Гласање

Имам 39.900 евра одвоено за нова кола. Парите ќе ги дадам за:

Kia Stinger
8 (14.5%)
Mercedes CLS 1.0 Екобуст
4 (7.3%)
Ауди А7 0.9 тце
5 (9.1%)
БМВ6 1.1 црди
4 (7.3%)
Некој друг Мерцедес/Ауди/БМВ
15 (27.3%)
Сакам Џип, несакам кола.
3 (5.5%)
Ќе објаснам доле, кола купуење не е пљукни залепи, лудаштво е 39.900 за кола во оваа економија
16 (29.1%)

Вкупно гласови: 44

Гласањето е затворено: 08 Декември 2017, 13:42:09 pm

Автор Тема: Анкета: „Имам 40.000 и више евра одвоено за нова кола.“  (Прочитано 100718 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!

Шкодата најбрза а? Ремап има?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Дали е купено возило?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
Новата 508ца, не знам кој со кој памет старата би ја турал во игра.

Инсигнијата изгледа, вози и се осеќа одлично.

Рено Талисман изгледа импресивно во живо.

Али секако дека не смее подалеку од Шкода да се гледа, пошто иначе ќе ти се налути експертското жири на форумот.

Прееска видов DS7. Одвратна кола. Грдосија од секој можен аспект.
Јас па мислам дека ти толку ја хејташ Шкода што секој втор пост во темава ти е ироничен и дека шкода е вистинскиот избор. Јас мислам зборчето шкода ги го употребуваш повеќе од тие што можеби му препорачале на некој да го проба возилото. Ти да не си случајно член на експерското жири? Бар таков ми е впечатокот.

Луѓе кога препорачувате на ебан талисман со туѓи пари како ви е толку лесно? Талисман бе....да колата изгледа прекрасно надвор. И толку. Гледајте ривјуа малце.

@Bender ти колку време размислуваш да ја поседуваш колата? Ако е некој си период од 3-4 години ондак дури и талисман земи. Многу е тешко во 2018 да се најде автомобил кој што ќе можеш да го возиш до 200.000 без поголеми проблеми а да не ти создаде големи проблеми. Рено Талисман сигурно нема да биде таков.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i

Шкодата најбрза а? Ремап има?

од мајка е најбрза, а гледаш дека и најголема е :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Новата 508ца, не знам кој со кој памет старата би ја турал во игра.

Инсигнијата изгледа, вози и се осеќа одлично.

Рено Талисман изгледа импресивно во живо.

Али секако дека не смее подалеку од Шкода да се гледа, пошто иначе ќе ти се налути експертското жири на форумот.

Прееска видов DS7. Одвратна кола. Грдосија од секој можен аспект.
Јас па мислам дека ти толку ја хејташ Шкода што секој втор пост во темава ти е ироничен и дека шкода е вистинскиот избор. Јас мислам зборчето шкода ги го употребуваш повеќе од тие што можеби му препорачале на некој да го проба возилото. Ти да не си случајно член на експерското жири? Бар таков ми е впечатокот.

Луѓе кога препорачувате на ебан талисман со туѓи пари како ви е толку лесно? Талисман бе....да колата изгледа прекрасно надвор. И толку. Гледајте ривјуа малце.

@Bender ти колку време размислуваш да ја поседуваш колата? Ако е некој си период од 3-4 години ондак дури и талисман земи. Многу е тешко во 2018 да се најде автомобил кој што ќе можеш да го возиш до 200.000 без поголеми проблеми а да не ти создаде големи проблеми. Рено Талисман сигурно нема да биде таков.

Не ја хејтам толку, колку што паѓате у несвест по нејзе, без разлика дали вреди или не. Не сум седнал и не сум го возел новиот Суперб за да можам да дадам мислење за него. Октавијата, дури и во ВРС изведба зрачи со пренашминкана евтиноќа. There, I said it, можете сеа да се организирате и да ме спалите на клада.

Постојат и други производители, модели и слично, кои би требало да се погледнат, не е само Шкода/ВАГ во светот.

Кога што сите можат да се расфрлаат со туѓи пари, зошто да не се предложи Талисман?

Не сум член на експертското жири, имам малку поотворени видици кон светот.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Не паѓа никој во несвест, ти имаш погрешна перцепија. Да и јас мислам дека Октавија внатре особено централниот дел кај што се контроли за радио и клима се прилично евтини и не изгледаат ОК. Но не се секирај никој нема да се спали, тоа е целата поента на твоите муабети. Мислам дека се крева тензија без потреба.

