Treba samo +430eur da se dodadat, nisto poveke. Tolku e razlikata od 1.0 75ks do 10tsi 95ks. Minimalna razlika, I bas poradi toa bi bila zadolzitelna doplata.
Drugo, se ima, "Full" oprema
Ima klima, ima radio (I toa touch)
Ozbilno, toa sto e najbitno za mene, site sigurnosni sistemi gi ima. Duri I AEB (auto emergency breacking) moze da e vkluceno, ednas vo seriska oprema stoi deka e vo site verzii, podole kaj doplati go ima kako doplata-ako vo cenovnikot im e pisan kako "Проактивен систем за заштита на патниците во комбинација со Front Assist" e samo 140eur I za mene bi bila zadolzitelna doplata. Duri I da ne e toa, tuku opcijata nad nea so vklucen adaptiven tempomat od 415eur, povtorno ne e skapa doplata.
AEB e najdobrata tehnoloska inovacija vo posledno vreme (mozebi po ESP sistemot za kontrola na stabilnost) so koja mnogu soobrakajki vo grad moze da se izbegnat. Znam deka se forsira da stane zadolzitelna oprema vo site koli, kako sto e ABS i ESP.
Takva kombinacija, so cena vo salon posle popusti od 12.500 (znaci so otprilika 20% popust od cenovnik, koj mislam deka moze da se dobie nekako), mene bi mi vlegla vo najtesen izbor. Siguren sum za ova I pokraj toa sto ja nemam ni videno vo zivo kolava
Se mislam deka sledno vozilo ke mi bide bas od ovaa klasa-zgolemeni gradski vozila so golemina pomegju klasicnite gradski kako prethodnoto Polo/Ibiza, Fiesta, Corsa... i kompakt klasata Golf, Astra, Focus..., bidejki e sosema dovolna za 99% od potrebite. So 350l gepek e sosema vo red I za na odmor (so ista golemina sum sega, no vo kompakt klasa)
PS. Ne se palam ni na aluminium, ni na LED, ni na touch (no jebiga, touch-ot ovde e vklucen), i slicni fancy dodatoci.