така ја возам без снага и цела гас натиснам кога ќе дојди накај 3000грм наеднаш повлечува,така неколку пати и се управа,е некни имав ситуација да ја газам над 3000грм и повторно немаше снага,влезе у лимп мод и одепе само до 3500грм и во место,не ја ни изгасив колата го ставив тоа елм 327 и покажа P010F и затоа веќе зедов Маф сензор,ама изгледа не е тоа,ЕГР и Клапна исто спомнав дека се чистени,тоа се сите симптоми,мултиекускан овде нема никој Струмица/Радовиш,јас го имам овој Елм 327.
![](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200410/1fb2070ade75797fcbce21b034afca30.jpg)
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk