Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 648036 пати)

Отсутен Ace03

• Почетник
  • *
  • Пораки: 25
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #3060 на: 26 Јануари 2022, 22:52:30 pm »
Vo Lukoil e najkvalitetno

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #3061 на: 27 Јануари 2022, 03:37:02 am »
Vo Lukoil e najkvalitetno
кафето?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 795
« Одговори #3062 на: 22 Март 2022, 20:40:35 pm »
Okta polnel nekoj? iskustvo?
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3063 на: 22 Март 2022, 20:42:08 pm »
Каков бензин и од каде за во 1.2тси?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #3064 на: 22 Март 2022, 20:54:29 pm »
Макпетрол не му одговара на мојот Гољф со 1.2 тси мотор, лоша работа во место па дури и сецкање понекогаш. Обично ставам на Лукоил 95ка а понекогаш и 98ца и никаков проблем до сега.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3065 на: 22 Март 2022, 21:07:01 pm »
Golf е тоа, бутај лож.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3066 на: 23 Март 2022, 00:26:53 am »
Okta polnel nekoj? iskustvo?
polnam i na passatov mu odgovara naftata epten !!!
« Последно менување: 23 Март 2022, 10:11:17 am RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #3067 на: 23 Март 2022, 06:02:32 am »
"Плин"
Треба да го платеш 500€,троши бензин при палење и додека да постигне температура,скратен интервал за промена на свеќици,масло.
Издувниот систем ќе го стопи за кратко време,многу сецкање мајстори нервози и губење време,многу осетлив плино на сензори,слаби кабли и шо уште не,па сервиси на плино,филтри,па дизни се запушиле,па компјутеро мапата ја изместил,ајде вози 2 резервара да се онади мапата,осетлив на бомбини и тристе лепе материне 😃😁.
На крај краишта колата ќе ја возите 5 години и ќе сакате да ја смените,и дали сте заштедиле нешто од плинот вие си знаете.
Ја плун само за решо користам 😁

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk
Чудо големо ќе сецни еднаш дури е ладна и после то е то. Пролет, лето и есен префрла од плин на бензин за 400 метра. Проблем со сензори и такви работи никогаш само свеќици можи менва почесто. 60 000 км има поминато (Меган 1.8 120кс) Троши 11 градска е не исто за 100 км 840 ден бензин и 484 ден плин :)

Ова со плинов ми е баш муабет за пред кооперација... Јас брат плин само на решо користам, се знае на што се вози. Да не ми пукне боцата, се уништува моторот, нонстоп не штелување одиш, а 99% го прават луѓе што никогаш не возеле на плин. Плинот е најдобрата опција за гориво моментално, имаш дупло помали трошоци за гориво, возиш кола која нема дизни од 400 евра по дизна, нема ДПФ, нема пумпи за висок притисок, ама не плинот не чини, 500 евра инсталација (да ако земеш кола од 2к евра ќе ти биде мн 500 евра, ама ако купиш асална кола и планираш да ја возиш а не штом излезе проблем одма да ја подметнеш на следен, 500 евра се ништо), ама затоа чини дизелот, кога ќе отиде дизна ќе репарирам немам пари за нова (дека плинот од 500 евра е скап а 4 нови дизни по 400 евра не се скапи), дпф от го кинеме братче и софтверски и делот го вадам како влече ко ќе згазам, тек па како здимува пууу.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1140
« Одговори #3068 на: 23 Март 2022, 06:52:59 am »
"Плин"
Треба да го платеш 500€,троши бензин при палење и додека да постигне температура,скратен интервал за промена на свеќици,масло.
Издувниот систем ќе го стопи за кратко време,многу сецкање мајстори нервози и губење време,многу осетлив плино на сензори,слаби кабли и шо уште не,па сервиси на плино,филтри,па дизни се запушиле,па компјутеро мапата ја изместил,ајде вози 2 резервара да се онади мапата,осетлив на бомбини и тристе лепе материне .
На крај краишта колата ќе ја возите 5 години и ќе сакате да ја смените,и дали сте заштедиле нешто од плинот вие си знаете.
Ја плун само за решо користам

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk
Чудо големо ќе сецни еднаш дури е ладна и после то е то. Пролет, лето и есен префрла од плин на бензин за 400 метра. Проблем со сензори и такви работи никогаш само свеќици можи менва почесто. 60 000 км има поминато (Меган 1.8 120кс) Троши 11 градска е не исто за 100 км 840 ден бензин и 484 ден плин :)

Ова со плинов ми е баш муабет за пред кооперација... Јас брат плин само на решо користам, се знае на што се вози. Да не ми пукне боцата, се уништува моторот, нонстоп не штелување одиш, а 99% го прават луѓе што никогаш не возеле на плин. Плинот е најдобрата опција за гориво моментално, имаш дупло помали трошоци за гориво, возиш кола која нема дизни од 400 евра по дизна, нема ДПФ, нема пумпи за висок притисок, ама не плинот не чини, 500 евра инсталација (да ако земеш кола од 2к евра ќе ти биде мн 500 евра, ама ако купиш асална кола и планираш да ја возиш а не штом излезе проблем одма да ја подметнеш на следен, 500 евра се ништо), ама затоа чини дизелот, кога ќе отиде дизна ќе репарирам немам пари за нова (дека плинот од 500 евра е скап а 4 нови дизни по 400 евра не се скапи), дпф от го кинеме братче и софтверски и делот го вадам како влече ко ќе згазам, тек па како здимува пууу.
И 500 евра да е системот после 10 000 км почнуваш ќар да си од разликата на цената на плинот и бензинот. Моментално  е најуба опција плинчето јас дури се мислам и преточен бојлер на плин дома да си клам :)

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #3069 на: 23 Март 2022, 09:07:37 am »
Макпетрол не му одговара на мојот Гољф со 1.2 тси мотор, лоша работа во место па дури и сецкање понекогаш. Обично ставам на Лукоил 95ка а понекогаш и 98ца и никаков проблем до сега.

Ја со тфси нонстоп полнам 100 октански на макпетрол и имам приметено лошо работење во место, али ај си викав не е до горивото сигурно, башка немаат другиве бензински 100 октански.
Следно полнење ќе сменам лукоил да видиме како ќе биде.
Ми отвори очи ;D
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3070 на: 23 Март 2022, 09:14:58 am »

Ја со тфси нонстоп полнам 100 октански на макпетрол и имам приметено лошо работење во место, али ај си викав не е до горивото сигурно, башка немаат другиве бензински 100 октански.
Следно полнење ќе сменам лукоил да видиме како ќе биде.
Ми отвори очи ;D
А зошто 100 октански би полнел? За да го троши повеќе?

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #3071 на: 23 Март 2022, 09:16:20 am »
замисли не ми е економичност во прв план
« Последно менување: 23 Март 2022, 17:49:45 pm Bokica »
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3072 на: 23 Март 2022, 09:18:03 am »
Ама и другото не е во прв план, бидејќи нема логика да се корисити 100 октански во вакви коли.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
« Одговори #3073 на: 23 Март 2022, 10:08:48 am »
Каков бензин и од каде за во 1.2тси?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Мое правило од искуство 10 години, бензин и плин на Лукоил, нафта на Макпетрол, до сега, да чукнам у дрво, но проблемо
Претпоставката е мајката на сите заебувања

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3074 на: 23 Март 2022, 10:15:16 am »
Кај мене бензинциве подобро работат на макпетрол периодов. Лукоил ми се на пауза зимскиве месеци...