Гласање

Имам 39.900 евра одвоено за нова кола. Парите ќе ги дадам за:

Kia Stinger
8 (14.5%)
Mercedes CLS 1.0 Екобуст
4 (7.3%)
Ауди А7 0.9 тце
5 (9.1%)
БМВ6 1.1 црди
4 (7.3%)
Некој друг Мерцедес/Ауди/БМВ
15 (27.3%)
Сакам Џип, несакам кола.
3 (5.5%)
Ќе објаснам доле, кола купуење не е пљукни залепи, лудаштво е 39.900 за кола во оваа економија
16 (29.1%)

Вкупно гласови: 44

Гласањето е затворено: 08 Декември 2017, 13:42:09 pm

Автор Тема: Анкета: „Имам 40.000 и више евра одвоено за нова кола.“  (Прочитано 100713 пати)

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
Не ти треба Шкода, не ги слушај.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8953
Само исклучиво суперб караван. Тоа е тоа што ти треба. Може и да се преспие внАтре по потреба

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
Ма каков суперб, пежо 508 караван или инсигнија караван тоа е кола а не ова шабанаријава такозвана шкода.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
Богами инсигниа караван ја забораив и таа е убава ама супербот со убаа опрема и ксенон и бандафче е топ. Далеку е 508 караван дури дојде

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
  • GSM Servicer
    • Search Girls from your city for night
Кој има 40К еура за кола заработено (или 30 нека се) значи има доволно памет за да ЗНАЕ каде оди низ животов, а не па каква кола да купи...

Не сум наишол до сега на ваква експертиза на ниту еден форум последниве 19 години :)
Значи под дифолт ако знаеш да заработиш пари, доволно си паметен и интелигентен за сите одлуки во животот. Што значи некој што има 250.000 евра во животот и сака да ужива во нив, не треба да се консултира каков брод, каде стан или викендица да купи/изгради, каква кола да си купи, каде да живее.
Од капиталистичка или економска експертиза, некој што има толку пари за вложување во бизнис не ни треба да размислува да купува кола, освен ако не му е потребна за работа која и треба да е во профил на работата во случај ако имаш магационерска работа треба да е PickUp или Van.
Од инвестициона гледна точка, да ги вложиш парите во недвижности и да ги ренташ просекот е 15 години да ти се вратат пример стан од 50.000 еур да го ренташ на 250еур месечно. Да си инвестирал во Јануари 2017та во Биткоини 40.000еур и да си ги продал во Декември 2017та разликата беше неполни 2000% + што значи 840.000евра за 12 месеци. Пред 3 години кога доларот беше 42 денари да ги вложиш сите 40.000 еур у долари и 4 месеци покасно кога рипна на 55 да ги претвориш во евра повторно добиваш 20.000еур само во конвертирање на валути, да така не мешајте баби и жаби, ако живеете само за да штедите или инвестирате - исто ко да не сте живееле, автомобилот покрај лична сатисфакција напоменав дека и за работа ќе го користам, не за курч или за да ми седи на тротоар туку да не ме боли кичма, глава, нозе, раце после 20/7 часа возење со иста мера како што е во Фиестава :)
Спомнав дека и јас многу барам, сакам all inclusive по цена од bed and breakfast или шо би рекле елитна гарсоњера на водно за 1000еур квадрат у нова градба. Ќе одам да го пробам и суперБ-от и октавијата, воопшто не ми прави улога знакчето, но ми прави улога ентериерот претпочитам ентериер на ауди, бмв, мазда 6. Разгледував и опции за 3GT, 4GC од BMW ми го надминуваат буџетот со опремата што ја сакам и никој никаде не спомна дека утре морам да купам автомобил ниту дека мора да е нов модел од салон, најверојатно заборавив да спомнам дека почесто сум во Белгија него во Македонија и постои опција да си увезам автомобил од таму, но барем кај мазда сум добро запознает дека поновата генерација нуди повеќе комфорт и подобра звучна изолација додека приајтели што возат бмв од средна класа велат дека постарите генерации се поквалитетно изработени него 3ките од 2010та навака. Никогаш не биле на одмет алтернативи како лексус, инфинити, DS, Genesis но како што спомна @smole по проблематични се за оддржување па и за препродавање, иако не сум фан на SUV пред неколку месеци на улица подоле од мене ја купија DS7цава и на слика и на видео изгледа предобро, во живо Пежо 3008/5008цата изгледа многу поквалитетно и реално излегува дека "цитроенов" го плаќаш добри 30% знакчето само.

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
Може ли да ставам лајк на целава тема?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
Ова е тоа по се бара

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Анкета: „Имам 40.000 и више евра одвоено за нова кола.“
« Одговори #248 на: 26 Јули 2018, 19:26:20 pm »
Новата 508ца, не знам кој со кој памет старата би ја турал во игра.

Инсигнијата изгледа, вози и се осеќа одлично.

Рено Талисман изгледа импресивно во живо.

Али секако дека не смее подалеку од Шкода да се гледа, пошто иначе ќе ти се налути експертското жири на форумот.

Прееска видов DS7. Одвратна кола. Грдосија од секој можен аспект.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
Види си другар и панамера ГТС, може малку е по трошаклија ама звучи супер

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
Старата 508ца има една офф роуд варијанта шо ми изгледа многу јако

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
Ако е @Bender задоволен од фиестата, нека си земе пак форд, само мондео. Ја така би играл. 5-та врата, огромен гепек, не е ружна како шкода или опел па да го срам да се појави некаде со неа во ден, докажани мотори и така натака. На второ место 508/талисман, на трето пасат би ставил. За таа пара нов премиум тешко, октавија е ружна и е класа пониска од другите, ако размислува разумно ќе си земе мондео.

Зини да ти кажу.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Анкета: „Имам 40.000 и више евра одвоено за нова кола.“
« Одговори #252 на: 26 Јули 2018, 21:46:30 pm »
Ја би изразил поддршка за набавка на Маздата. Очигледно дека многу мерак му праи, колата добро изгледа, веројатно добро вози итн итн.

Мондеото беше “старо” уште кога се појави, и визуелно каска зад другите. Али вози подобро од другите, па ете, има јака карактеристика која го двои од останатите.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
Ја следна кола ќе си купам караван, секако грд сум за да одам по швалерај со спорско ауто.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
Има се палат на караванчиња, ти земија ќе наредиме