So Yaris najgolem problem e sto mi e najruzen od site drugi.
p.s. kaj mene voziloto bese 80-90%, a drugata razlika ja napravi prodavacot. Taka da prodavacive i te kako se bitni, osobeno koga kupuvas koli so slicni ceni
Kaj mene procentive bi bile otprilika 33% cena, 33% brend i moi gledanja za istiot kako I ceni na servis, 33% dizajn, 1% prodavacot odnosno usluzlivost vo salon (da ima nekoe vlijanie, no jebiga ako ne mi e po kejf odredena kola nema teorija da se odlucam bez razlika na prodavac).
A Фабија/Рапид?
Momentalno doma sme vo faza da slusame pesnicki od zlatno slavejce, i megju omilenite ni e "sakam kola ubava" kade sto vika "Skoda ne ti e vo moda"

Stoznam, sigurno ke gi dzirnam. Znam deka anglicanive po testovi ja falat Fabia mnogu, no mene mi e donekade prifatliva na izgled karavanskata izvedba-kratkata mi e mnogu cudna. Sekoj den gi gledam eden kup Fabii na rabota I od tamu mi e ova mislenje za dizajnot. Drugo, sto e na starata platforma od prethodnite Polo/Ibiza koi da ne bea izlezeni nemase ova da mi bide nekoj problem. Ke go docekam veruvam I fajsliftot, no od slikive po internet samo minorni izmeni ke ima pred se vo svetlata napred.
Rapid dolgiot isto go gledam sekoj den, stoznam.
Ne se iskluceni pred se za dobra cena. (mnogu me nervira kaj Skoda sto treba da doplakas za vozdusni, so dve gi nosat kako '95 da sme)