Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 570612 пати)

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #615 на: 08 Октомври 2013, 18:05:33 pm »
последниве неколку дена на макпетрол е подобрено, поубаво ми влече фичурлакот :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17448
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #616 на: 08 Октомври 2013, 18:10:49 pm »
Дени, која е бензинската? После гостиварска патарина има една, на неа се точи гориво од Окта.
Горе пред М. Анови е Макпетрол, а пред Бигорски исто Макпетрол.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29603
    • CARclub.mk
« Одговори #617 на: 08 Октомври 2013, 18:13:01 pm »
Ќе идеш да ги искараш?

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3803
« Одговори #618 на: 08 Октомври 2013, 18:16:23 pm »
I mene mi se sluci istovo na pat za Bugarija,a gorivo natoceno na Mp vo Mk.Se javiv vo Automotiv i dobiv odgovor deka e od loso gorivo.
Za vrakanje staviv gorivo vo Bugarija i za kratko vreme porakata se izgubi.
Ova e uste eden dokaz deka imame najloso gorivo vo regionov,toa e nasata ebana realnost.
Ne pisav za slucajov na forumov bidejki ke pocnea muabetite deka francusko pa zatoa svetnuvaat sijalicki ama sega mi olesna zosto se prijavi covek so germansko vozilo.
Moj sovet ti e pocesto da si stavas aditiv vo gorivoto bidejki sum ubeden deka barem malku ke gi namali negativnite efekti od losoto gorivo.

Нема што да се крие, ЛО и МП треба да се срамат. Јас најголема разлика имам приметено со гориво В-Пауер Дизел од Грција, иако беше доста поскапо цел резервоар го наполнив таму и колата работеше забележливо потивко и помирно. Дури и брат ми што е тотален лаик за се што е поврзано со коли ме праша зошто колата работела толку тивко и мирно.
Бушав те контактирав по ПП за адитивите.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #619 на: 08 Октомври 2013, 18:36:39 pm »
I mene mi se sluci istovo na pat za Bugarija,a gorivo natoceno na Mp vo Mk.Se javiv vo Automotiv i dobiv odgovor deka e od loso gorivo.
Za vrakanje staviv gorivo vo Bugarija i za kratko vreme porakata se izgubi.
Ova e uste eden dokaz deka imame najloso gorivo vo regionov,toa e nasata ebana realnost.
Ne pisav za slucajov na forumov bidejki ke pocnea muabetite deka francusko pa zatoa svetnuvaat sijalicki ama sega mi olesna zosto se prijavi covek so germansko vozilo.
Moj sovet ti e pocesto da si stavas aditiv vo gorivoto bidejki sum ubeden deka barem malku ke gi namali negativnite efekti od losoto gorivo.

Нема што да се крие, ЛО и МП треба да се срамат. Јас најголема разлика имам приметено со гориво В-Пауер Дизел од Грција, иако беше доста поскапо цел резервоар го наполнив таму и колата работеше забележливо потивко и помирно. Дури и брат ми што е тотален лаик за се што е поврзано со коли ме праша зошто колата работела толку тивко и мирно.
Бушав те контактирав по ПП за адитивите.

Prosta e logikava. Ni nabutuvaat gorivo po euro 0 standard a plakjame kako za gorivo so euro 5 standard. Ubaini. I zasto se rasipuvale kolite. Zatoa razumen covek si vozi star dizel i ne se zamara sto tura.
Mene mi tropka nesto povekje od Makpetrol a od Lukoil e ok. Potrosnja ista. Duri i so Germanska nafta nemav razlika (osven 0.4-0.5l/100Km) pomala potrosuvacka i pomalce dimenje.
Perfomansi ne me zanimaat.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17448
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #620 на: 09 Октомври 2013, 07:59:18 am »
Ќе идеш да ги боксираш?