Како зошто да не се предложи Талисман? Скоро сите автомобили од таа класа коштаат плус минус исто пари. Значи за 35.000 евра можам да земам нов пасат, талисман, инсигнија, 508, суперб итн. да не го тупам. Разликата ќе биде во опрема, мотор итн. Но неважно.

Епа отиди на најголемите европски веб страни за продажба на половни автомобили и иди најди рено лагуна и слични со голема километража. Не дека нема такви, но бројката е толку мала и незначителна во споредба со ваг или опел до некој степен. Зошто е тоа така? Зошто сме хејтери на лагуна? Не, зошто ги направиле во фабрика такви. И Опел и ВАГ и Шкода и јапанциве некогаш усеруваат на некои модели со доверливост, но генерлната слика е многу поразлична од таа на рено на пример. Или рено се многу издржливи во подвозје и имаат одличен ентериер, ама не држат цена зошто ги хејта некој? :) ете затоа фрлање пари за нов талисман нема смисла. Доволно е неколку тест ривјуа на јутуб да се погледнат и многу работи ќе станат јасни.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Да, само што поради таа „генерална слика“, Алфа не искача од сервис (а со поновите модели, чинам не е баш така), Форд не пали у зима (не би рекол дека Форд хибернира преку зима), Опел рѓосува ако го ркнеш (иако повеќе од 20 години не е регистриран случај на корозија, при нормално експлоатирање), ФВ е неуништив, куршум не го дупи, сабја не го сече, француските коли општо не ги бива (пошто нели, таа е генералната слика) итн итн итн...

За Талисман само кажав дека изгледа импресивно во живо. Спаѓа во тој ценовен ранг како и други кои ги наброја, па зошто да не би бил предложен, и покрај „генералната слика“?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
Затоа што Влатко ги има возени СИТЕ коли на јутјуб и знае која колку вреди.

А уствари вози бел и караван голф  ;D

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4758
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Аутоматик 318d/320d претпоставувам за 37.500e на три рати без камата + опција старо за ново

https://www.bmw.com.mk/mk/topics/offers-and-services/3series-today.html

Отсутен duffymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
  • Noob
Ако може Шкода за 30к+ тогаш може и Хундаи да е опција :D

http://www.hyundai.com.mk/Images/files/i40_Cenovnik_2017.pdf

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
Греота се уште со 1.7 дизел се само во понуда

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Да, само што поради таа „генерална слика“, Алфа не искача од сервис (а со поновите модели, чинам не е баш така), Форд не пали у зима (не би рекол дека Форд хибернира преку зима), Опел рѓосува ако го ркнеш (иако повеќе од 20 години не е регистриран случај на корозија, при нормално експлоатирање), ФВ е неуништив, куршум не го дупи, сабја не го сече, француските коли општо не ги бива (пошто нели, таа е генералната слика) итн итн итн...

За Талисман само кажав дека изгледа импресивно во живо. Спаѓа во тој ценовен ранг како и други кои ги наброја, па зошто да не би бил предложен, и покрај „генералната слика“?
Ова малце во врска со Алфа и поновите модели. Колку алфа има извадено свои модели последниве 4-5 години? И како апсолутна бројка каква е нивната продажба во споредба со ваг или опел? Муабетиве што ги вадиш со форд, опел, фв се стварно маалски и мислам го поминавме тоа ниво одамна на форумов. Нема потреба да се враќаме назад.

Затоа што Влатко ги има возени СИТЕ коли на јутјуб и знае која колку вреди.

А уствари вози бел и караван голф  ;D
Е шо му фали на бел голф?

Еден поздрав од талисман на 04:30 -крцка цел волан и неможе да го фиксира како што треба, а вие фрлајте 35.000 евра за ново рено  :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
Ова малце во врска со Алфа и поновите модели. Колку алфа има извадено свои модели последниве 4-5 години? И како апсолутна бројка каква е нивната продажба во споредба со ваг или опел? Муабетиве што ги вадиш со форд, опел, фв се стварно маалски и мислам го поминавме тоа ниво одамна на форумов. Нема потреба да се враќаме назад.

Не ги вадам јас, туку тие муабети се поради „генералната слика“ за наведените производители. Кешки да беа надминати муабетите и подигнато нивото.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
Киа Стингер.

Време е да го уфрлиме во дисертацијава.