Автор Тема: Кое ново возило до 10500евра?  (Прочитано 64997 пати)

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
Одг: Кое ново возило до 10500евра?
« Одговори #45 на: 28 Март 2018, 13:09:58 pm »
Vo sekoj salon imas po eden takov prodavac, samo treba da go nacekas  ;))
Како тој во сузуки? Ми нудеше кола која пркосеше на физичките закони...
Dobro suzuki se posebna prikazna :DD Toj mladiot decko aj da ne go imenuvam, me ubeduvase deka osnovno Vitara ne cinelo, da ne sum frlal pari za dzabe. Mu vikam abe tolku pari imam da kupam Auris ako ne, toj mi vika da zemi auris, ne kupuvaj osnovna vitara :DD Taka da ...
Vo pezo, toyota, nisan sekade bea usluzlivi prodavacite sto bea i sekoj se trudese da prodade
p.s. kaj mene voziloto bese 80-90%, a drugata razlika ja napravi prodavacot. Taka da prodavacive i te kako se bitni, osobeno koga kupuvas koli so slicni ceni
Па не бил далеку од вистината дечкото за Витарата основна, требало да го частиш пиво.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #46 на: 28 Март 2018, 13:16:44 pm »
Во пежо седнувам во 2008 и му велам на продавачот нешто ми е тврдо квачилото а тој вели види во 208 ист мотор имаат...???!!!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #47 на: 28 Март 2018, 13:20:46 pm »
2008 треба да се избегнува како просечната дупка на патот. Си имаш златна 308.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #48 на: 28 Март 2018, 13:26:03 pm »
2008 треба да се избегнува како просечната дупка на патот. Си имаш златна 308.
Споредував со каптур,мока и слични на крај дигнав раце од тој сегмент

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #49 на: 28 Март 2018, 13:28:58 pm »
@Diablo  ne e problemot dali e dobra ili losa vitarata, toj prodava neshto i namesto da mi dade popust, da me navede drugo suzuki da kupam, lizing neshto da ponudi, toj mi vika tapa e baraj drugo ... WTF ??? :DDD
@Mikius nemoj da baras mislenja ovde ... zaso daleku ke stignes :DD Sto ti e kejf toa da si zemes

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #50 на: 28 Март 2018, 13:31:16 pm »
So Yaris najgolem problem e sto mi e najruzen od site drugi.

p.s. kaj mene voziloto bese 80-90%, a drugata razlika ja napravi prodavacot. Taka da prodavacive i te kako se bitni, osobeno koga kupuvas koli so slicni ceni

Kaj mene procentive bi bile otprilika 33% cena, 33% brend i moi gledanja za istiot kako I ceni na servis, 33% dizajn, 1% prodavacot odnosno usluzlivost vo salon (da ima nekoe vlijanie, no jebiga ako ne mi e po kejf odredena kola nema teorija da se odlucam bez razlika na prodavac).

A Фабија/Рапид?

Momentalno doma sme vo faza da slusame pesnicki od zlatno slavejce, i megju omilenite ni e "sakam kola ubava" kade sto vika "Skoda ne ti e vo moda"  :D
Stoznam, sigurno ke gi dzirnam. Znam deka anglicanive po testovi ja falat Fabia mnogu, no mene mi e donekade prifatliva na izgled karavanskata izvedba-kratkata mi e mnogu cudna. Sekoj den gi gledam eden kup Fabii na rabota I od tamu mi e ova mislenje za dizajnot. Drugo, sto e na starata platforma od prethodnite Polo/Ibiza koi da ne bea izlezeni nemase ova da mi bide nekoj problem. Ke go docekam veruvam I fajsliftot, no od slikive po internet samo minorni izmeni ke ima pred se vo svetlata napred.
Rapid dolgiot isto go gledam sekoj den, stoznam.
Ne se iskluceni pred se za dobra cena. (mnogu me nervira kaj Skoda sto treba da doplakas za vozdusni, so dve gi nosat kako '95 da sme)

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #51 на: 28 Март 2018, 13:34:34 pm »
@Diablo  ne e problemot dali e dobra ili losa vitarata, toj prodava neshto i namesto da mi dade popust, da me navede drugo suzuki da kupam, lizing neshto da ponudi, toj mi vika tapa e baraj drugo ... WTF ??? :DDD
@Mikius nemoj da baras mislenja ovde ... zaso daleku ke stignes :DD Sto ti e kejf toa da si zemes
Не си ме разбрал , тој пат го поминував 2011 и 2016. Сега за сега не купувам јас кола, само споселувам искуства...