Да.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #621 на: 14 Октомври 2013, 14:49:30 pm »
Бев денеска во Порше да се види за ламбичето по убаво зошто светна неколку пати во текот на вие два-три дена. Проблемот беше Сензорот за ДПФ филтерот, ми рекоа дека веројатно со текот на времето од квалитето на горивото откажувале, но не бил чест проблем. Го смениф сензорот за 3400 денари што мислам дека е Фер цена со оглед на тоа дека имаше 1 саат работа. Значи можеби не е до горивото на Лукоил туку се собирало веројатно овие 100ккм. Тоа е тоа од мене :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #622 на: 14 Октомври 2013, 15:52:58 pm »
Бев денеска во Порше да се види за ламбичето по убаво зошто светна неколку пати во текот на вие два-три дена. Проблемот беше Сензорот за ДПФ филтерот, ми рекоа дека веројатно со текот на времето од квалитето на горивото откажувале, но не бил чест проблем. Го смениф сензорот за 3400 денари што мислам дека е Фер цена со оглед на тоа дека имаше 1 саат работа. Значи можеби не е до горивото на Лукоил туку се собирало веројатно овие 100ккм. Тоа е тоа од мене :)

Aditivi ke mu stavas. Najdobri se na Wurth. Wurth ima odlicen kvalitet i germanski se 100 posto.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
« Одговори #623 на: 14 Октомври 2013, 15:57:16 pm »
Некако ми се чини дека баш тој сензор не би требало да рикнуе од лошо гориво, ама ај, кај нас  штом нешто ти рикне - од лошо гориво е... дизни - горивото, пумпа - горивото, дпф-от  отишол предвреме - горивото Ламбда сонда - горивото...Само тоа научиле мајсториве наши... туку ај, ќе си гутнеш кнедла, ќе си фрлиш 50е и тоа е...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #624 на: 14 Октомври 2013, 16:02:45 pm »
Od loso gorivo i sekako od toa sto dizajnerite na kolite deneska glavno go zemaat vo predvid planiranoto ostaruvanje kako osnova na dizajnot na site sistemi.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #625 на: 14 Октомври 2013, 16:09:54 pm »
Молим?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #626 на: 14 Октомври 2013, 16:14:58 pm »
Planirano ostaruvanje druze. Sekoj denesen avtomobil se dizajnira spored predznaceniot rok na upotreba t.e. planiranoto ostaruvanje na site delovi, DPF, dizni itn. I vo kombinacija so loso gorivo imas premija vo race.
Baska dpf, dizni, goriven sistem ne spagja pod garancija !

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #627 на: 14 Октомври 2013, 16:16:54 pm »
Аха, така, така... Спаѓа под гаранција се` тоа. Треба да докажат дека е до горивото дефектот, па да не ти признаат гаранција. А имаме сертифицирана лабараторија, па бујурм, сервисот нека си однесе примерок на тестирање. А не мене да ми продава муда за бубрези.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #628 на: 14 Октомври 2013, 21:12:36 pm »
Како и да е, поминав со 50 еу, да  кажам право очекував многу повеќе :) . Се разбира дека не сакам да се расипува нешто и да плаќам, но секоја машина се расипува така и ова. Се надевам нема да имам проблеми понатаму. Следна поскапа работа е големиот сервис кој во комбинација со малиот чини околу 35-40к. До сега за 100ккм имам дадено 4500ден за непредвидени интервенции што мислам дека не е воопшто голема сума за 4год и 100ккм.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #629 на: 14 Октомври 2013, 22:02:15 pm »
Како и да е, поминав со 50 еу, да  кажам право очекував многу повеќе :) . Се разбира дека не сакам да се расипува нешто и да плаќам, но секоја машина се расипува така и ова. Се надевам нема да имам проблеми понатаму. Следна поскапа работа е големиот сервис кој во комбинација со малиот чини околу 35-40к. До сега за 100ккм имам дадено 4500ден за непредвидени интервенции што мислам дека не е воопшто голема сума за 4год и 100ккм.

Sekoja masina se rasipuva ama ima i razlika kolku ke dades za popravka. Ne moze nekoj da vozi kola od 40K EUR i da plakja ista cena servis kako i onoj sto vozi kola od 15K EUR makar i nosele ist motor.
Od koga toa golem servis se pravi posle 100000Km. Kolku sto znam rebrast kais treba na 60000Km max da se menuva. Ne si igraj vo makedonski uslovi ili na 5 godini max da ne se vozi kolata zadolzitelno e da go smenis (toa ti e golem servis).