Автор Тема: ТЕЧНОСТ ЗА СТАКЛА ????  (Прочитано 14931 пати)

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
ТЕЧНОСТ ЗА СТАКЛА ????
« на: 08 Ноември 2011, 20:51:24 pm »
Ја отворив темава за да се кажат искуства со одредени производители за течности за стакло.

До сега некако ми се нема погодено ниедно сретство. Лани од Лукоил земав Sonax 5л 580ден. и ми се деси на автопат да ми замрзне стаклото откако шприцнав.

Предлози за зимово???

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54951
  • Махер
Одг: ТЕЧНОСТ ЗА СТАКЛА ????
« Одговори #1 на: 08 Ноември 2011, 20:56:06 pm »
Чек да идам до доле...

ЕДИТ: Јас си купувам Глазер има зелено и плаво едното е за минус температури и си држи одлично веќе неколку години. И плус мириса фантастично. 6л некои 150денари максимум е.
« Последно менување: 08 Ноември 2011, 21:07:09 pm Deni »

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #2 на: 08 Ноември 2011, 21:00:09 pm »
Јас имам едно од хубо најобично, ми се нема десено да замрзне никогаш ...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43643
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 08 Ноември 2011, 22:39:08 pm »
Јас користев Вуерт, ама бајаги скапичко е, а ова алфава има резервоар од 7 литри, и бризгалки за фаровите, а бе го цица ко` ја водка. Па се префрлив на тоа по бензински зеленото што го има, летно паковање 5+1 литро гратис, таман цело го сипам у резервоар и ми трае месец дена :) За зима плавото е океј исто така.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #4 на: 08 Ноември 2011, 23:05:31 pm »
Првото што ќе ми се фати во бензинска што е за до -20 или -30.. По потреба го мешам со дестилирана вода, а во зима воглавно чисто го ставам.

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747
« Одговори #5 на: 08 Ноември 2011, 23:10:26 pm »
Дали со мерач за антифриз може да се измери и течноста за стакло??

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3896
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #6 на: 08 Ноември 2011, 23:26:20 pm »
Чек да идам до доле...

ЕДИТ: Јас си купувам Глазер има зелено и плаво едното е за минус температури и си држи одлично веќе неколку години. И плус мириса фантастично. 6л некои 150денари максимум е.
истово го терам веќе 3-4 сезони по ред... и летно, и зимско...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43643
  • Il Moderatore
« Одговори #7 на: 08 Ноември 2011, 23:32:36 pm »
Чек да идам до доле...

истово го терам веќе 3-4 сезони по ред... и летно, и зимско...
Тоа е! :) Иако Вуерт-от е поквалитетно (и мене поарно ми мириса, ме потсеќа на финландијата од претходната вечер), ова брка работа, не остава масен слој на пенџер, и не размачкува, а богами и qр ме боли кога тоа прскалките трошат по литро на прскање :D Ефтино е :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #8 на: 08 Ноември 2011, 23:35:00 pm »
Јас дома чувам разни течности во стакло: ракија, вино, пиво, виски, коњак и др. Искуствата се сосема позитивни, но во домашен амбиент. Во кола не шприцам од проста причина што никад немам секс во кола, па така не знам дали би замрзнало на стакло.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747
« Одговори #9 на: 08 Ноември 2011, 23:36:34 pm »
Јас дома чувам разни течности во стакло: ракија, вино, пиво, виски, коњак и др. Искуствата се сосема позитивни, но во домашен амбиент. Во кола не шприцам од проста причина што никад немам секс во кола, па така не знам дали би замрзнало на стакло.
Па изгледа најсигурна варијанта е ракија Антика тука нема утка хахахахаахах

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
« Одговори #10 на: 09 Ноември 2011, 00:13:33 am »
Пошто таткоми е љубител на домашна ракија и секоја година си ја приготвува за своја душа, стално имам од онаа такозвана "патока" и одлична ми е...И чисто понекогаш во неа додавам некое средство кое ке ми се најде при рука колку да не мириса на ракија, или пак ставам течен сапун за раце со што ефикасноста при чистење на мушички во летно време се подобрува за 90%.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #11 на: 09 Ноември 2011, 00:37:34 am »
Дали со мерач за антифриз може да се измери и течноста за стакло??

Не може, различна им е густината. Антифризот е на база на етилен гликол, а течноста за брисачи на база на етанол, значи можда можеш со ареометар за ракија ;)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #12 на: 09 Ноември 2011, 01:14:17 am »
Чек да идам до доле...

I jas go koristam istoto veke podolgo vreme...Plavoto,poubavo mi mirisa :)
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #13 на: 09 Ноември 2011, 08:45:50 am »
Јас сега купив едно плаво од Лукоил 180 ден 6 литри, плава боја до -21. Порано имало од Алкалоид течност до -40 ;D ;D и со доста прифатлива цена.

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #14 на: 09 Ноември 2011, 09:02:16 am »
Јас од кога возам добро ме има служено раствор од Антифриз 100% со вода и некое од средствата за стакло на растворање за мирис :)
Некој ми имаше кажано дека ќе ја прави мрсна шофершајбната ама еве 5 години зимно време добро ми служи :)