Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Pisuva li vo knigata od kolata na kolku se menuva rebrast?
Цитат: Sase_91 на 14 Октомври 2013, 21:12:36 pmКако и да е, поминав со 50 еу, да кажам право очекував многу повеќе . Се разбира дека не сакам да се расипува нешто и да плаќам, но секоја машина се расипува така и ова. Се надевам нема да имам проблеми понатаму. Следна поскапа работа е големиот сервис кој во комбинација со малиот чини околу 35-40к. До сега за 100ккм имам дадено 4500ден за непредвидени интервенции што мислам дека не е воопшто голема сума за 4год и 100ккм.Sekoja masina se rasipuva ama ima i razlika kolku ke dades za popravka. Ne moze nekoj da vozi kola od 40K EUR i da plakja ista cena servis kako i onoj sto vozi kola od 15K EUR makar i nosele ist motor.Od koga toa golem servis se pravi posle 100000Km. Kolku sto znam rebrast kais treba na 60000Km max da se menuva. Ne si igraj vo makedonski uslovi ili na 5 godini max da ne se vozi kolata zadolzitelno e da go smenis (toa ti e golem servis).
Како и да е, поминав со 50 еу, да кажам право очекував многу повеќе . Се разбира дека не сакам да се расипува нешто и да плаќам, но секоја машина се расипува така и ова. Се надевам нема да имам проблеми понатаму. Следна поскапа работа е големиот сервис кој во комбинација со малиот чини околу 35-40к. До сега за 100ккм имам дадено 4500ден за непредвидени интервенции што мислам дека не е воопшто голема сума за 4год и 100ккм.
Цитат: Sportex на 14 Октомври 2013, 23:49:35 pmPisuva li vo knigata od kolata na kolku se menuva rebrast?Tie knigi se napisani za uslovi vo eksploatacija vo belite zemji na zapad. Kaj nas servisite treba da se pravat pocesto. Ako treba ulje na 15000Km kaj nas na 7500Km. Ako vo Germanija se menja kais na 100000Km kaj nas na 60000Km.
Незнам дали е до горивата или до нешто друго, но во последно колата почна да ми оди многу...дали до поладниот воздух, толку да сменува, горивото е подобрено, нешто има...со Саше го констатиравме истото