Кој има 40К еура за кола заработено (или 30 нека се) значи има доволно памет за да ЗНАЕ каде оди низ животов, а не па каква кола да купи...
Не сум наишол до сега на ваква експертиза на ниту еден форум последниве 19 години
Значи под дифолт ако знаеш да заработиш пари, доволно си паметен и интелигентен за сите одлуки во животот. Што значи некој што има 250.000 евра во животот и сака да ужива во нив, не треба да се консултира каков брод, каде стан или викендица да купи/изгради, каква кола да си купи, каде да живее.
Од капиталистичка или економска експертиза, некој што има толку пари за вложување во бизнис не ни треба да размислува да купува кола, освен ако не му е потребна за работа која и треба да е во профил на работата во случај ако имаш магационерска работа треба да е PickUp или Van.
Од инвестициона гледна точка, да ги вложиш парите во недвижности и да ги ренташ просекот е 15 години да ти се вратат пример стан од 50.000 еур да го ренташ на 250еур месечно. Да си инвестирал во Јануари 2017та во Биткоини 40.000еур и да си ги продал во Декември 2017та разликата беше неполни 2000% + што значи 840.000евра за 12 месеци. Пред 3 години кога доларот беше 42 денари да ги вложиш сите 40.000 еур у долари и 4 месеци покасно кога рипна на 55 да ги претвориш во евра повторно добиваш 20.000еур само во конвертирање на валути, да така не мешајте баби и жаби, ако живеете само за да штедите или инвестирате - исто ко да не сте живееле, автомобилот покрај лична сатисфакција напоменав дека и за работа ќе го користам, не за курч или за да ми седи на тротоар туку да не ме боли кичма, глава, нозе, раце после 20/7 часа возење со иста мера како што е во Фиестава
Спомнав дека и јас многу барам, сакам all inclusive по цена од bed and breakfast или шо би рекле елитна гарсоњера на водно за 1000еур квадрат у нова градба. Ќе одам да го пробам и суперБ-от и октавијата, воопшто не ми прави улога знакчето, но ми прави улога ентериерот претпочитам ентериер на ауди, бмв, мазда 6. Разгледував и опции за 3GT, 4GC од BMW ми го надминуваат буџетот со опремата што ја сакам и никој никаде не спомна дека утре морам да купам автомобил ниту дека мора да е нов модел од салон, најверојатно заборавив да спомнам дека почесто сум во Белгија него во Македонија и постои опција да си увезам автомобил од таму, но барем кај мазда сум добро запознает дека поновата генерација нуди повеќе комфорт и подобра звучна изолација додека приајтели што возат бмв од средна класа велат дека постарите генерации се поквалитетно изработени него 3ките од 2010та навака. Никогаш не биле на одмет алтернативи како лексус, инфинити, DS, Genesis но како што спомна
@smole по проблематични се за оддржување па и за препродавање, иако не сум фан на SUV пред неколку месеци на улица подоле од мене ја купија DS7цава и на слика и на видео изгледа предобро, во живо Пежо 3008/5008цата изгледа многу поквалитетно и реално излегува дека "цитроенов" го плаќаш добри 30% знакчето само.