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #52 на: 28 Март 2018, 13:36:21 pm »
Мислам време е да направиш потесен круг и најважно од се да ги тестираш сите возила ако е можно. Ќе видиш после колку помалце субјективниот изглед ќе ти значи.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #53 на: 28 Март 2018, 13:42:12 pm »
So Yaris najgolem problem e sto mi e najruzen od site drugi.

Kaj mene procentive bi bile otprilika 33% cena, 33% brend i moi gledanja za istiot kako I ceni na servis, 33% dizajn, 1% prodavacot odnosno usluzlivost vo salon (da ima nekoe vlijanie, no jebiga ako ne mi e po kejf odredena kola nema teorija da se odlucam bez razlika na prodavac).

A Фабија/Рапид?

Momentalno doma sme vo faza da slusame pesnicki od zlatno slavejce, i megju omilenite ni e "sakam kola ubava" kade sto vika "Skoda ne ti e vo moda"  :D
Stoznam, sigurno ke gi dzirnam. Znam deka anglicanive po testovi ja falat Fabia mnogu, no mene mi e donekade prifatliva na izgled karavanskata izvedba-kratkata mi e mnogu cudna. Sekoj den gi gledam eden kup Fabii na rabota I od tamu mi e ova mislenje za dizajnot. Drugo, sto e na starata platforma od prethodnite Polo/Ibiza koi da ne bea izlezeni nemase ova da mi bide nekoj problem. Ke go docekam veruvam I fajsliftot, no od slikive po internet samo minorni izmeni ke ima pred se vo svetlata napred.
Rapid dolgiot isto go gledam sekoj den, stoznam.
Ne se iskluceni pred se za dobra cena. (mnogu me nervira kaj Skoda sto treba da doplakas za vozdusni, so dve gi nosat kako '95 da sme)
Своевремено пробав ибица 1.2 тси и ако бев за тој сегмент , споредено со други од тој сегмент ќе беше фаворит.
Да сум на твое место ако си за бензинец исклучиво со турбо. Атмосферци се минато.
Малку над буџет ама spaceback шкода tsi, според мене е најдобра варијанта. Провери цени и исценкај се за поволности.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #54 на: 28 Март 2018, 16:01:48 pm »

епа јасен е изборот, барај Опел, Мазда и Ауди ;D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14715
« Одговори #55 на: 28 Март 2018, 16:13:35 pm »
@ogledalo

https://www.windowscentral.com/how-change-your-keyboard-layout-windows-10

Прво ова, па после гледај коли :)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #56 на: 28 Март 2018, 16:22:00 pm »
@ogledalo

https://www.windowscentral.com/how-change-your-keyboard-layout-windows-10

Прво ова, па после гледај коли :)

КАРПАТИЈАНИМАШЛИНЕКОЕПРОГРАМЧЕДАЈАСРЕДАМТАСТАТУРАТАИЗГЛЕДАИМАНЕКОЈБАГВОВИНДОВСОТСПЕЈСОТНЕМИРАБОТИНЕМОЖАМДАГОСРЕДАМПУШТИМИЛИНКАКОМОЖЕ

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #57 на: 28 Март 2018, 21:47:35 pm »
Продавачот може да ми послужи за формирање на цена/попуст, сигурно нема да ме одврати од колата што сакам да ја купам.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #58 на: 28 Март 2018, 21:59:56 pm »
Продавачот може да ми послужи за формирање на цена/попуст, сигурно нема да ме одврати од колата што сакам да ја купам.
Ако си толку сигурен во себе и колата што сакаш да си ја купиш , тогаш продавач и не ти ни треба. Фино лепо си идеш кај газдата/ дирекророт на кафе и завршуваш работа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #59 на: 28 Март 2018, 22:05:27 pm »
Ако си толку сигурен во себе и колата што сакаш да си ја купиш , тогаш продавач и не ти ни треба. Фино лепо си идеш кај газдата/ дирекророт на кафе и завршуваш работа.
Точно така. Си проаѓаш 3-4 коли што ти се апсолутно по мерак и во буџет и се повозуваш. Се ќе ти се разјасни бајаги брзо. Без ни еден збор кажан од страна на продавачот.