Автор Тема: Кое ново возило до 10500евра?  (Прочитано 61865 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Кое ново возило до 10500евра?
« Одговори #60 на: 28 Март 2018, 23:07:42 pm »
Продавачот може да ми послужи за формирање на цена/попуст, сигурно нема да ме одврати од колата што сакам да ја купам.
Ако си толку сигурен во себе и колата што сакаш да си ја купиш , тогаш продавач и не ти ни треба. Фино лепо си идеш кај газдата/ дирекророт на кафе и завршуваш работа.
Точно така. Си проаѓаш 3-4 коли што ти се апсолутно по мерак и во буџет и се повозуваш. Се ќе ти се разјасни бајаги брзо. Без ни еден збор кажан од страна на продавачот.
Сепак "цаката" е во тоа што додека да  ти се разјасни и да ги повозиш 3-4те коли, сепак продавач ти е потребен како посредник.
 Продавач не ми е потребен ако наутро се разбудам , идам на чешма да се замијам и пред вода да потече испаѓаат 20-30к евра и си утувам во глава денес купувам кола на лагер што има и ќе ја возам до утре.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #61 на: 03 Април 2018, 14:05:28 pm »
 10 500€ за 62 коња ..

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #62 на: 05 Април 2018, 20:10:23 pm »

Си требало да пишеш „Прпоре, а не оде“  ;D

Кул лукинг количе  8)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 307
  • МАЗДАШ
« Одговори #63 на: 06 Октомври 2018, 14:41:42 pm »
Dali fiat tipo hatch ili kia rio e podobar izbor za 11000evra?da ne ima nekoj sto gi testiral dvete pa da kaze razlika u voznja. Od fiat nemaat tipo za test voznja strashna rabota...izvinete za latinoca nemam mak font
Old Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29839
    • CARclub.mk
« Одговори #64 на: 06 Октомври 2018, 19:38:40 pm »
Dali fiat tipo hatch ili kia rio e podobar izbor za 11000evra?da ne ima nekoj sto gi testiral dvete pa da kaze razlika u voznja. Od fiat nemaat tipo za test voznja strashna rabota...izvinete za latinoca nemam mak font

Еве ти тест на Tipo Hatchback - https://www.carclub.mk/2017/07/04/test-fiat-tipo-hatchback-1-4-tjet-lounge-vistinskoto-tipo/
Еве ти тест на Tipo Sedan - https://www.carclub.mk/2016/04/01/test-fiat-tipo-1-6-multijet-pop-opening-edition-funkcionalnosta-i-dostapnosta-pred-se/
Еве ти тест на Kia Rio - https://www.carclub.mk/2017/08/23/test-kia-rio-1-2-84-style-evolucija-na-dokazanoto/

Tipo-то е класа поголемо возило. Треба да се спореди што се добива во однос на опрема, и кој мотор итн, за тие пари. Tipo-то е покомотно, Rio-то е поинтересничко за возење.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7452
« Одговори #65 на: 06 Октомври 2018, 20:08:02 pm »
Не знам тојота јарис во која класа спаѓа, ама ако ти фаќа око провери ја понудава...

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3916
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #66 на: 06 Октомври 2018, 20:10:56 pm »
Це Елизе дизел за 10990.

Sent from my Redmi Note 5

Отсутен bimbo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #67 на: 03 Јули 2019, 16:58:44 pm »
Ве молам за најискрени одговори , сакаме да купиме ново возило,Но се двоумиме помеѓу Suzuki Swift или Toyota yaris.Бидејќи ќе се вози низ град и планираме да биде на бензин потрошувачката на бензинќе ни игра голема улога.Ве молам доколку знаете кое возило колку троши реално а не каталошки.Пишете ни, и други разлики кои постојат помеѓу тие две возила, чинење на одржување и ткн.Ви благодарам

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34174
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #68 на: 03 Јули 2019, 19:38:39 pm »
Ве молам за најискрени одговори , сакаме да купиме ново возило,Но се двоумиме помеѓу Suzuki Swift или Toyota yaris.Бидејќи ќе се вози низ град и планираме да биде на бензин потрошувачката на бензинќе ни игра голема улога.Ве молам доколку знаете кое возило колку троши реално а не каталошки.Пишете ни, и други разлики кои постојат помеѓу тие две возила, чинење на одржување и ткн.Ви благодарам
Какво е ова прашање?
Па нема да ја возиш во видео игра па да троши по каталог. Ќе ја возиш реално и ќе ти троши реално. Башка треба да знаеш како да возиш кола.
Помеѓу Свифт и Јарис навистина не би бил одлучен, и двете се одлични возила. Кое како троши не знам (јарис хибрид мене ми трошеше 3.5 во град), ама знам дека моторите им се на високо ниво на ефикасност и би требало да трошат малку. Ако фокус со 100 коња турбо бензин и 1500 кила не надминува 6.5 литра во град и градски гужви, тогаш сигурен сум дека Свифт и Јарис нема да потрошат повеќе од 6 литра што е одлично за градско возило.

Отсутен plockaMK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 86
« Одговори #69 на: 03 Јули 2019, 19:39:43 pm »
Цитроен ц3 +1

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 411
« Одговори #70 на: 03 Јули 2019, 19:53:50 pm »
Citroen C3 или Suzuki Swift. Јарисот не ни помислувај. Седни на тест вожња во сите 3, ќе ти стане јасно зошто.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6512
« Одговори #71 на: 03 Јули 2019, 20:06:25 pm »
Јарисот сум го возел доста последниве 2 години и за мене е перфектно градско количе, го обожавам.

Отсутен bimbo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 3
« Одговори #72 на: 03 Јули 2019, 20:46:37 pm »

Мислев да не пишувате потрошувачка по каталог ,него рњално колку трошат.
Ви благодарам на одговорот

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3283
« Одговори #73 на: 04 Јули 2019, 09:45:26 am »

Очекувај дека двете возила ќе трошат некаде околу 6.5 литри во град, во зависност од метежот, вклучена клима, и бројот на патници во нив. Пробај ги двете возила, повози ги, и купи го тоа возило што ќе ти направи најмногу ќеиф. Јас би го земал тоа што е потивко, и има најнизок број на вртежи во 3 или 4 брзина при 50км/ч. Друго, неможеш да споредиш затоа што реално и двете возила се многу слични.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55059
  • Махер
« Одговори #74 на: 04 Јули 2019, 09:48:05 am »

Околу 8 во град во просек. Ако не го поминуваш центарот често може околу 8 да биде, доколку поминуваш низ Гоце Делчев секојдневно на работа на пример околу 10.