Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 651289 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44390
  • Il Moderatore
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #3705 на: 05 Октомври 2025, 07:28:12 am »
Дечки, не ми е намера да поттикнам страсти, прашањето ми е следно: знам некаде имаше на некоја тема имаше дискусија каде се подобри горивата, дали некој се сеќава кој е општиот концензус за бензин и плин, на кои пумпи се најдобри горивата? Ако е битно, ставам 95ка бензин
Еве тука посоодветно е.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен spiritBreaker

• Почетник
  • *
  • Пораки: 45
« Одговори #3706 на: 05 Октомври 2025, 10:14:38 am »
Супер, фала ви

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1413
« Одговори #3707 на: 07 Октомври 2025, 23:47:28 pm »
Последнава година сам себе се имав убедено дека веќе е сеедно кај ставам бензин и ставав кај стигнам дури и на макоил, мада најчесто на макпетрол пошо ми беше нарака, ама последниов период особено после неколку возења низ град ладен старт на лер гас брлавееше моторот, сеа последниве три-четири пати по илјадарка ставам на лукоил ради награднава игра мора да признаам, ама моторот дури и на три степени си работи нормално и рамномерно
« Последно менување: 08 Октомври 2025, 00:17:14 am Ѓорѓи »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34301
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3708 на: 08 Октомври 2025, 07:53:30 am »
Последнава година сам себе се имав убедено дека веќе е сеедно кај ставам бензин и ставав кај стигнам дури и на макоил, мада најчесто на макпетрол пошо ми беше нарака, ама последниов период особено после неколку возења низ град ладен старт на лер гас брлавееше моторот, сеа последниве три-четири пати по илјадарка ставам на лукоил ради награднава игра мора да признаам, ама моторот дури и на три степени си работи нормално и рамномерно
Стави му Liqui Moly Ceratec да видиш како ќе работи на ладно :)

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1413
« Одговори #3709 на: 08 Октомври 2025, 10:49:44 am »
Мислам не буквално ладно туку на прво палење во денот уште пред 2-3 недели додека утринските и вечерните температури уште беа над 20 степени

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9249
« Одговори #3710 на: 08 Октомври 2025, 16:16:52 pm »
Стави му Liqui Moly Ceratec да видиш како ќе работи на ладно :)

Naucno e dokazano deka skoro nikakov wow efekt nema posebno pa primetliv od covecko uvo