не мора да значи , зависи како моторот ќе си ја прифати нафтата .. Чичко ми од австрија се жали и на ЛукОил и на Макпетрол , и Renault Espace-от (2.2dt) и Audi-то (A4 1.9TDI) поише му трошат и послабо влечат за разлика од нафтата на Shell и OMV .. Пикап-от шо го имаме (Peugeot-Citroen мотор 1.9 дизел обичен) исто работи и со Макпетрол и со ЛукОил нафта , исто влече , потрошњата е пола литро разлика (сепак со ЛукОил нафта помалце троши) .. Мене Меганот најдобро влече и нај-лепо работи со ЛукОил нафта , сум ставал и Макпетрол и МакОил (еднаш и никад више) , најчесто ставам на ЛукОил но ставам и на Макпетрол .. Saxo-то 1.0i најдобро работи со Mакпетрол бензин , сеедно дали ќе му стаиш 95 или 100 , исто си работи ... Но , пред некој ден седам со колега у бифе , кафе - цигарче и случајно почнавме да вртиме муабети за коли , таткому има Citroen Berlingo 1.6 HDI и секад става нафта на Окта , ставал и на Макпетрол и ЛукОил , ама со Окта нафта најмалце му трошело Берлингото ... здравје деновиве ќе му стаам едно пола резервар , баш да видам шо нафта имаат ...